Skip to content

Module - School als professionele leergemeenschap II

Herregistratieprogramma voor schoolleiders
  • Versterk je organisatie als professionele leergemeenschap
  • Diepgaande inzichten in duurzame onderwijsontwikkeling
  • Combineer de theorie met een analyse van je eigen onderwijspraktijk
Persoonlijk advies?
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

In deze interessante mastermodule richten we ons op het (verder) ontwikkelen van een lerende en samenwerkende cultuur binnen jouw school. Een van de kernthema's van deze master is de professionele leergemeenschap (PLG). We verkennen wat een PLG precies inhoudt en hoe je een PLG effectief kunt implementeren in jouw school. Hierbij komen diverse aspecten aan bod, zoals het het stimuleren van kennisdeling en het bevorderen van continue professionele ontwikkeling van docenten.

We gaan ook dieper in op het concept van lerende organisaties. Een lerende organisatie is voortdurend in ontwikkeling en in staat om zich aan te passen aan veranderingen in de onderwijssector en maatschappij. Je krijgt inzicht in de principes en strategieën om jouw school om te vormen tot een flexibele en veerkrachtige lerende organisatie.

Verder verkennen we de essentie van verandermanagement. Als schoolleider ben je een belangrijke spil in het initiëren en begeleiden van veranderingen binnen de school. We behandelen effectieve verandermanagement methoden en technieken, die je kunnen helpen bij het vormen van een professionele leergemeenschap.

De herregistratietrajecten zijn speciaal ontwikkeld voor:

• schoolleiders/ (adjunct)-directeuren met RDO niveau 2 uit het primair onderwijs die evidence-informed de kwaliteit van hun onderwijs willen verbeteren.

evenals;

• teamleiders, clusterleiders, kwaliteitsmanagers uit het voortgezet onderwijs die evidence-informed de kwaliteit van hun onderwijs willen verbeteren.

  • Drie lesdagen
  • 10 - 15 uur zelfstudie per week

Tijdens deze module staan theoretische inzichten over de lerende organisatie en het werken als professionele leergemeenschap centraal. Je verkent hoe je duurzaam het onderwijs ontwikkelt. Je onderzoekt in hoeverre je eigen organisatie al werkt volgens de uitgangspunten van een professionele leergemeenschap en komt en onderbouwt je aanbevelingen ter verbetering met de bestudeerde literatuur en inzichten uit de lesdagen.

Als afronding van de lesdagen verwerk je het gekozen dilemma in een onderzoeksrapport, waarin je een analysekader, aanbevelingen en een plan van aanpak presenteert.

Bij een voldoende beoordeling ontvang je het herregistratiecertficaat ‘Professionele leergemeenschap II’. Dit certificaat geeft meteen vrijstelling voor module 3 van de MILE, de Master voor Schoolleiders.

Voor meer informatie over de gehele master: Bekijk de Master voor Schoolleiders.

Na een voldoende afronding van de module ontvang je het herregistratiecertificaat 'Professionele leergemeenschap II'. Dit certificaat is goed voor 80 punten.   
 
We registreren het behaalde certificaat automatisch voor je in het schoolleidersregister!  
 
Het certificaat van deze module geeft ook recht op vrijstelling voor module 3 van de MILE, de Master voor Schoolleiders. 

Wat is de tijdsbesteding? 

De module duurt drie maanden, bestaande uit drie fysieke lesdagen, zelfstudie in de online leeromgeving, het bestuderen van literatuur en het schrijven van de eindopdracht. 

Je kunt rekening houden met een tijdsinvestering van ongeveer 10 tot 15 uur zelfstudie per week.  

Wat wordt er van mij verwacht? 

We verwachten van onze deelnemers een constructieve houding en eigenaarschap. De lat ligt hoog. Ons onderwijs is een prettige manier van leren, maar vraagt veel van deelnemers: doorzettingsvermogen, onderzoek, inzicht en reflectie. Alle kwaliteiten die van een gewone leider een excellente leider maken. 

Is de module geaccrediteerd voor het Schoolleidersregister? 

Ja, na afronding van deze module beschik je over een herregistratiecertifcaat voor het Schoolleidersregister. 

Nader te bepalen

Schrijf je in voor Module - School als professionele leergemeenschap II, start vanaf 2025-01-08, Amsterdam

Schrijf je in voor Module - School als professionele leergemeenschap II, start vanaf 2024-09-11, Enschede

 

Bijeenkomsten
De lesdagen zijn van 09:00 tot 16:00 uur.


Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG. Wij zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar.

 

InCompany
Wil je deze module met collega's van je eigen organisatie en op een eigen locatie volgen? Dat kan! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Bereikbaarheid Academica
Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 

Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

 

  • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 richting Zuid. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.
  • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 richting Noord. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.

 

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord. Metro 52 brengt je vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op enkele minuten lopen van metrostation Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

Om deel te nemen aan deze module; zorg dat je het volgende geregeld of in bezit hebt: 

  • Een afgeronde hbo-opleiding 
  • Een geschikte leerwerkplek in het primair of voortgezet onderwijs. 
  • Wil je als zij-instromer een module volgen ter oriëntatie op het schoolleiderschap? Dat kan! Je kunt bij inschrijving vermelden dat je dit wilt. 

 

Mocht je vragen hierover hebben, neem dan contact met ons op! 


 

De prijs van het herregistratietraject is € 2750 (vrij van btw). Dit is exclusief arrangementskosten (o.a. lunch/koffie/thee) en de verplichte literatuur die je zelf aangeschaft.

Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul je contactgegevens in. Zo weten we wie je bent en hoe we je kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van jouw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig je inschrijving.

Bij inschrijving dien je het nummer van het schoolleidersregister te vermelden, zodat je certificaat na een geslaagde afronding automatisch aan je register wordt toegevoegd.

Na afronding van je inschrijving ontvang je binnen enkele minuten je studieovereenkomst op het door jou opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met je op om je te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat je kan verwachten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Dit programma is ook als incompanytraject beschikbaar. Zo is het mogelijk meerdere mensen van de school of stichting tegelijk en op eigen locatie op te leiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Schrijf je in

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam