Skip to content
Gratis masterclass

Online masterclass door Christine Rubie-Davies

Masterclass Hoge verwachtingen: Onderzoek, beleid en praktijk

Ontdek wat lesgeven vanuit hoge verwachtingen betekent en leer begrijpen hoe leraren, schoolstructuren en overheidsbeleid een rol spelen bij het vormen van verwachtingen.

Start 19:00
wo 24 jan 2024
Eind 20:30
Online

Via Zoom

Dit event is al geweest.

Uit onderzoek blijkt dat lesgeven vanuit hoge verwachtingen een positief effect heeft op leeruitkomsten van leerlingen. Overtuigingen van leerkrachten, schoolstructuren en overheidsbeleid kunnen allemaal de verwachtingen van leerkrachten beïnvloeden en effecten hebben op het leren van leerlingen. In deze masterclass wordt dieper ingegaan op deze thema’s en andere thema’s zoals differentiatie, labelen, misconcepties, leerkansen en kansengelijkheid. 


Praktijkgericht onderzoek waarbij onderzoekers en onderwijsprofessionals aan de hand van vragen voortkomend uit de onderwijspraktijk de praktijk onderzoeken draagt bij aan duurzame praktijkverbetering en professionalisering van de onderwijsprofessional. In deze masterclass zullen voorbeelden gegeven worden van mogelijke onderzoeksvragen die met praktijkgericht onderzoek beantwoord zouden kunnen worden.

 

Deze masterclass zal online via Zoom plaatsvinden, de login details worden een week voor de masterclass gemaild.

 

LET OP: deze masterclass is in het Engels.

Christine Rubie-Davies heeft haar sporen verdiend in het onderwijs, zowel in het lesgeven als in het onderzoek. Ze werkte 20 jaar in het basisonderwijs voordat ze hoogleraar werd aan de Universiteit van Auckland, waar ze nu ook nog werkzaam is als hoogleraar. Daarnaast werkt Christine als professor op het gebied van Hoge verwachtingen bij Academica University of Applied Sciences.

 

Tot op heden heeft zij bijna 150 boeken, artikelen en hoofdstukken gepubliceerd over de (hoge) verwachtingen van leraren, waaronder "Becoming a High Expectation Teacher-Raising the Bar" (2014). Christine is een gerenommeerde onderzoeker en spreker-zowel in Nieuw-Zeeland als internationaal. Zij werd in 2023 benoemd tot Lid in de Orde van Verdienste van Nieuw-Zeeland voor haar diensten aan het onderwijs.

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam