Skip to content

De professional als leider

Waar sta ik als professional en hoe kan ik nog effectiever worden?
 • Ontdek uw sterktes
 • En leer deze optimaal benutten
 • Voor uzelf en uw organistatie
Persoonlijk advies?
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO erkende opleider Beoordeeld met een 8,6 door onze deelnemers

Wie zijn onze toekomstige leiders? Hebben we zicht op de ambities van onze medewerkers? Leiderschap ontwikkeling op alle niveaus binnen de organisatie en het ontwikkelen van een professionele cultuur is de uitdaging van onze schoolorganisatie. We verwachten van elke professional autonomie en zelf organiserend vermogen. Het is essentieel dat we begrijpen dat elke professional effectiever is als hij/zij zijn leiderschapsvaardigheden ontwikkeld. Daarnaast zijn organisaties die continue werken aan het ontwikkelen van hun toekomstige leiders, succesvoller.

Het programma “De Professional als leider” ondersteunt professionals in het verbeteren van de prestaties en vanuit een visie op de persoonlijke ontwikkeling deze naar een hoger plan te brengen. Het geeft de professional inzicht in zijn/haar rol en bijdrage aan de organisatie. Aandacht wordt besteed aan belangrijke vragen als: wat zijn mijn sterktes? Ben ik een informele leider, specialist of generalist en wat betekent dit voor mijn verdere loopbaan en impact voor de organisatie? Deelnemers krijgen hiermee een beter beeld van de eigen leerdoelen, hun persoonlijke ontwikkeling en hoe zij hun leiderschapscompetenties zo goed mogelijk kunnen inzetten voor de organisatie.

Door concrete oefeningen die deelnemers ondersteunen bij het inzichtelijk maken van de eigen sterktes, de persoonlijke passies en de behoeften van de organisatie wordt een effectief leiderschap ontwikkel profiel opgemaakt, op basis van een vooraf afgenomen 270 graden feedback vragenlijst. Deelnemers maken kennis met de hoogwaardige en unieke aanpak van Zenger | Folkman en worden begeleid in het ontwikkelen van onderscheidende competenties voor excellente prestaties.

De professional met leiderschapscompetenties werkt continu aan zijn eigen ontwikkeling.

Sessie 1

 • De eigen sterktes in relatie tot de behoeften van de organisatie en hoe door te groeien naar een excellente performer en/of leidinggevende
 • De 16 onderscheidende competenties voor excellente performance
 • Hoe zij tot excellente prestaties komen.

 

Sessie 2:

 • Uw passies en sterktes en deze effectief verbinden aan de behoefte van de organisatie;
 • Uw huidige ontwikkel stadium (fasen van bijdrage) én de stappen die u wilt nemen in uw verdere ontwikkeling;
 • De concrete stappen die nodig zijn voor het maken van een actieplan om ambitie(s) te realiseren.

 

Follow-up
Als goede opvolging van dit programma bevelen wij de zogenaamde Pulse-Check aan. Na een aantal maanden vraagt de deelnemer gericht aan zijn eigen omgeving opnieuw feedback over een aantal specifiek door hem/haar geselecteerde gedragingen. Hierdoor wordt inzicht verkregen in ontwikkelvoortgang en de wijze waarop de omgeving ziet dat de professional actief communiceert over zijn/haar ontwikkeldoelstelling.

Komt deze opleiding in aanmerking voor subsidie?
Kijk onder "Studiekosten" om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Is deze opleiding ook als InCompany traject beschikbaar?
Ja, Academica doet al haar opleidingen ook InCompany. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Bereikbaarheid Academica
Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG in Amsterdam. Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 (metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit), tram 24 (tramhalte Vijzelgracht).
 • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 (metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit).

 

Academica ligt op 2 minuten lopen van station Vijzelgracht.

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord.  Metro 52 brengt u vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op 2 minuten lopen van station Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

Meld u eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om uw inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kunt u in 3 stappen uw inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul uw contactgegevens in. Zo weten we wie u bent en hoe we u kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van uw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig uw inschrijving.

Na afronding van uw inschrijving ontvant u binnen enkele minuten uw studieovereenkomst op het door u opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op om u te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat u kan verwachten. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Dit programma is ook als incompanytraject beschikbaar. Zo is het mogelijk meerdere mensen van de school of stichting tegenlijk en op eigen locatie op te leiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Gerelateerde opleidingen

Effectief Leiderschap

Voor directeuren, adjunct-directeuren en teamleiders die het verschil willen maken.

80 herregistratiepunten

Effectief Leiderschap 2.0

Ontwikkel uw sterke punten. Want goed is niet goed genoeg.

Certificaat

Contact

Bent u aan het oriënteren op een opleiding, studeert u al bij Academica of heeft u een andere vraag? Wij helpen u graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar u binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

Academica_Weteringschans

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam