Skip to content

B Corporation

Academica is erkend als B Corporation

Academica University of Applied Sciences geeft in haar rol als onderzoeker en opleider vorm en inhoud aan haar ambitie om een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst voor iedereen. Deze ambitie past goed bij de internationale beweging van gecertificeerde B Corporations (B Corp).

B Corp is een keurmerk dat sinds 2006 wordt uitgegeven door de non-profitorganisatie B Lab. Het is een certificering voor organisaties, waarbij de B staat voor ‘Benefit’. Als B Corp geef je verantwoording over je sociale en ecologische prestaties, je maatschappelijke bijdrage en transparantie in je governance.

Academica zet de toon in de academische wereld en wij zijn er trots op nu officieel onderdeel te zijn van de B Corp Community.

Business as a force for good 

 

Dit is waar organisaties met een B Corp certificering voor staan. De B Corp certificering onderstreept onze missie.

b-corporation-white

B Corporaties

Gecertificeerde B Corporaties zijn voortrekkers in de wereldwijde transitie naar een inclusieve, rechtvaardige en regeneratieve economie. Ze bouwen vertrouwen op bij consumenten, gemeenschappen en leveranciers, en trekken werknemers en missiegebonden investeerders aan. Met andere woorden, als B Corp stel je het collectieve belang van de samenleving voorop.

Academica onderkent en geeft inhoud met al haar activiteiten aan deze maatschappelijke verantwoordelijkheid vanuit vier niveaus: ME, WE, WORK en WORLD. Hierdoor zijn wij gericht op het vergroten van impact en het voortdurend verbeteren van prestaties, wat leidt tot veerkracht voor de mens en de samenleving op de lange termijn. 

Onze waarden

Onze trainingen, leergangen, masters en MBA’s zijn opgebouwd rondom onze drie kernwaarden: sociale rechtvaardigheid, inclusiviteit en duurzaamheid. We werken samen met onze studenten aan de Sustainable Development Goals en de B Lab-waarden (Workers, Customers, Community, Governance en Environment) lopen als een rode draad door al onze opleidingen heen.

 

Intern heeft Academica beleid geformuleerd op onze gebouwen, mobiliteit, gebruik van materialen en de inzetbaarheid van onze mensen. Zo werken wij samen met leveranciers die duurzaam werken hoog in het vaandel hebben staan.

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam