Skip to content

Sustainable Control in Health and Care

De nieuwe rol van de controller in Health and Care
  • In 4 dagen helemaal bij
  • Voor ambitieuze financiëel managers in Health and Care
  • Uitsluitend gerenommeerde academici en praktijkexperts als docent
Inschrijven
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

Tijdens de coronacrisis was control op processen en middelen niet de eerste prioriteit bij de meeste zorginstellingen. Bovendien bleef lang onduidelijk wie welke lasten ging dragen of vergoeden. Nog steeds is de financiële schade van de crisis in de zorg niet goed zichtbaar. Hoe gaan we in deze situatie herstellen en verbeteren? Welke lessen worden er geleerd en tot welke aanpassingen leidt dat in het controlsysteem van de zorginstelling? Welke aspecten willen we beter in zicht hebben en aan de sturing in de instelling toevoegen? Kortom: hoe gaan we zowel financieel als in termen van sturing naar een ‘nieuw normaal’?

Deze leergang geeft een brede en stevige basis in management control bij zorginstellingen

Deze opleiding onderscheidt zich op meerdere vlakken:
✓  Praktijkgericht en direct toepasbaar. 
✓  Casuïstiek vanuit  duurzaamheidsvraagstukken; afhankelijk van de samenstelling van de groep.
✓ Meer kennis van nieuwe concepten en technieken om gerichter te kunnen bijdragen aan de uitdagingen in health & care.
✓  Blended leeromgeving; hierdoor zeer goed te combineren met een drukke baan.

Deze leergang is bij uitstek geschikt voor alle professionals met ambitie. In vijf modules verspreid over vier fysieke bijeenkomsten ontwikkel je tot effectieve controller. 
Door middel van video’s, artikelen en opdrachten die je in de blended leeromgeving tijdens de zelfstudieperiodes uitvoert verkrijg je kennis die je tijdens de bijeenkomsten verder zult uitdiepen. Zo wordt de tijd tijdens de fysieke bijeenkomst veel effectiever besteed en krijg je de mogelijkheid zelf de regie te voeren over jouw leerproces.

Je staat stil bij de vijf duurzaamheidsthema’s: WORKERS, CUSTOMERS, COMMUNITY, GOVERNANCE en ENVIRONMENT en verdiept je in de duurzaamheidswaarde: GOVERNANCE wat je een sterke basis geeft voor het volgen van de MBA: Leadership in Sustainability .

Deze vier-daagse opleiding is geschikt voor mensen met ambitie, die excellent willen presteren, minimaal een hbo-opleiding hebben afgerond en al enige tijd werken als financieel medewerker, controller of manager in de health & care sector. Als je al een tijd in een andere sector werkzaam bent als financieel specialist en de overstap wil maken naar een zorg of welzijnsinstelling, dan is deze opleiding ook zeer interessant.


De leergang Controller in health & care is bestemd voor:
•    Financieel managers.
•    Controllers.
•    Managers Finance & Control.
•    Hoofden Bedrijfsvoering.
•    En voor iedereen die zich wil ontwikkelen op het gebied van management control van beleid en beheer in health & care.

In vijf dagen verspreid over vier fysieke bijeenkomsten word je aan de hand van theorie, praktijkcases en concrete vragen van de deelnemers zowel fysiek op locatie bij Academica in Amsterdam als doormiddel van zelfstudie meegenomen in de uitdagingen voor de controller in zorg welzijnsorganisaties. Je verdiept je gedurende de zelfstudieperiode op vijf belangrijke thema’s waar je in de blended leeromgeving doormiddel van video’s, artikelen en opdrachten kennis verkrijgt wat je tijdens de bijeenkomsten verder zult uitdiepen.


Positionering van control
Huidige situatie: welke keuzes zijn gemaakt? Waar staat mijn organisatie nu? 


We starten de leergang met de verdieping op control en de vertaling hiervan naar de organisatie. Wat is de huidige stand van de wetenschap? Welke dilemma’s zijn relevant en welke theorievorming is actueel in het vakgebied? 

 

In deze bijeenkomst komen de volgende thema’s aan de orde:
•    Inzicht in de betekenis en rol van management controlconcepten in de health & care sector.
•    De route om als controller tot betere rolneming en rolverdeling te komen.
•    Inzicht waarop sturing kan worden gegeven aan zorgprofessionals met behulp van management control.
•    Positionering en versterking bestuur en toezicht.

Management & Financial accounting
Accounting, risk management, processen en control.

 

Zijn mijn ambities financieel haalbaar? Wat zijn mogelijke obstakels en hoe worden die hinderpalen omzeild?Hoe stuur je in tijden van marktwerking, toenemende druk op de middelen en maatschappelijke verantwoording? Welke informatie heb je nodig in de fasen van de (strategische) planning & control cyclus en hoe voer je de dialoog hierover? De uitdieping hiervan staat centraal tijdens deze bijeenkomst. Ook ga je zelf aan de slag met een management game waarbij je gezamenlijk een casus uit de praktijk oplost.


In deze bijeenkomst komen de volgende thema’s aan de orde:
•    Welke rol vervult de controller in de verschillende fasen van de (strategische) planning & control cyclus?
•    Gebruik van stuurinformatie in de (strategische) planning & control verantwoordelijkheid, governance en control.
•    Identificatie van de bronnen van risk management. (uit praktijk cases en theorie)
•    Voeren van de dialoog over complexe beleidskeuzes en opstellen van prestatie-indicatoren.

Van financiële expert naar brede business partner
Bestuurlijke Informatieverzorging (BIV)


Zijn mijn ambities haalbaar? Wat zijn mogelijke intern en extern stakeholders en betrek ik hen? Een organisatie, en zeker een zorgorganisatie, heeft niet genoeg aan alleen financiële informatie als stuurinformatie. De controller vervult een bepalende en cruciale rol in de bestuurlijke informatievoorziening van een zorgorganisatie. Deze dag staat de rol van de controller bij het verstrekken van betrouwbare informatie voor bestuur, functioneren, beheersen en verantwoorden centraal. 


In deze bijeenkomst komen de volgende thema’s aan de orde:
•    Inrichting van een betrouwbare informatievoorziening, inclusief de te overwinnen dilemma’s en knelpunten.
•    Opzet, inhoud risico en werking van plannings- en controlinstrumenten, zowel soft als hard controls.
•    De rol van (financiële en niet-financiële) kengetallen.
•    Gedragscode en dilemma’s voor de controller.

De controller als kloppend hart van de bedrijfsvoering
De toekomst van de controller in health & care

Hoe groeien we vanuit onze huidige kracht naar een duurzame(re) organisatie? Hoe blijven wij ons constant verbeteren? Deze dag nemen we je mee langs recente ontwikkelingen en trends op het gebied van financiering van cure & care en ondernemerschap in health & care. Wat is de toekomstvisie op financiering van de zorgsector en welke wet- en regelgeving staat de zorgfinancial de komende tijd te wachten? De afsluitende dag wordt mede samengesteld door jouw specifieke vraagstukken en de actualiteiten van het moment. Hierbij wordt ruimte geboden om te leren van de groep en de kennis van de docenten.

Je staat voorafgaande aan de bijeenkomst steeds stil bij de thema’s van de desbetreffende bijeenkomst. Gedurende de zelfstudieperiode verdiep je je in deze thema’s waar je in de blended leeromgeving doormiddel van video’s, artikelen en opdrachten kennis verkrijgt wat je tijdens de bijeenkomsten verder zult uitdiepen.

Na afronding van het programma Sustainable Control - de nieuwe rol van de controller in Health and Care ontvang je het certificaat "Controller in Health and Care".

Komt deze opleiding in aanmerking voor subsidie?
Kijk onder "Studiekosten" om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Is deze opleiding ook als InCompany traject beschikbaar?
Ja, Academica doet al haar opleidingen ook InCompany. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

 

Nader te bepalen

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG. Wij zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. 

 

Bereikbaarheid Academica
Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 

Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

 

  • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 richting Zuid. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.
  • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 richting Noord. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.

 

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord. Metro 52 brengt je vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op enkele minuten lopen van metrostation Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

Deze controllersopleiding kost €4.500 (vrijgesteld van BTW). Dit is inclusief toegang tot de online leeromgeving met digitaal naslagwerk en exclusief arrangementskosten (o.a. lunch/koffie/thee).

Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul je contactgegevens in. Zo weten we wie je bent en hoe we je kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van jouw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig je inschrijving.

Na afronding van je inschrijving ontvang je binnen enkele minuten je studieovereenkomst op het door jou opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met je op om je te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat je kan verwachten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

 

Vrijblijvend adviesgesprek?

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam