Skip to content

High Performing Teachers

Deze Post-HBO opleiding is geschikt voor scholen en leraren die hun didactische kennis en vaardigheden naar een hoger niveau willen tillen.

Download brochure Vrijblijvend advies
Onderwijsadvies
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO erkende opleider Beoordeeld met een 8,6 door onze deelnemers

In het kort

De primaire doelstelling High Performing Teachers is om de didactische kennis en vaardigheden van onderwijsprofessionals te verdiepen, te verbreden en te versterken. 

 

Het programma bestaat uit 10 bijeenkomsten (verdeeld over 2 jaar) en is opgebouwd uit thema’s van High Performing Schools, het Core Content Framework en het Programma Excellent Teaching. Hiermee willen wij op een efficiënte en duurzame manier bijdragen aan het vergroten van de effectiviteit van de onderwijsprofessional en zo de onderwijskwaliteit te verbeteren.

Koppeling met de praktijk

Gedurende de bijeenkomsten krijgt de groep onderwijsprofessionals de nodige kennis, begeleiding en strategieën om nog beter te functioneren. Daarnaast maken deelnemers steeds de vertaalslag naar hun eigen praktijk door middel van het maken van praktijkopdrachten en het voorbereiden van lessen of andere taken.

Vrijblijvend advies voor uw school?

Vraag adviesgesprek aan

Over het programma

De deelnemers krijgen ter voorbereiding van elke bijeenkomst een inhoudelijk relevant verdiepend artikel aangeboden dat in de bijeenkomsten zelf wordt besproken. Hierbij staan de implicaties van de theorie voor de praktijk centraal. Er kunnen ook stellingen, praktijkcasussen of discussiepunten door de leraren zelf worden ingebracht. Tevens is er de mogelijkheid om extra verdieping te bieden op zelfgekozen onderwerpen die voor de leraren actueel zijn.

Deelnemers krijgen tussen de bijeenkomsten opdrachten mee om de opgedane kennis en inzichten in de praktijk te brengen, zodat er terugkoppeling plaats kan vinden binnen de opleiding met betrekking tot de leerervaringen. Anderzijds worden deelnemers zoveel mogelijk geëquipeerd en ondersteund om naast hun persoonlijke ontwikkeling ook hun eigen schoolteam (en daarmee het curriculum) in ontwikkeling te brengen. Dit vereist meer organisatie- en veranderkundige kennis en is essentieel om de meer lange termijndoelen in het organisatiebeleid te kunnen realiseren.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Hoe leren leerlingen
  • Hoge verwachtingen
  • Het ontwerpen en geven goed gestructureerde lessen
  • Responsief lesgeven
  • Goede kennis van het curriculum en vakinhouden - Rekenonderwijs
  • Goede kennis van het curriculum en vakinhouden - Taal- en leesonderwijs
  • Effectief gebruik maken van toetsing
  • Effectief managen van gedrag
  • Het dragen van brede professionele verantwoordelijkheid

Praktische informatie

Bijeenkomsten

De Post-HBO opleiding High Performing Teachers bestaat uit 10 bijeenkomsten verdeeld over twee (school)jaren en wordt begeleid onder het toeziend oog van Prof. Dr. Daniel Muijs. De bijeenkomsten vinden gemiddeld één keer per maand plaats.

Locatie en data
De locatie en data worden in overleg bepaalt. De bijeenkomsten kunnen op eigen locatie of bij Academica, in Amsterdam, plaatsvinden.

Contact

Bent u aan het oriënteren op een opleiding, studeert u al bij Academica of heeft u een andere vraag? Wij helpen u graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar u binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

Academica_Weteringschans

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam