Skip to content

Herstelopdracht Burgerschap

Ondersteuning bij herstelopdracht
  • Specifiek gericht op de herstelopdracht van de onderwijsinspectie
  • Gericht werken aan het burgerschapsbeleid
  • Op basis van kennis en inzicht werken aan jouw praktijk
Inschrijven
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

De module Herstelopdracht Burgerschap is ontwikkeld om scholen te helpen bij het werken aan een herstelopdracht van de Onderwijsinspectie. Scholen hebben de ruimte om burgerschap zelf vorm te geven, maar moeten wel aan specifieke eisen voldoen. In de module leer je visie, beleid en praktijk van burgerschap te ontwerpen, verwoorden en verantwoorden, zodanig dat het past bij jouw school en bij wat de overheid verwacht en verlangt. Tijdens de lesdagen kijken we o.a. naar de onderzoekskaders van de inspectie en de voorgestelde kerndoelen van de SLO. Daarnaast is er aandacht voor best practices in de praktijk. Tegelijkertijd verdiepen we ons in uiteenlopende perspectieven op en mogelijkheden van burgerschapsonderwijs.

Tijdens en tussen de bijeenkomsten door werk je gestructureerd aan het verbeteren van burgerschap bij jou op school. Door uitwisseling met deelnemers van andere scholen krijg je nog beter zicht op de praktijk. Je zult de module verlaten met:

  1. Kennis en inzicht in wat burgerschap inhoudt bij veranderende wet- en regelgeving en bij voortschrijdend inzicht uit wetenschap.
  2. Praktijkvoorbeelden van uitgewerkt burgerschapsonderwijs
  3. Beleid voor jouw school, voorzien van feedback van experts

Voor scholen met of zonder herstelopdracht die graag gedegen burgerschapsonderwijs (visie, beleid, praktijk) willen ontwikkelen.

De module bestaat uit vier bijeenkomsten waarin je gestructureerd werkt aan jouw burgerschapsonderwijs. De bijeenkomsten zijn:

1. Visie en leerdoelen
Vanuit verschillende perspectieven kijken we naar hoe burgerschap vormgegeven kan worden en welke vrijheden scholen hierin hebben. Daarnaast kijken we naar hoe je aan je eigen visie op burgerschap leerdoelen kunt verbinden.

2. Aanbod op orde
Tijdens deze bijeenkomst wordt gekeken naar hoe visie en leerdoelen in de praktijk terecht komen. Er is aandacht voor het reguliere aanbod en voor projecten. Daarnaast worden er best-practices besproken.

3. Evaluatie, draagvlak en inspraak
Deze bijeenkomst kijken we hoe burgerschap geëvalueerd kan worden en naar problemen rond het toetsen van burgerschapsonderwijs. Het tweede deel van de bijeenkomst kijken we naar hoe binnen de school draagvlak en inspraak vormgegeven kan worden. Tijdens deze bijeenkomst zal er een gastspreker worden uitgenodigd met expertise op het gebied van evaluatie. 

4. Presentaties
In deze bijeenkomsten presenteren de deelnemers hun beleid.

In de opleiding werk je toe naar burgerschapsonderwijs (visie, beleid, praktijk) op jouw school.

Is deze module voor alle po, vo en mbo?

Ja, alle sectoren zijn welkom. We zorgen in het aanbod ervoor dat alle sectoren van de juiste informatie worden voorzien.

Nader te bepalen

Bijeenkomsten
Er zijn vier bijeenkomst van 4 uur. Deze zijn maandelijks in de middag gepland.


Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam tenzij anders vermeld, nabij het Rijksmuseum. Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG. Wij zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. 

 

InCompany
Data & locatie voor InCompany studiedagen worden over in overleg ingepland. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Bereikbaarheid Academica
Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 

Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

 

  • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 richting Zuid. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.
  • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 richting Noord. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.

 

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord. Metro 52 brengt je vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op enkele minuten lopen van metrostation Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

Werkzaam bij (s)po, (s)vo, of mbo.

De aangegeven prijs is exclusief arrangementskosten (o.a. lunch/koffie/thee).

Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul je contactgegevens in. Zo weten we wie je bent en hoe we je kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van jouw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig je inschrijving.

Na afronding van je inschrijving ontvang je binnen enkele minuten je studieovereenkomst op het door jou opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met je op om je te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat je kan verwachten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Dit programma is ook als incompanytraject beschikbaar. Zo is het mogelijk meerdere mensen van de school of stichting tegelijk en op eigen locatie op te leiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam