Skip to content
High Performing Schools klantverhalen

Tamara Tuinstra vertelt over de High Performing Schools

Resultaat HPS-certificaat

Tamara Tuinstra werkt op openbare basisschool De Borgh in Zuidhorn. Hier staat zij drie keer per week voor de klas en is zij tevens de onderbouwcoördinator van vier kleurgroepen. Tamara volgt het HPS-traject bij Academica.

 

Kun je wat meer vertellen over je professionele achtergrond?

"In 2010 ben ik afgestudeerd en heb ik eerst een aantal jaren op een kleinere Daltonschool gewerkt. Daar heb ik uiteindelijk mijn DaltonPlus-certificaat behaald. Tussendoor heb ik kort op een aantal andere scholen gewerkt, om uiteindelijk op De Borgh terecht te komen. Hier geef ik les aan een combinatieklas 1/2 van 25 leerlingen."

"Ik durf nu meer de rol van leider op me te nemen."

Waarom ben je aan dit traject begonnen?

"Ik wist vanaf het eerste moment dat dit bij mij zou passen. Steengoed onderwijs neerzetten en weten waarom je de dingen doet zoals je die doet. Ook het stukje leiderschap trok mij erg aan. Toch was er in eerste instantie de nodige weerstand, met name in de afstand en reistijd. Mijn leidende coalitie en voormalig directeur hebben mij toen overgehaald. Ik heb hier geen moment spijt van gehad en ben dankbaar voor het feit dat zij het op dat moment beter zagen dan ik. Ik kijk er elke keer naar uit om naar Amsterdam af te reizen, om daarna met een rugzak vol kennis terug naar het verre noorden te reizen."

Net als Tamara Tuinstra de High Performing Schools ervaren?

Meer weten over HPS

Welke belangrijke lessen neem je mee vanuit de opleiding?

"In eerste instantie schrok ik van de staat van het onderwijs en de kansengelijkheid. Ik was er wel van op de hoogte, maar toch was het fijn om de ondersteunende feiten erbij te horen. Daarnaast neem ik belangrijke kennis over leren mee naar Zuidhorn. Zoals het feit dat iedereen alles kan leren, de werking van het geheugen, de beperkte capaciteit van het werkgeheugen, de invloed van prikkels hierop enzovoort. IQ is ontwikkelbaar."

"Persoonlijk vind ik de feedbackscan geweldig om feedback te lezen en te zien dat mijn collega's mij eigenlijk heel goed inschatten. Ook helpt het CPO-model erg bij mijn ontwikkeling in het onderwijs."

"Waarom zou je het meeste uit de kinderen willen halen? Volgens mij moet je er juist zoveel mogelijk in willen stoppen."

Voor welke grote uitdagingen heb je nu meer handvatten gekregen?

"Ik durf nu meer de rol van leider op me te nemen. Ik weet dat mijn team dit ook bij mij vindt passen. Voorheen voelde ik toch soms de rem om dit te laten zien. Ik leer nu om het op de juiste momenten toe te passen. Daarnaast betrek ik ook het (onderbouw)team steeds bij het maken van keuzes. Waarom doen we iets en welk doel hoort hierbij? We gaan terug naar de basis, ons vak. We willen kinderen iets leren."

 

Hoe bevalt studeren bij Academica?

"Geweldig! Onze voormalige directeur nam destijds de beslissing en koos voor Academica, omdat zij vond dat deze opleiding erg goed bij onze manier van lesgeven zou passen. Als leidende coalitie zijn wij hier inmiddels absoluut van overtuigd. Bij Academica wordt niks aan het toeval overgelaten. Alles klopt. Welke vraag je ook stelt, je krijgt er meteen een beargumenteerd en bewezen antwoord op."

 

Wat wil je meegeven aan nieuwe HPS-deelnemers?

"Twijfel niet, maar doe het! Duik erin, maak aantekeningen en werk deze uit. Stel vragen en wees kritisch."

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam