Skip to content
High Performing Schools klantverhalen

Willemijn Verschuur vertelt over de High Performing Schools

Resultaat HPS-certificaat

Willemijn Verschuur is leerkracht van groep 4 op basisschool de Bijlmerhorst in Amsterdam. In 2020 rondde zij de Universitaire Pabo af aan de Universiteit van Amsterdam en heeft ze vervolgens de master Preventieve jeugdhulp en opvoeding afgerond. Op het moment volgt zij samen met haar school het HPS-traject bij Academica.

"Ik merk veel motivatie en focus voor het gezamenlijke doel"

Waarom ben je met het HPS-traject gestart?

"Ik ben sinds 2021 werkzaam bij de Bijlmerhorst en stroomde in het tweede jaar HPS in. Mij werd gevraagd of ik als leerkracht het traject wilde vervolgen, omdat een collega was gestopt. Ik vind de combinatie van wetenschappelijke onderbouwing en veranderingen die in de praktijk worden uitgevoerd erg nuttig en belangrijk voor het onderwijs. Daarom leek het HPS-traject voor mij een mooie kans om deel aan te nemen. Aangezien de kwaliteit van het onderwijs in Nederland achteruitgaat, denk ik dat het belangrijk is om op een goed onderbouwde manier te kijken hoe we deze weer kunnen verhogen."

 

Welke lessen uit het HPS-traject hebben je nu al geholpen?

"Tijdens het HPS-traject zijn we begeleid in het opzetten van de professionele leergemeenschap (PLG). Dit is een effectief instrument om ervoor te zorgen dat we de leerresultaten van de leerlingen kunnen verbeteren. Door dit in te zetten, kunnen leerkrachten op een gestructureerde manier samen onderzoeken hoe we het onderwijs kunnen verbeteren. Doordat we hierbij gericht zijn op de kwaliteits- en ambitiekaarten (geschreven aan de hand van onze visie), merk ik veel motivatie en focus voor het gezamenlijke doel en de visie van de school. Tijdens het HPS-traject kregen we de handvatten om de PLG op deze manier op te zetten, waar wij veel aan hebben gehad."

Net als Willemijn Verschuur de High Performing Schools ervaren?

Meer weten over HPS

Voor welke uitdaging stond je vooraf aan het HPS-traject?

"De grote uitdaging binnen de klas is om kwalitatief zo goed mogelijk onderwijs te bieden en ervoor te zorgen dat alle kinderen mee kunnen komen met de instructies. Een methode hiervoor die tijdens het HPS-traject naar voren kwam is Mastery Learning. Uit de bijeenkomsten en de gelezen literatuur heb ik veel interessante en nuttige inzichten opgedaan over Mastery Learning, waardoor we het onderwijs op school kwalitatief kunnen verbeteren. Een aantal van deze elementen kunnen we meteen inzetten, zoals de formatieve toetsing. Andere elementen dienen nog meer uitgewerkt en uitgedacht te worden binnen de school, maar hopen we in de toekomst in te kunnen zetten."

 

Hoe bevalt het studeren bij Academica?

"Ik merk dat de docenten bij Academica enthousiast, belezen en deskundig zijn. Doordat er per onderwerp een gespecialiseerde docent lesgeeft, is er voldoende diepgang bij de lessen. Je kunt veel kennis halen uit de literatuur die gelezen moet worden en uit de presentaties die gegeven worden. Ook het contact met andere scholen zorgt ervoor dat je steeds meer stappen verder kunt komen."

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam