Skip to content
Master In. Leading and high performing Education klantverhalen

Judith Pool vertelt over de Master In. Leading and high performing Education

Resultaat Master of Arts (NVAO erkend)

Judith Pool is schoolleider van een basisschool in Zwolle en bovenschools taalspecialist voor de stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ). Zij begon 21 jaar geleden in het onderwijs als zij-instromer en heeft lesgegeven aan alle klassen van groep 1 tot en met de tweede klas vo. Na bijna twintig jaar voor de klas te staan, gevolgd door diverse rollen in coördinerende functies, maakte ze 2,5 jaar geleden de overstap naar het directeurschap.

 

Waarom begon je aan de master voor schoolleiders?

"Ik was op zoek naar een opleiding waar ik echt werd uitgedaagd. Ik heb een grote expertise in het onderwijs en wilde een opleiding doen die zinvol zou zijn en ik daadwerkelijk van zou leren. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de opleiding gebaseerd is op wetenschappelijke gronden, waardoor dat wat je leert ook echt 'werkt'."

"Ik wil bouwen aan echt goed onderwijs!"

Welke belangrijke lessen neem je vanuit de opleiding mee?

"Wat ik mooi vind, is dat in de lessen alles ook echt samenhangt. Het gaat over goede dingen doen, dat doen wat het onderwijs bewezen verbetert en wat mijn rol als schoolleider daarbij is. Dit geeft mij veel energie. Een eyeopener voor mij was dat gedrag een eigen curriculum is. Dit was nieuw voor mij en biedt mij een mooi houvast om op te anticiperen."

 

Voor welke uitdaging in je werk heb je nu handvatten gekregen?

"De grootste uitdaging in mijn werk is denk ik wel de grootste uitdaging voor het hele onderwijs: hoe zorgen we ervoor dat de leesvaardigheid en daarmee ook de kennis van leerlingen weer op peil komen? Dit is al tien jaar mijn missie. Bij Academica krijg ik hiervoor extra impulsen, in de vorm van het ontwikkelen van een kenniscurriculum en een samenhangend, wetenschappelijk onderbouwd beeld van goed onderwijs. Wat ik al wist, wordt verrijkt en gestroomlijnd. En dat is zeer waardevol."

 

Wat vind je van studeren bij Academica?

"Academica is de enige opleider die echt wetenschappelijk onderbouwd is. Daarnaast worden er hoge eisen gesteld aan de studenten. Hier wordt echt wat van je verwacht en dat werkt enorm stimulerend. Les krijgen van gerenommeerde docenten is een feest en samen studeren met andere zeer gemotiveerde studenten geeft veel energie."

 

Wat zou je mee willen geven aan nieuwe studenten?

"Als je echt wil bouwen aan bewezen goed onderwijs, dan is de MILE net een warm bad. Het is heel hard werken, maar dat is het meer dan waard!"

Net als Judith Pool de Master In. Leading and high performing Education ervaren?

Infosessie bijwonen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam