Skip to content

MBA module - Leadership Making a Difference

De modulaire executive MBA voor leiders die duurzaam impact willen realiseren.
 • Het startpunt voor de nieuwe generatie leiders
 • De enige datadriven modulaire executive MBA van Europa
 • Jouw leiderschapsuitdaging uitgewerkt vanuit de 5 waarden van een BCorp organisatie
Persoonlijk advies?
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

Deze module is bij uitstek geschikt voor alle professionals met ambitie. In zeven studie weken ontwikkel je je tot een effectieve leider met de inzichten en vaardigheden om leiding te geven aan verandering. Persoonlijke ontwikkeling en het effect op het team, de organisatie (situatie / context) en de maatschappij staan centraal tijdens de bijeenkomsten. Je verkrijgt inzicht in je eigen leiderschapsprofiel en leert de regie te gaan voeren op je duurzame impact. Je staat stil bij de duurzaamheidswaarde WORKERS, je verdiept je gedurende de bijeenkomsten op belangrijke thema’s als inspirerend leiderschap en het creëren en bouwen van vertrouwen. Daarnaast leer je hoe je door middel van het stimuleren van efficiënt stemgebruik in professionele publieke settings een overtuigende presentatie kunt geven. Lees hier meer over duurzaamheidswaarden.

Vandaag de dag worden er meer kennis en vaardigheden van je gevraagd op het gebied van leiderschap en verandermanagement. Deze module onderscheidt zich op meerdere vlakken: 

Vandaag de dag worden er meer kennis en vaardigheden van je gevraagd op het gebied van leiderschap en verandermanagement. Deze module onderscheidt zich op meerdere vlakken: 

 • Praktijkgericht en direct toepasbaar. 
 • Cases van verschillende disciplines om te leren van andere sectoren. 
 • 360 graden feedback assessment.  
 • Onbeperkt toegang tot jouw eigen blended leeromgeving; zeer goed te combineren met een drukke baan.

Tijdens de module werk je onder begeleiding aan je eigen businesscase die direct toepasbaar is in jouw organisatie. 

Ga voor je MBA-titel met de volledige Executive MBA of volg een of meerdere modules voor een snelle upgrade van jouw kennis.

Kijk jij al verder dan je eigen organisatie? Een succesvolle reis maakt je niet alleen. Om echt impact te realiseren zal je buiten je eigen sector moeten treden om de cross-over te kunnen maken. We leven in één wereld met collectieve uitdagingen die om gemeenschappelijke oplossingen vragen. 

Deelnemers aan deze modulaire executive MBA hebben gemeen dat zij allemaal professionals zijn die op zoek zijn naar een verdieping van hun professionele kennis én persoonlijke impact. De deelnemer is ambitieus en is bereid om kritisch naar zichzelf te kijken.  
 
De gemiddelde deelnemer heeft ruim 3 jaar relevante werkervaring. Om het academisch niveau in de groep te waarborgen, beschik je ook minimaal over een afgeronde Bachelor-opleiding op HBO-niveau.  
 
De modulaire executive MBA hecht er grote waarde aan dat de deelnemer leert handelen vanuit een breed perspectief, samenwerkend in een multidisciplinair netwerk. Hiertoe streven we naar groepen met deelnemers uit verschillende sectoren, en in verschillende fasen van hun professionele ontwikkeling.

Deze module omvat zeven studieweken, die bestaan uit perioden van zelfstudie en fysieke bijeenkomsten op locatie bij Academica in Amsterdam. Gedurende de zelfstudieperiode verdiep je je op de belangrijke thema’s van deze module waar je in de blended leeromgeving doormiddel van video’s, artikelen en opdrachten kennis verkrijgt wat je tijdens de bijeenkomsten verder zult uitdiepen. 

In deze modulaire executive MBA staat de duurzaamheidswaarde 'Workers' centraal. 

Deze waarde evalueert de bijdragen van een organisatie aan de financiële zekerheid, gezondheid en veiligheid, welzijn, loopbaanontwikkeling en betrokkenheid en tevredenheid van werknemers. Daarnaast evalueert het de bedrijfsmodellen die werknemers ten goede komen, zoals professionalisering en het wegnemen van belemmeringen voor het kunnen uitvoeren van werkzaamheden. 

De bewustwording van de impact van jouw leiderschap en het vergroten hiervan is hierbij van essentieel belang. Je maakt een analyse van het persoonlijke leiderschapsprofiel op basis van een 360° feedback assessment en stelt een ontwikkelplan op waarbij je met jouw leiderschap het verschil kunt maken.  

Het assessment van het plan zal gebaseerd zijn op de wijze waarop jouw organisatie zijn duurzame doelen en mogelijkheden kan gaan realiseren vanuit het leiderschap van de professional, met de gekozen focus en de wijze van regievoering hierop. 

Het plan wordt getoetst op validiteit, het realiteitsgehalte van het plan, de uitvoerbaarheid en de consistentie. Dit doet je o.a. door verschillende analyses uit te voeren binnen je eigen organisatie. Zo breng je de behoefte van de organisatie in beeld om uiteindelijk tot een antwoord te komen op de volgende vragen  

- Wie ben ik, en waar sta ik? 
- Waar wil ik naar toe, wat zijn mijn ambities? 

Deze modulair executive MBA geeft u een sterke basis voor het volgen van de volledige Executive MBA: Leadership in Sustainability waar je je verder kunt verdiepen op de andere vier duurzaamheidsthema’s: CUSTOMERS, COMMUNITY, GOVERNANCE en ENVIRONMENT.

Deze MBA module geeft je vrijstelling voor de gelijknamige module van de volledige MBA Leadership in Sustainability.

Wat wordt er van mij verwacht?
We verwachten van onze deelnemers een constructieve houding en eigenaarschap. De lat ligt hoog. Ons onderwijs is een prettige manier van leren, maar vraagt veel van deelnemers: doorzettingsvermogen, onderzoek, inzicht en reflectie. Alle kwaliteiten die van een gewone leider een excellente leider maken.

 

Word de module ook in het engels gegeven?

Ja, de module is ook in het Engels beschikbaar. Het programma wordt één keer per jaar in het Engels gestart, waardoor internationale studenten of degenen die de voorkeur geven aan Engels als instructietaal, kunnen deelnemen aan de module. Deze tweetalige aanpak biedt een bredere toegankelijkheid en diversiteit aan studenten die geïnteresseerd zijn in het volgen van de module.

 

Wat vind ik in de online leeromgeving MyAcademica?

In de online leeromgeving MyAcademica is de hele module overzichtelijk weergegeven. Je vindt er alle studiematerialen en -informatie, verdiepende kennis, mogelijkheden voor het inleveren van opdrachten en de agenda’s van de studiebijeenkomsten. Je kunt er contact opnemen met docenten en samenwerken met medestudenten. Je kunt dus naast de geplande bijeenkomsten studeren waar en wanneer het u uitkomt en u heeft altijd zicht op uw voortgang en ontwikkeling.

Nader te bepalen

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG. Wij zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. 

 

Bereikbaarheid Academica
Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 

Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

 

 • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 richting Zuid. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.
 • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 richting Noord. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.

 

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord. Metro 52 brengt je vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op enkele minuten lopen van metrostation Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

 • Minimaal afgeronde hbo opleiding
 • Ten minste 3 jaar werkervaring in een leidinggevende functie
 • Geschikte leerwerkplek

Als je aan de opleidingseisen voldoet, word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Aan de hand hiervan wordt je toegelaten. 

In dit gesprek wordt je aanmelding, ambities en visie op leiderschap en duurzaamheid besproken.

De genoemde prijzen zijn exclusief materialen die tijdens de verschillende bijeenkomsten zullen worden gebruikt (literatuur e.d.) en exclusief arrangementskosten (o.a. lunch/koffie/thee).

Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul je contactgegevens in. Zo weten we wie je bent en hoe we je kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van jouw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig je inschrijving.

Na afronding van je inschrijving ontvang je binnen enkele minuten je studieovereenkomst op het door jou opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met je op om je te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat je kan verwachten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam