Skip to content

Dit is Goed Onderwijs

Voor leraren die hun lessen beter willen maken
  • Ontdek alle insights van het boek “Dit is goed onderwijs” van Greg Ashman
  • Over cognitieve psychologie en meer
  • En leer deze te vertalen naar uw praktijk
Persoonlijk advies?
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO erkende opleider Beoordeeld met een 8,6 door onze deelnemers

Met deze masterclass van 4 middagen krijg je de samenvatting van het boek “Dit is goed onderwijs” van Greg Ashman mee. Dit boek geeft een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen in de cognitieve psychologie die van belang zijn om grip te krijgen op onderwijsverbetering. Deelnemers leren op basis van wetenschappelijk onderzoek wat werkt in de klas en wat niet werkt.

 

  • Je leert hoe je kennis uit de cognitieve leerpsychologie kan toepassen in je eigen klas
  • Je leert waarom bepaalde interventies helpen en andere niet
  • Je leert hoe je deze kennis kan toepassen in je eigen klas
  • Je leert hoe je leerlingen kan motiveren door ze goed onderwijs te geven

Voor leraren die hun lessen beter willen maken.

Bijeenkomst 1 - Geschiedenis van het lesgeven en klassenmanagement
Hoe kijken mensen in het heden en verleden naar lesgeven van kinderen? Welke ontwikkelingen hebben zich daarin de laatste 100 jaar in voorgedaan? Wat betekent dit voor klassenmanagement en wat is de invloed van goed klasmanagement op de kwaliteit van je lessen?

Bijeenkomst 2 - Motivatie en expliciete instructie
Leerlingen raken gemotiveerd als ze succes ervaringen hebben bij het leren. Met expliciete instructie kan je ervoor zorgen dat alle kinderen succes ervaringen hebben.

Bijeenkomst 3 - Lesplannen en toetsing en feedback
Je leert hoe je goede lesplannen kan maken, die niet voor meer werkdruk zorgen, maar juist werkdruk verminderend zijn. Goede feedback zorgt er niet alleen voor dat je achteraf ziet bemerkt wat de leerlingen hebben geleerd, maar kan er tijdens de les voor zorgen dat je de leerlingen helpt om de les te begrijpen.

Bijeenkomst 4 - Gebruik van technologie in de school en wat betekent het om leraar te zijn?
Op welke momenten is het gebruik van technologie zinvol en hoe zet je die dan in, in de les. Leraar zijn is een speciaal beroep, wat betekent dit voor jou?

Deze masterclass geeft vrijstelling voor dit onderdeel van Programma Excellent Teaching. Het Programma Excellent Teaching richt zich op het versterken van de beroepscompetenties van excellente leraren en kwaliteitscoördinatoren in het primair, voortgezet, middelbaar of hoger beroepsonderwijs. Het is een tweejarige (deeltijd) professionele master (in aanvraag bij NVAO).

Komt deze opleiding in aanmerking voor subsidie?
Kijk onder "Studiekosten" om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Is deze opleiding ook als InCompany traject beschikbaar?
Ja, Academica doet al haar opleidingen ook InCompany. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Locatie
De bijeenkomsten vinden online plaats van 15:00 tot 18:00 uur.

 

Bereikbaarheid Academica
Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG in Amsterdam. Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

  • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 (metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit), tram 24 (tramhalte Vijzelgracht).
  • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 (metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit).

 

Academica ligt op 2 minuten lopen van station Vijzelgracht.

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord.  Metro 52 brengt u vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op 2 minuten lopen van station Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

De investering voor deze masterclass bedraagt €750 per persoon (vrijgesteld van btw). Dit is inclusief het boek Dit is goed onderwijs van Greg Ashman en exclusief arrangementskosten (o.a. lunch/koffie/thee).

Meld u eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om uw inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kunt u in 3 stappen uw inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul uw contactgegevens in. Zo weten we wie u bent en hoe we u kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van uw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig uw inschrijving.

Na afronding van uw inschrijving ontvant u binnen enkele minuten uw studieovereenkomst op het door u opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op om u te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat u kan verwachten. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Dit programma is ook als incompanytraject beschikbaar. Zo is het mogelijk meerdere mensen van de school of stichting tegenlijk en op eigen locatie op te leiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Contact

Bent u aan het oriënteren op een opleiding, studeert u al bij Academica of heeft u een andere vraag? Wij helpen u graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar u binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

Academica_Weteringschans

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam