Skip to content
High Performing Schools klantverhalen

Doanh Doanh Truong vertelt over de High Performing Schools

Resultaat HPS-certificaat

Doanh Doanh Truong werkt nu 15 jaar in het onderwijs. Eerst als leerkracht en sinds januari 2022 is zij directeur van OBS Bijlmerhorst in Amsterdam Zuidoost. Bij Academica volgt zij het HPS-traject.

 

Waarom ben je aan het traject begonnen?

“Mijn team en ik zijn aan het HPS-traject begonnen, omdat het programma aansloot op datgene waar we als organisatie naartoe wilden werken. We doen graag wat werkt en we merken na elke bijeenkomst van HPS dat we steeds meer kennis en tools krijgen om dat te kunnen bewerkstelligen op school.”

"Het team en de ouders weten waar we voor staan."

Wat neem je vanuit de lessen mee naar je werk?

“Het HPS-programma leert ons om een sterke visie neer te zetten. Daarnaast leer ik hoe ik, samen met de leidende coalitie, een sterk lerende en professionele cultuur kan neerzetten. En hoe ik bijvoorbeeld onze aanpak het beste kan borgen.”

 

Wat was echt een eyeopener voor jou?

“Een enorme eyeopener voor mij waren de bouwstenen van de visie. Het visiekwadrant van Academica gaf ons team zoveel houvast bij het herijken van onze visie op het onderwijs. Als gevolg hierop, hebben we een grafisch vormgever gevraagd om deze visie uit te werken. Dat beeld hangt nu in de school. Zowel het team als de ouders weten zo waar we voor staan.”

 

Voor welke uitdaging in je werk hebben de lessen handvatten gegeven?

“We zijn bezig om toe te werken naar horizontale verantwoordelijkheid en dat kan alleen goed lopen als de ‘governance’ goed geregeld is. Een breed MT met leerteamvoorzitter en directeur is daar een goed voorbeeld van. Daar hebben we concrete handvatten voor gekregen.”

 

Net als Doanh Doanh Truong de High Performing Schools ervaren?

Meer weten over HPS

Hoe zou jij het HPS-traject bij Academica omschrijven?

“De module HPS bij Academica maakt je sterk als leidinggevende. De bijeenkomsten bieden fijne en concrete stappen die je kunt zetten om je eigen organisatie nog sterker te maken. Daarnaast word je goed voorzien van de nodige kennis over hoe het leren werkt bij mensen en wat effectief bewezen interventies zijn.”

 

Wil je nog iets kwijt over het programma?

“Het is een pittig programma, maar voor de lange termijn zeer waardevol als het past bij de ambities van de school of het bestuur.”

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam