Skip to content

De evidence-informed leraar

Onderdeel van Programma Excellent Teaching
 • Duik dieper in leertheorieën en cognitieve psychologie
 • En leer deze toepassen in de praktijk
 • Geheel wetenschappelijk onderbouwd
Persoonlijk advies?
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO erkende opleider Beoordeeld met een 8,6 door onze deelnemers

In deze module ontwikkelen we kritische kennis over leertheorieën en cognitieve psychologie. We belichten het onderzoek over hoge verwachtingen, school- en klascultuur, motivatie en gedrag. We kijken naar de welke gevolgen deze kennis heeft op de klaspraktijk en verbinden zo de theorie met de praktijk.

Ook kijken we naar hoe mensen leren, wat een visie op leren is en behandelen we onderzoek naar effectief lesgeven, onder meer met expliciete instructie en de principes van Rosenshine. We leren hoe we data en toetsen kunnen analyseren en interpreteren. Daarbij hanteren we een kritische en onderzoekende houding en leren we waar we bij het gebruiken van onderzoek en evidence in de klas op moeten letten.

Deze module is onderdeel van het Programma Excellent Teaching. Na afronding van deze module kunt u hiervoor vrijstelling krijgen binnen het Programma Excellent Teaching.

Dit programma is voor ambitieuze leraren in het PO, VO en MBO die nog beter onderwijs willen geven en hun handelswijze willen baseren op de laatste wetenschappelijke inzichten.


In deze module komen de volgende thema's aan bod:

 • Introductie op de evidence informed leraar
 • Handelen als de evidence-informed leraar
 • Cognitieve Leerpsychologie
 • Hoge verwachtingen
 • Didactisch Handelen
 • Differentiëren
 • Adaptieve interventies

Deze module is onderdeel van het Programma Excellent Teaching. Na afronding van deze module kunt u hiervoor vrijstelling krijgen binnen het Programma Excellent Teaching.

Komt deze opleiding in aanmerking voor subsidie?
Kijk onder "Studiekosten" om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Is deze opleiding ook als InCompany traject beschikbaar?
Ja, Academica doet al haar opleidingen ook InCompany. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Bereikbaarheid Academica
Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG in Amsterdam. Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 (metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit), tram 24 (tramhalte Vijzelgracht).
 • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 (metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit).

 

Academica ligt op 2 minuten lopen van station Vijzelgracht.

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord.  Metro 52 brengt u vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op 2 minuten lopen van station Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

Meld u eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om uw inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kunt u in 3 stappen uw inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul uw contactgegevens in. Zo weten we wie u bent en hoe we u kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van uw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig uw inschrijving.

Na afronding van uw inschrijving ontvant u binnen enkele minuten uw studieovereenkomst op het door u opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op om u te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat u kan verwachten. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Dit programma is ook als incompanytraject beschikbaar. Zo is het mogelijk meerdere mensen van de school of stichting tegenlijk en op eigen locatie op te leiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Gerelateerde opleidingen

Programma Excellent Teaching

Voor ambitieuze onderwijsprofessionals in het PO, VO en MBO.

Diploma

Contact

Bent u aan het oriënteren op een opleiding, studeert u al bij Academica of heeft u een andere vraag? Wij helpen u graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar u binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

Academica_Weteringschans

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam