Skip to content

Nationaal Programma Onderwijs

Duurzaam en flexibel onderwijs verbeteren.

Het Ministerie OCW heeft een menukaart ontwikkeld met interventies die uit internationaal onderzoek effectief zijn gebleken. Academica heeft de afgelopen decennia opleidingen, programma’s en cursussen ontwikkeld op basis van solide wetenschappelijk onderzoek die hierop aansluiten. Deze zijn daarnaast gestoeld op in de praktijk bewezen benaderingen en wereldwijde voorbeelden van effectieve scholen.

Vraag advies
Onderwijsadvies
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

Schoolconcepten

High Performing Schools

Een tweejarig wetenschappelijk onderbouwd veranderprogramma waarin scholen worden begeleid om goed en waardevol onderwijs te geven aan álle leerlingen.

Michaela Concept Schools

Tweejarig programma voor scholen waar (moeilijk) gedrag van leerlingen negatieve invloed heeft op de kwaliteit van het onderwijs en leerlingresultaten.

AtSchool

Opvolging van het HPS-programma. Een AtSchool biedt eerlijke onderwijskansen, heeft hoge verwachtingen en maakt een verschil in het leven en de toekomst van al haar leerlingen.

Vrijblijvend advies over NPO interventies?

Vraag adviesgesprek aan

Schoolontwikkeling

De school als Professionele Leergemeenschap

Een schoolbreed traject voor het ontwikkelen van leerteams in  scholen die zich willen ontwikkelen naar een leergemeenschap.

Professionele schoolcultuur ontwikkelen

Schoolleiding en teamleden worden getraind in het vormgeven van de visie op leren & gedrag. En de volledige uitvoering en implementatie hiervan.

Van basisschool naar integraal kindcentrum

Deelnemers krijgen de kennis en inzichten zodat zij het ontwerp van het integraal kindcentrum (IKC) voor hun eigen school kunnen maken.

Expertiseontwikkeling

Expliciete Directe Instructie

Leraren worden getraind in de strategieën en uitgangspunten van effectieve instructie. Waarbij de theorie wordt vertaald naar de eigen onderwijspraktijk.

Rekenbeleid in de school

Gezamenlijk bouwen aan een effectief rekenbeleid waarmee de stappen gezet worden richting het behalen van de wettelijk vastgelegde referentieniveaus.

Werk samen met jouw team iteratief aan het taalbeleid van de school, die heldere handvatten biedt voor de eigen lespraktijk.

 

Persoonlijk leiderschap en teamdynamiek

In dit programma gaan professionals samen gericht opzoek naar hun kracht om deze in te zetten voor het team en de organisatie.

Differentiëren en hergroeperen in de klas

Dit programma geeft deelnemers veel handvatten om in de klas te gebruiken omtrent het omgaan met verschillen tussen leerlingen.

Indicaties in de school. Wat moeten we ermee?

Een nieuwe kijk op dyslexie, ADHD, hoogbegaafdheid en andere indicaties.

 

Vrijblijvend advies over NPO interventies?

Vraag adviesgesprek aan

Opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam