Skip to content
Schoolleidersopleiding Basis- en Vakbekwaam klantverhalen

Lars Rhoen vertelt over de Schoolleidersopleiding Basis- en Vakbekwaam

Resultaat Erkend Schoolleidersdiploma

Lars Rhoen is na een lange achtergrond binnen het voorgezet onderwijs neergestreken als schoolleider op een basisschool in Hoensbroek in Limburg.

Waarom ben je aan de schoolleidersopleiding begonnen?

“Drie jaar geleden heb ik van teamleider vmbo onderbouw de overstap gemaakt naar de functie van schoolleider binnen het basisonderwijs. Een gewaagde stap, maar wel een stap die goed voelt en waarbij ik iedere dag geniet van mijn werkzaamheden op onze mooie school. Binnen het voortgezet onderwijs ben ik via een aantal stappen in een teamleider-positie terechtgekomen. Vooral deze functie heeft mij doen inzien dat het een enorm leuke uitdaging is om een team te mogen aansturen en samen met alle betrokkenen vorm en inhoud te kunnen geven aan het onderwijsproces van kinderen. In mijn rol als schoolleider probeer ik met mijn enorme drive en passie voor het onderwijs kinderen zo optimaal mogelijk voor te bereiden op een mooie toekomst!”

"Er wordt continu een link gemaakt met de lespraktijk."

Voor welke grote uitdaging in je werk heb je nu handvatten gekregen?

“Op dit moment sta ik met mijn team aan de start van een transitie naar die professionele leergemeenschap die wij graag willen worden. Het fundament staat en het team is klaar om de volgende stappen te maken. De ombuiging naar leerteams staat in de startblokken en het schrijven van ons nieuwe schoolplan staat centraal, waarin we aandacht besteden aan het inrichten van het visiekwadrant en ons onderwijs continu willen blijven verbeteren.”

 

Net als Lars Rhoen de Schoolleidersopleiding Basis- en Vakbekwaam ervaren?

Infosessie bijwonen

Wat vind je van studeren bij Academica?

“Het studeren bij Academica vind ik vanaf de eerste minuut zeer interessant en waardevol. In mijn rol als schoolleider leer ik continu hoe ik de kwaliteit van ons onderwijs kan verbeteren. Gevoed vanuit goede literatuur, inhoudelijke lessen en kwalitatieve docenten, wordt er constant de link gelegd naar de onderwijspraktijk waarin ik als schoolleider actief ben. Deze factoren zorgen ervoor dat ik voortdurend ‘getriggerd’ word en dat ik ‘aan’ sta. De combinatie van werken, studeren en een druk privéleven (met twee jonge kids) valt af en toe zwaar, maar ik blijf genieten en vooral mijzelf ontwikkelen. De tools en kaders die Academica mij daarvoor aanbiedt helpen enorm en hiervoor ben ik hen dan ook zeer dankbaar!”

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam