Skip to content

Dit is Goed Onderwijs

Voor leraren die hun lessen beter willen maken
  • Ontdek alle insights van het boek “Dit is goed onderwijs” van Greg Ashman
  • Over cognitieve psychologie en meer
  • En leer deze te vertalen naar jouw praktijk
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

Met deze masterclass van 4 middagen krijg je de samenvatting van het boek “Dit is goed onderwijs” van Greg Ashman mee. Dit boek geeft een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen in de cognitieve psychologie die van belang zijn om grip te krijgen op onderwijsverbetering. Deelnemers leren op basis van wetenschappelijk onderzoek wat werkt in de klas en wat niet werkt.

 

  • Je leert hoe je kennis uit de cognitieve leerpsychologie kan toepassen in je eigen klas
  • Je leert waarom bepaalde interventies helpen en andere niet
  • Je leert hoe je deze kennis kan toepassen in je eigen klas
  • Je leert hoe je leerlingen kan motiveren door ze goed onderwijs te geven

Voor leraren die hun lessen beter willen maken.

Bijeenkomst 1 - Geschiedenis van het lesgeven en klassenmanagement
Hoe kijken mensen in het heden en verleden naar lesgeven van kinderen? Welke ontwikkelingen hebben zich daarin de laatste 100 jaar in voorgedaan? Wat betekent dit voor klassenmanagement en wat is de invloed van goed klasmanagement op de kwaliteit van je lessen?

Bijeenkomst 2 - Motivatie en expliciete instructie
Leerlingen raken gemotiveerd als ze succes ervaringen hebben bij het leren. Met expliciete instructie kan je ervoor zorgen dat alle kinderen succes ervaringen hebben.

Bijeenkomst 3 - Lesplannen en toetsing en feedback
Je leert hoe je goede lesplannen kan maken, die niet voor meer werkdruk zorgen, maar juist werkdruk verminderend zijn. Goede feedback zorgt er niet alleen voor dat je achteraf ziet bemerkt wat de leerlingen hebben geleerd, maar kan er tijdens de les voor zorgen dat je de leerlingen helpt om de les te begrijpen.

Bijeenkomst 4 - Gebruik van technologie in de school en wat betekent het om leraar te zijn?
Op welke momenten is het gebruik van technologie zinvol en hoe zet je die dan in, in de les. Leraar zijn is een speciaal beroep, wat betekent dit voor jou?

Deze masterclass geeft vrijstelling voor dit onderdeel van Programma Excellent Teaching. Het Programma Excellent Teaching richt zich op het versterken van de beroepscompetenties van excellente leraren en kwaliteitscoördinatoren in het primair, voortgezet, middelbaar of hoger beroepsonderwijs. Het is een tweejarige (deeltijd) professionele master (in aanvraag bij NVAO).

Komt deze opleiding in aanmerking voor subsidie?
Kijk onder "Studiekosten" om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Is deze opleiding ook als InCompany traject beschikbaar?
Ja, Academica doet al haar opleidingen ook InCompany. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

 

Hoe gaat Academica om met COVID?
Academica University of Applied Sciences volgt de richtlijnen die door het RIVM voor Hogescholen zijn gesteld. De meest recente informatie tref je op de website van RIVM.

Alle lessen blijven op locatie plaatsvinden. Dit omdat wij de kwaliteit van het onderwijs zo goed mogelijk willen waarborgen. Wij vragen je om - als je thuis moet/wilt blijven in verband met klachten - in overleg met een medestudent te regelen dat je de les online kunt volgen. Via onze online leeromgeving MyAcademica kun je je medestudenten vinden.

Academica stelt zelftests beschikbaar. Deze zijn gratis verkrijgbaar bij het Student Service Center.

Nader te bepalen

Locatie
De bijeenkomsten vinden online plaats van 15:00 tot 18:00 uur.

 

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG. Wij zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. 

 

InCompany
Data & locatie voor InCompany studiedagen worden over in overleg ingepland. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Bereikbaarheid Academica
Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 

Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

 

  • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 richting Zuid. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.
  • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 richting Noord. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.

 

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord. Metro 52 brengt je vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op enkele minuten lopen van metrostation Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

De investering voor deze masterclass bedraagt €825 per persoon (vrijgesteld van btw). Dit is inclusief het boek Dit is goed onderwijs van Greg Ashman en exclusief arrangementskosten (o.a. lunch/koffie/thee).

Register easily and securely in a few minutes. To successfully complete your registration, we need some information. After clicking the registration button below, you can complete your registration in 3 steps.

Step 1: Fill in your contact details. This way, we will know who you are and how to reach you.
Step 2: Provide the information needed to prepare a study agreement and create your diploma or certificate.
Step 3: Review the details and confirm your registration.

Upon completing your registration, you will receive your study agreement at the email address you provided within a few minutes. Please keep it safe.

We will contact you within 48 hours on business days to welcome you to Academica and explain what you can expect. This way, you'll know exactly what to expect.

Dit programma is ook als incompanytraject beschikbaar. Zo is het mogelijk meerdere mensen van de school of stichting tegelijk en op eigen locatie op te leiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Free consultation meeting

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam