Skip to content
Schoolleidersopleiding Basis- en Vakbekwaam klantverhalen

Aurelia Bakker vertelt over de Schoolleidersopleiding Basis- en Vakbekwaam

Resultaat Erkend Schoolleidersdiploma

Aurelia Bakker werkt sinds 2008 in het onderwijs. De eerste 15 jaar stond ze voor de klas en was ze daarnaast gymdocent en ICT-coördinator. Ook is ze twee jaar teamleider geweest. Sinds 2023 werkt Aurelia als schoolleider bij het IKC de Tweemaster in Hoorn.

 

Waarom koos je ervoor schoolleider te willen worden? 

"Na 15 jaar lesgeven in de bovenbouw merkte ik dat ik toe was om meer te doen met mijn organisatorische kwaliteiten en dat ik het prettig vond om te werken aan de inhoud van het onderwijs. Daarbij was ik toe aan meer verdieping dan alleen meegaan met de waan van de dag. Ik wilde mezelf uitdagen zonder direct het onderwijs gedag te zeggen."

 

Waarom heb je gekozen om deze opleiding bij Academica te volgen? 

"Voor mij was het een logische keuze door de stichting waar ik bij werk. De stichting had namelijk het High Performing Schools (HPS)-traject gevolgd bij Academica, waardoor ik al enigszins bekend was met hun werkwijze. En dat sprak mij aan."

"Als schoolleider dien je een voorbeeldrol in te nemen."

Wat waren voor jou belangrijke thema's die behandeld werden tijdens de lessen? 

"Voor mij was feedback geven en ontvangen een belangrijke les. Daarmee bedoel ik dat je van feedback enorm veel kunt leren. Het kan even pijnlijk zijn, maar als je hier iets mee doet groei je er heel erg door. Daarnaast was werken met bewijs een belangrijk thema. Niet varen op onderbuikgevoel of doorgaan met wat we al deden. Door Academica zijn mijn ogen geopend door beslissingen te maken met behulp van wetenschappelijk onderbouwd bewijs. We kunnen niet 'zomaar' wat doen met kinderen die gevormd moeten worden. De basis ligt bij ons."

 

Welke lessen neem je mee naar je werk? 

"Ik durf nu het vuur te trotseren. Waar het schuurt, gloort er hoop en passie. Door met een bepaalde visie te werken, werk je aan de toekomst. Hierbij helpen de lessen over feedback, het gesprek aangaan, omgaan met weerstand en de juiste verhoudingen binnen het team als handvatten."

 

Net als Aurelia Bakker de Schoolleidersopleiding Basis- en Vakbekwaam ervaren?

Meer weten over deze opleiding

Hoe beviel het studeren bij Academica? 

"Het voelt als het hebben van de koers op een schip: de structuur biedt een bepaalde duidelijkheid en daardoor veiligheid bij het studeren. De online omgeving is fijn en logisch opgezet. Studenten sparren onderling en je krijgt les van bekwame vakdocenten. Iedere docent brengt zijn eigen expertise mee en ze zijn goed bereikbaar. Ook helpen ze je verder door middel van heldere feedback. Je wordt bij Academica warm ontvangen, maar verwacht geen theekransje: er is werk aan de winkel en daarom wordt een serieuze houding verwacht."

 

Wat zou je mee willen geven aan nieuwe studenten? 

"Als je een actieve, onderzoekende houding hebt, helpt dit bij het studeren bij Academica. Lees jezelf in, bereid je goed voor en stel vragen aan je studiegenoten en je docenten. Neem het serieus en begin op tijd: een goede voorbereiding is echt het halve werk. Met deze houding ga je de opleiding zeker redden."

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam