Skip to content
Master In. Leading and high performing Education klantverhalen

Gert Hoogstraten vertelt over de Master In. Leading and high performing Education

Resultaat Master of Arts (NVAO erkend)

Bij Academica volgde Gert Hoogstraten met veel plezier en succes de Schoolleidersopleiding. Als teammanager op het Van Lodenstein College in Barneveld gebruikt hij zijn opgedane kennis direct in de praktijk. Dat smaakte naar meer, en dus besloot hij de verdiepende Master-opleiding te doen: de Master In. Leading and high performing Education (MILE). “Bij de MILE verkreeg ik een volle rugtas en waardevolle handvatten voor het uitoefenen van mijn functie.”

 

Wat voor belangrijke lessen neem je vanuit de opleiding mee?

“De module ‘De onderzoekende leider’ heeft mij geleerd om wetenschappelijk valide onderzoek te doen. Dit heeft ertoe geleid dat het onderzoek inzicht heeft gegeven over de kwaliteit van het onderwijs binnen onze school. De uitdaging is om ons onderwijs structureel te verbeteren en blijvend aandacht te schenken aan de tien instructieprincipes van onderzoeker Rosenshine en EDI (Expliciete Directe Instructie), zodat effectieve feedback een vast onderdeel wordt van het lesgeven.”

"Ik kan nu wetenschappelijk valide onderzoek doen."

Voor welke grote uitdaging in je werk heb je nu handvatten gekregen?

“Tijdens de Schoolleidersopleiding ben ik met het LMT gestart om een professionele leergemeenschap (PLG) op te zetten. Bij de MILE kregen we een opdracht in module drie waardoor ik erachter kwam dat de PLG’s die wij hadden opgezet niet functioneerden zoals leerteams zouden moeten. De uitdaging voor ons als team wordt nu om het personeel daarin mee te nemen en een nieuwe opzet te maken waarin de PLG wordt ingezet ten dienste van het onderwijs aan onze leerlingen.”

 

Wat vind je van studeren bij Academica?

“De MILE zorgt ervoor dat de ontwikkeling die je doormaakt completer is dan alleen de Schoolleidersopleiding doet. De docenten die de studenten bij Academica begeleiden zijn betrokken, geven de nodige handvatten, maar zorgen er tegelijkertijd voor dat je je ontwikkeling echt zelf beleeft. Het is mooi en leerzaam om mee te maken toe je tijdens deze studie, door middel van action research, veranderingen kan vormgeven in het dagelijks werk.”

Net als Gert Hoogstraten de Master In. Leading and high performing Education ervaren?

Infosessie bijwonen

Wat zou je mee willen geven aan nieuwe studenten?

“Zorg ervoor dat je samen kunt optrekken met medestudenten via bijvoorbeeld een studiegroep. Die steun helpt om voortijdig opgeven te voorkomen: je loodst elkaar er echt doorheen.”

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam