Skip to content

Module - Schoolleiders hebben impact II

Herregistratieprogramma voor schoolleiders
  • Verdieping in morele besluitvorming
  • Verdieping op het verminderen van kansenongelijkheid in het onderwijs
  • Analyseer je eigen onderwijspraktijk
Persoonlijk advies?
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

In deze uitdagende mastermodule richten we ons op de impact die je als schoolleider kunt hebben. Een van onze belangrijke doelen is het bevorderen van kwalitatief onderwijs en kansengelijkheid, in lijn met Global Goal 4 en 10. Tijdens deze module krijg je de kans om je leiderschapsvaardigheden in relatie tot de Global Goals verder te ontwikkelen en hiermee impact te maken in de brede context van je school. 

Een tweede belangrijk aspect van de module is het verkennen van ethische dilemma's in het onderwijs. Als schoolleider sta je vaak voor complexe vraagstukken waarin ethiek en morele besluitvorming een belangrijke rol speelt. We zullen diepgaand onderzoeken hoe je op een ethisch verantwoorde manier kunt handelen en beslissingen kunt nemen, rekening houdend met de belangen van alle betrokkenen. 

Daarnaast staat ook het bevorderen van kansengelijkheid in het onderwijs centraal. Als schoolleider heb je de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat alle leerlingen gelijke kansen krijgen om zich te ontwikkelen en hun potentieel te bereiken. We zullen bespreken welke resultaten uit onderzoek, strategieën en beleidsmaatregelen kunnen bijdragen aan het bevorderen van kansengelijkheid en het verminderen van ongelijkheid binnen het onderwijs.

De herregistratietrajecten zijn speciaal ontwikkeld voor:

• schoolleiders/ (adjunct)-directeuren met RDO niveau 2 uit het primair onderwijs die evidence-informed de kwaliteit van hun onderwijs willen verbeteren.

evenals;

• teamleiders, clusterleiders, kwaliteitsmanagers uit het voortgezet onderwijs die evidence-informed de kwaliteit van hun onderwijs willen verbeteren.

  • Drie lesdagen
  • 10 - 15 uur zelfstudie per week

Tijdens deze module staan theoretische inzichten over ethiek en kansengelijkheid centraal. Je verkent je eigen morele dilemma’s die je als leider binnen je school of organisatie tegenkomt. Je onderzoekt een van deze dilemma’s grondig en onderbouwt je aanbevelingen met de bestudeerde literatuur en inzichten uit de lesdagen.

Als afronding van de lesdagen verwerk je het gekozen dilemma in een paper, waarin je een probleemanalyse, theoretisch kader en aanbevelingen presenteert.

Bij een voldoende beoordeling ontvang je het herregistratiecertficaat ‘Schoolleiders hebben impact II’. Dit certificaat geeft meteen vrijstelling voor module 1 van de MILE, de Master voor Schoolleiders.

Voor meer informatie over de gehele master: Bekijk de Master voor Schoolleiders.

Na een voldoende afronding van de module ontvang je het herregistratiecertificaat 'Schoolleiders hebben impact II'. Dit certificaat is goed voor 70 punten.  

We registreren het behaalde certificaat automatisch voor je in het schoolleidersregister! 

Het certificaat van deze module geeft ook recht op vrijstelling voor module 1 van de MILE, de Master voor Schoolleiders.

Wat is de tijdsbesteding? 

De module duurt drie maanden, bestaande uit drie fysieke lesdagen, zelfstudie in de online leeromgeving, het bestuderen van literatuur en het schrijven van de eindopdracht. 

Je kunt rekening houden met een tijdsinvestering van ongeveer 10 tot 15 uur zelfstudie per week.  

Wat wordt er van mij verwacht? 

We verwachten van onze deelnemers een constructieve houding en eigenaarschap. De lat ligt hoog. Ons onderwijs is een prettige manier van leren, maar vraagt veel van deelnemers: doorzettingsvermogen, onderzoek, inzicht en reflectie. Alle kwaliteiten die van een gewone leider een excellente leider maken. 

Is de module geaccrediteerd voor het Schoolleidersregister? 

Ja, na afronding van deze module beschik je over een herregistratiecertifcaat voor het Schoolleidersregister. 

Nader te bepalen

Schrijf je in voor Module - Schoolleiders hebben impact II, start vanaf 2024-09-25, Amsterdam

Schrijf je in voor Module - Schoolleiders hebben impact II, start vanaf 2025-01-20, Enschede

 

Bijeenkomsten
De lesdagen zijn van 09:00 tot 16:00 uur.


Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG. Wij zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar.

 

InCompany
Wil je deze module met collega's van je eigen organisatie en op een eigen locatie volgen? Dat kan! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Bereikbaarheid Academica
Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 

Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

 

  • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 richting Zuid. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.
  • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 richting Noord. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.

 

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord. Metro 52 brengt je vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op enkele minuten lopen van metrostation Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

Om deel te nemen aan deze module, zorg dat je het volgende geregeld of in bezit hebt;

  • Afgeronde hbo-opleiding
  • RDO niveau 2 (schoolleider vakbekwaam)
  • Geschikte leerwerkplek

Mocht je vragen hierover hebben, neem dan contact met ons op!

 

De prijs van het herregistratietraject is € 2750 (vrij van btw). Dit is exclusief arrangementskosten (o.a. lunch/koffie/thee) en de verplichte literatuur die je zelf aangeschaft.

Ben je benieuwd naar de literatuur van deze module? Geef je dan op voor een Informatiebijeenkomst via 'infosessie bijwonen'.

Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul je contactgegevens in. Zo weten we wie je bent en hoe we je kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van jouw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig je inschrijving.

Bij inschrijving dien je het nummer van het schoolleidersregister te vermelden, zodat je certificaat na een geslaagde afronding automatisch aan je register wordt toegevoegd.

Na afronding van je inschrijving ontvang je binnen enkele minuten je studieovereenkomst op het door jou opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met je op om je te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat je kan verwachten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Dit programma is ook als incompanytraject beschikbaar. Zo is het mogelijk meerdere mensen van de school of stichting tegelijk en op eigen locatie op te leiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Inschrijven

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam