Skip to content

Lidmaatschap I am the KC’er

Professionaliseer mee en blijf een goed geïnformeerde KC'er
 • Gratis deelname evenementen
 • Online supervisie
 • Toegang tot EBSCO-databank
Inschrijven
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

Academica wil jou, als afgestudeerde kwaliteitscoördinator, ondersteunen in het versterken van jouw cruciale rol binnen het onderwijs. Het is van essentieel belang dat jij als kwaliteitscoördinator in staat bent om adequaat te reageren en in te spelen op de dynamische situatie binnen de school en/of stichting. En dus dat jij in staat bent om steeds jouw rol en positie te bepalen. Het is immers een uitdaging om niet alleen de kwaliteit binnen de school te waarborgen, maar ook om verbinding te houden met de voortdurende ontwikkelingen binnen het onderwijslandschap. 

Het lidmaatschap 'I am the KC'er' biedt jou dé mogelijkheid om jouw kennis over onderwijsontwikkelingen, op basis van wetenschappelijk onderzoek, uit te breiden. Wat werkt (waar) wel? Welke interventies zijn effectiever dan anderen?  

Door dit lidmaatschap biedt Academica die ondersteuning aan de kwaliteitscoördinatoren bij hun streven naar levenslang leren.

Kwaliteitscoördinatoren die de opleiding tot KC’er (premaster of post-hbo) bij Academica hebben gevolgd krijgen het aanbod lid te worden van ‘I am the KC’er’. 

Er is een basislidmaatschap, dat je kunt uitbreiden met een Fellowship. Lees verder voor meer informatie over het lidmaatschap en het Fellowship.

 

Lidmaatschap I am the KC’er

 

 • Toegang tot de Dag van de KC’er.
  Jaarlijks organiseren wij de Dag van de KC’er. Met jouw lidmaatschap (2024-2025) heb je toegang tot deze dag.
  Deze dag (19 november 2024) wordt weer gevuld met veel kennis en met de laatste inzichten, om antwoord te geven op jouw vragen en om jouw onderwijskundig leiderschap te versterken. Bijvoorbeeld:

  - Wat betekent burgerschap in mijn school,  
  - Hoe versterken wij ouderbetrokkenheid met de opkomst van meertaligheid 
  - Hoe versterken wij het rekenonderwijs, 
  - Hoe gaan wij om met de doorstroomtoets,  
  - Waar moeten wij allemaal aan denken bij het voeren van goed pedagogisch beleid binnen de school?  

  Binnen het programma van de dag krijg je de gelegenheid om in twee uur tijd één onderwerp naar keuze uit te diepen.   

 • Toegang tot de onderwijskundige masterclasses  
  Bij Academica organiseren wij Research@school masterclass-serie. In deze onderwijskundige masterclasses komen uiteenlopende thema’s in het onderwijs aan bod, gebracht door nationale en internationale experts in hun vakgebied. Voor Academica is het belangrijk dat iedereen een leven lang leert. Onderwijskundige masterclasses van onder meer onze professoren: Anthony Muhammed, Carl Hendrick, Christine Rubie Davies, Tom Bennet, Laura Batstra, Peter de Vries. Ben jij er ook bij? Meer informatie.

 • Online supervisie
  Zit jij ook wel eens met een werkvraag waarvan je denkt: hoe los ik dit nu weer op? Of vraag je je af hoe je aan de slag kunt met een bepaald schoolprobleem en hoe je jouw oplossingen kunt onderbouwen? Met jouw lidmaatschap kan je gebruik maken van online supervisie: begeleiding en ondersteuning vanuit Academica. Tijdens deze online sessies bespreek je met jouw supervisor jouw professionele ontwikkeling, je krijgt feedback op jouw werk en de supervisor kan jou ondersteunen bij het oplossen van eventuele uitdagingen.

 • Toegang tot EBSCO
  EBSCO is een toonaangevende databank, met daarin vele internationale bronnen en artikelen over educatie en leren. Met jouw lidmaatschap heb jij gratis toegang tot deze onderzoeken en artikelen.

 • Verzamelingen van artikelen van de professoren en docenten.
  De mensen die bij Academica werkzaam zijn, schrijven met regelmaat artikelen. Om het voor jou makkelijk te maken worden deze artikelen voor jou verzameld op één overzichtelijke plek.

 • Evenementenoverzicht
  Academica is zeer actief met het organiseren van evenementen zoals o.a. Opening van het Academisch jaar en de Dag van de KC'er. Wij houden je hiervan op de hoogte door middel van een evenementenkalender, zodat jij als eerste weet wat er op het programma staat.

 

Uitbreiding lidmaatschap: Fellowship

 

 • Onderzoek doen  
  Heb je de master gedaan of loop je al vele jaren mee met Academica? Dan kun je het lidmaatschap uitbreiden met een Fellowship. Je gaat onderzoek doen naar vraagstukken in je school, onder leiding van onze professoren en samen met andere KC’ers. Hierdoor krijg je diepgravende kennis van de onderwerpen van lopende en nieuwe onderzoeken bij Academica. Deze professoren en docenten nemen jou niet alleen mee, maar zij scholen jou ook.

Het lidmaatschap kost €500 per schooljaar 2024-2025, dit is inclusief toegang tot de Dag van de KC'er 2024. 

Wil je dit schooljaar nog lid worden? Dan betaal je €150 tot en met zomervakantie. Hier zit de Dag van de KC’er 2024 niet bij inbegrepen. In juni 2024 krijg je de mogelijkheid om je lidmaatschap te verlengen.

Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.

Meer weten?

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam