Skip to content
High Performing Schools klantverhalen

Marino van Montfoort vertelt over de High Performing Schools

Resultaat HPS-certificaat

Marino van Montfoort werkt al sinds 1983 in het onderwijs. Eerst als leerkracht en sinds 2009 als schooldirecteur. Sinds 2022 is hij de directeur van basisschool De Ark in Diemen, onderdeel van Stichting Florente.

 

Waarom ben je het HPS-traject begonnen bij Academica?

"Ik heb al eerder twee opleidingen gevolgd bij Academica, namelijk 'Leidinggeven aan Verandering' en 'Kennis en Kwaliteit'. De grote hoeveelheid aanwezige kennis van de docenten, de zeer professionele werkwijze, de hoge verwachtingen en het studiemateriaal, maken dat ik hier erg blij van word."

"Op mijn huidige school is behoefte aan een duidelijke onderwijskoers en een visie op leren. Het HPS-traject biedt mij de mogelijkheid om samen met een aantal medewerkers van school een duurzame visie neer te zetten en te zorgen voor een passende organisatie daarbij."

"Ik krijg antwoorden op vragen waar ik al jaren mee rondloop."

Welke belangrijke lessen neem je mee vanuit de opleiding?

"In het onderwijs gaat kennis vooraf aan vaardigheden, zijn hoge verwachtingen hebben noodzakelijk en zijn de instructieprincipes van Rosenshine essentieel voor goed lesgeven. Een eyeopener is het gegeven dat veel onderwijsmensen vaak 'kuddedieren' zijn. We hollen achter hypes aan, zonder voldoende kennis te hebben van het effect ervan op het leren en vaak blijkt aantoonbaar bewijs te ontbreken. Tijdens het HPS-programma krijg ik antwoorden op vragen waar ik al jaren mee rondloop. Kennis hebben van onze opdracht en de bijbehorende kaders, geeft duidelijkheid over welke 'vrije ruimte' er is om de juiste keuzes te maken."

 

Welke onderdelen van het traject heb je al toe kunnen passen in de praktijk?

"Het visiekwadrant van Academica is een prachtig handvat om tot de gewenste duurzame visie te komen. De grootste uitdaging van de innovatie is wat mij betreft de toepassing van wetenschappelijke kennis uit betrouwbare bronnen. Ook hiervoor geeft de literatuur vanuit HPS veel houvast. Ik hoop dat onze visie straks staat als een huis, dat onze werkwijze zorgt voor een goede flow en dat nieuw personeel ons daarom weet te vinden. Het gaat om bevlogen en gepassioneerde mensen met een goed onderwijshart en uiteraard veel professionele kennis van zaken."

 

Net als Marino van Montfoort de High Performing Schools ervaren?

Meer weten over HPS

Wil je nog iets zeggen tegen toekomstige deelnemers?

"Zegt het voort! Kies voor een studie bij Academica, omdat je hier aantoonbaar rijker van wordt en het bijdraagt een betere leraar, coördinator of schoolleider te worden. Bij Academica weten ze waar ze het over hebben: uitmuntend onderwijs!"

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam