Skip to content
MBA Leadership in Sustainability klantverhalen

Ivan Sindhunata vertelt over de MBA Leadership in Sustainability

Resultaat MBA titel (NVAO erkend)

De kracht van persoonlijke ontwikkeling en duurzaam leiderschap 

 

Bij het ontwikkelen van leiderschap is persoonlijke groei essentieel. Ivan Sindhunata, een afgestudeerd apotheker, MBA-alumnus, en sinds kort directeur Operations deelt zijn reis en de waardevolle inzichten die hij tijdens zijn MBA heeft opgedaan. Ivan begon zijn professionele carrière als apotheker, maar realiseerde zich al snel dat de groei van zijn organisatie meer vereiste dan zijn bestaande kennis. Dit besef bracht hem ertoe om een MBA te volgen.

 

In de moderne bedrijfsvoering is duurzaamheid onmisbaar. Ivan benadrukt: "We hebben maar één wereld en daar moeten we voor zorgen. Bedrijven zijn verantwoordelijk voor de impact die ze maken op de wereld." Hij ziet duurzaamheid als een essentieel onderdeel van leiderschap, waarbij bedrijven niet alleen hun impact op de planeet moeten overwegen, maar ook de gezondheid en doorgroeimogelijkheden van hun medewerkers.

 

Een van de meest waardevolle aspecten van Ivan's opleiding was de samenwerking met gemotiveerde collega's en medestudenten: "Deze interacties bieden nieuwe perspectieven en inzichten. Je krijgt een andere dimensie waar vanuit je naar jezelf kan kijken. Dit leidt vaak tot persoonlijke groei en verbeterde werkmethoden", deelt Ivan

"Als je het gevoel hebt dat je verantwoordelijkheid moet en wilt nemen, begin dan met het ontwikkelen van jezelf"

Ivan benadrukt het belang van transparantie en communicatie binnen een organisatie: "Als je je ambities niet uitspreekt, weet niemand wat je aan het doen bent. Zodra je je ambities deelt, gaat een organisatie pas echt bewegen."

 

Kortom, leiderschap en duurzaamheid gaan hand in hand. Door jezelf continu te ontwikkelen en je ambities te delen, kun je niet alleen jezelf, maar ook je organisatie naar een hoger niveau tillen.

Net als Ivan Sindhunata de MBA Leadership in Sustainability ervaren?

Meer weten over de opleiding

Bekijk de video voor het volledige interview met Ivan, waarin hij vertelt over zijn MBA-ervaring en hoe de MBA heeft bijgedragen aan zijn huidige positie.

 

 

"Als je je ambities niet uitspreekt, weet niemand wat je aan het doen bent. Zodra je je ambities deelt, gaat een organisatie pas echt bewegen."

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam