Skip to content
Masterclass

Door prof. dr. Piet van der Ploeg

Masterclass Effectiviteit is ook niet alles: het belang van onderwijsethiek

Ethiek en rechten

Start 16:00
wo 8 mei 2024
Eind 17:30
Online

Via Zoom (CET time)

€30,-

De gedachte dat effectiviteit de doorslaggevende norm is om te beoordelen of onderwijs goed genoeg is, is begrijpelijk, maar tegelijk onzin. De gedachte is begrijpelijk: een praktijk die niet bewerkt wat ze beoogt, moet beter. Maar de gedachte is ook onzin: een praktijk die bewerkt wat ze beoogt, is niet per se goed, laat staan goed genoeg. Het hangt er immers vanaf of het gestelde doel wenselijk en waardevol is en of de aanpak behalve dat ze functioneel adequaat is, ook anderszins door de beugel kan. Vandaar het belang van onderwijsethiek.  

In denken en discussie over onderwijs sinds ongeveer 3000 jaar zijn zeven soorten kwesties te onderscheiden:


Kernkwesties 

1. Wat is het eigenlijk? 
2. Waarom moet het? 
3. Hoe werkt het? 
4. Waartoe dient het? 


Afgeleide kwesties 
5. Wie moeten het doen? 
6. Wie gaat erover?

 

Metakwestie 
7. Wat voor antwoorden zijn aanvaardbaar?                      

Gedrags& maatschappij-wetenschappelijk onderzoek dekt alleen beantwoording van de derde kernkwestie, enkel één van de zeven kwesties. Vandaar het belang van onderwijsfilosofie (beantwoording kwesties 1 en 7) en van onderwijsethiek (beantwoording kwesties 2, 4, 5 en 6). 

Datum, tijd en locatie
Deze masterclass vindt plaats op 8 mei (16:00 - 17:30 uur) en zal via Zoom zijn.

Kosten
€ 30,-

Ticket en Zoom
Na het aanschaffen van je ticket ontvang je een bevestigingsmail van Eventix. Ook ontvang je een e-mail van Zoom met daarin jouw registratie en link voor de masterclass. Let bij het kopen van je ticket dus goed op dat je e-mailadres correct is ingevuld. Mocht je deze mails niet ontvangen hebben, neem dan contact met ons op.

Deze masterclass is een onderdeel van de masterclass-serie Research@School. In deze exclusieve masterclass serie delen onze gerenommeerde professoren de nieuwste inzichten uit onderzoek en beleid op hun vakgebied waarbij expliciet de verbinding met de beroepspraktijk wordt gelegd. 

Duurzame verandering en continue verbetering vraagt naast deze verbinding inzet op praktijkonderzoek. Onderzoek waarbij practitioners en onderzoekers samen de cruciale vragen van de beroepspraktijk verkennen. Ontdek in deze masterclass-serie de mogelijkheden tot het versterken van uw beroepspraktijk middels (praktijk)onderzoek. 

Early bird korting
De komende maanden kun je aan onderstaande masterclasses deelnemen. Wil je alle masterclasses volgen voor slechts € 199,- (early bird ticket) gebruik dan deze link en selecteer alle masterclasses.

Meld je aan

Voor slechts € 199,- (early bird) kun je ook alle masterclasses volgen! Gebruik deze link en selecteer alle masterclasses.

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam