Skip to content

Onderwijsadvies

Afgestemd op de behoeften van jouw school

Wij helpen je graag met het maken van de juiste volgende stap in de ontwikkeling van jouw school, bestuur of organistatie. Evidence-informed bouwen aan beter onderwijs.

Vraag advies
academica-onderwijsadvies
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

Schoolconcepten

Een tweejarig wetenschappelijk onderbouwd veranderprogramma waarin scholen worden begeleid om goed en waardevol onderwijs te geven aan álle leerlingen.

Tweejarig programma voor scholen waar (moeilijk) gedrag van leerlingen negatieve invloed heeft op de kwaliteit van het onderwijs en leerlingresultaten.

Opvolging van het HPS-programma. Een AtSchool biedt eerlijke onderwijskansen, heeft hoge verwachtingen en maakt een verschil in het leven en de toekomst van al haar leerlingen.

Schoolontwikkeling

Een schoolbreed traject voor het ontwikkelen van leerteams in scholen die zich willen ontwikkelen naar een leergemeenschap.

Schoolleiding en teamleden worden getraind in het vormgeven van de visie op leren & gedrag. En de volledige uitvoering en implementatie hiervan.

Deelnemers krijgen de kennis en inzichten zodat zij het ontwerp van het integraal kindcentrum (IKC) voor hun eigen school kunnen maken.

Vrijblijvend onderwijsadvies?

Vraag adviesgesprek aan

Expertiseontwikkeling

Een programma voor leerkrachten die hun eigen kennis en vaardigheden op het gebied van evidence-informed lesgeven willen verbeteren.

Deze Post-HBO opleiding is geschikt voor scholen en leraren die hun didactische kennis en vaardigheden naar een hoger niveau willen tillen.

Voor IB'ers/KC'ers die de leergang Van IB naar KC hebben gevolgd en hun professionele ontwikkeling hierin verder willen ontwikkelen.

Bouwen aan een effectief rekenbeleid waarmee de stappen gezet worden richting het behalen van de wettelijk vastgelegde referentieniveaus.

Werk samen met jouw team aan het taalbeleid van de school, die heldere handvatten biedt voor de eigen lespraktijk.

Leergang die leraren in staat stelt om schrijflessen in doorlopende lijn te ontwerpen.

Voor leraren die de leergang Close Reading

eerder hebben gevolgd en zich hierin verder willen ontwikkelen.

Je leert niet alleen met EDI werken, maar krijgt ook een breder evidence-informed perspectief op lesgeven.

In dit programma gaan professionals samen gericht opzoek naar hun kracht om deze in te zetten voor het team en de organisatie.

Dit programma geeft deelnemers veel handvatten om in de klas te gebruiken omtrent het omgaan met verschillen tussen leerlingen.

Een nieuwe kijk op dyslexie, ADHD, hoogbegaafdheid en andere indicaties.

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam