Skip to content
Schoolleidersopleiding Basis- en Vakbekwaam klantverhalen

Rutger van Dinther vertelt over de Schoolleidersopleiding Basis- en Vakbekwaam

Resultaat Erkend Schoolleidersdiploma

Rutger van Dinther is al meer dan 20 jaar werkzaam in het onderwijs als leerkracht, rekenspecialist, intern begeleider en managementteamlid (MT-lid).

Waarom ben je aan de Schoolleidersopleiding begonnen?

“Het werken met kinderen en mijn bijdrage aan hun ontwikkeling heeft me altijd aangesproken, en na zoveel jaar in het onderwijs heb ik een heldere visie op wat goed onderwijs inhoudt. Inmiddels wil ik meer betekenen voor een school dan alleen vanuit de rol van leerkracht. In mijn rollen als intern begeleider en MT-lid heb ik zeker mijn invloed gehad op de onderwijsprocessen, maar nooit de mogelijkheid om als eindverantwoordelijke een stempel te drukken. Daarom heb ik vorig jaar besloten om de volgende stap te maken: de opleiding tot schoolleider.”

"Goed onderwijs is samen de schouders eronder zetten."

Wat voor belangrijke lessen neem je vanuit de opleiding mee?

“In de beginjaren wilde ik nog wel eens teren op mijn onderbuikgevoel, maar ik ben me steeds meer bewust geworden van het belang van beredeneerd en onderbouwd denken en handelen. Leiderschapscompetenties ontwikkelen en een bijdrage leveren aan kwalitatief goed onderwijs kun je niet alleen. Dat is alleen mogelijk samen met enthousiaste onderwijstoppers, want goed onderwijs is een gevolg van gezamenlijk de schouders eronder zetten.”

 

Wat vind je van studeren bij Academica?

“Ik ben groot voorstander en voorvechter van het evidence-informed gedachtengoed, dat gepaard gaat met een kraakheldere visie op leren. Academica biedt die manier van opleiden. Mij realiserende dat ik al over de helft van het opleidingstraject ben, spreek ik de verwachting uit dat ik mij in het voorjaar van 2023 ‘basis- en vakbekwaam schoolleider’ mag noemen. Maar vooral dat ik de kans krijg om mijn geleerde kennis en vaardigheden op een mooie school in te zetten, waar alle kinderen en collega’s een graantje van meepikken! Dat ik mijn kennisbasis dusdanig heb kunnen uitbreiden, is grotendeels te danken aan de zeer kundige en bevlogen opleiders bij Academica.”

Net als Rutger van Dinther de Schoolleidersopleiding Basis- en Vakbekwaam ervaren?

Infosessie bijwonen

Wat zou je mee willen geven aan nieuwe studenten?

“Dat als iemand naar aanleiding van dit stuk nog vragen of opmerkingen heeft, ze me altijd op LinkedIn mogen benaderen of een mail mogen sturen naar rutger.vandinther@movare.nl. Wie weet raken we wel verzeild in een interessante dialoog over goed en hoogstaand onderwijs.”

"De visie van Academica over kwalitatief goed onderwijs sluit naadloos aan bij de mijne!"

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam