Skip to content

Onderwijsadvies

Afgestemd op de behoeften van uw school

Wij helpen u graag met het maken van de juiste volgende stap in de ontwikkeling van uw school, bestuur of organistatie. Evidence-informed bouwen aan beter onderwijs.

Vraag advies
Onderwijsadvies
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO erkende opleider Beoordeeld met een 8,6 door onze deelnemers

Schoolconcepten

Een intensief tweejarig veranderprogramma waarin scholen worden begeleid om goed en waardevol onderwijs te geven aan álle leerlingen.

 

 

Tweejarig programma voor scholen waar (moeilijk) gedrag van leerlingen negatieve invloed heeft op de kwaliteit van het onderwijs en leerlingresultaten.

 

Opvolging van het High Performing Schools programma. Een AtSchool biedt eerlijke onderwijskansen, heeft hoge verwachtingen en maakt een verschil in het leven en de toekomst van al haar leerlingen.

Schoolontwikkeling

Een schoolbreed traject voor het ontwikkelen van leerteams in  scholen die zich willen ontwikkelen naar een leergemeenschap.

 

Schoolleiding en teamleden worden getraind in het vormgeven van de visie op leren & gedrag. En de volledige uitvoering en implementatie hiervan.

 

Deelnemers krijgen de kennis en inzichten zodat zij het ontwerp van het integraal kindcentrum (IKC) voor hun eigen school kunnen maken.

 

Expertiseontwikkeling

Leraren worden getraind in de strategieën en uitgangspunten van effectieve instructie. Waarbij de theorie wordt vertaald naar de eigen onderwijspraktijk.

 

Gezamenlijk bouwen aan een effectief rekenbeleid waarmee de stappen gezet worden richting het behalen van de wettelijk vastgelegde referentieniveaus.

 

Werk samen met uw team iteratief aan het taalbeleid van de school, die heldere handvatten biedt voor de eigen lespraktijk.

 

 

In dit programma gaan professionals samen gericht opzoek naar hun kracht om deze in te zetten voor het team en de organisatie.

 

Een nieuwe kijk op dyslexie, ADHD, hoogbegaafdheid en andere indicaties.

 

 

Dit programma geeft deelnemers veel handvatten om in de klas te gebruiken omtrent het omgaan met verschillen tussen leerlingen.

 

Vrijblijvend onderwijsadvies?

Vraag adviesgesprek aan

Contact

Bent u aan het oriënteren op een opleiding, studeert u al bij Academica of heeft u een andere vraag? Wij helpen u graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar u binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

Academica_Weteringschans

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam