Skip to content
Terug naar overzicht

De eerste stap naar AACSB-accreditatie

Waarom is AACSB-accreditatie belangrijk voor een Business School als Academica en waarom belangrijk voor jou en jouw toekomst?
Academica
Auteur Academica
Laatst gewijzigd 15 augustus 2023
Twitter LinkedIn

Academica heeft de eerste stap gezet op weg naar accreditatie van de prestigieuze "AACSB". Met ingang van juli 2023 verheugt het ons je mede te delen dat wij officieel onderdeel zijn van het Global Business Education Network. Wat betekent dit voor onze business school? En wat betekent dit voor jouw toekomst als je een opleiding bij Academica volgt?


Academica heeft de eerste stap gezet op weg naar accreditatie van de prestigieuze AACSB.

De accreditatie is een strenge kwaliteitsbeoordeling door een Amerikaanse professionele organisatie, de "Association to Advance Collegiate Schools of Business" die sinds 1916 bestaat om de kwaliteit van 'bedrijfskundig' onderwijs te bevorderen. Aanvankelijk vond dit alleen plaats in de Verenigde Staten, maar later is AACSB ook in Europa en de rest van de wereld actief geworden. (Zie foto 1, 2018). In Europa hebben op dit moment 200 onderwijsinstellingen de AACSB-accreditatie behaald. Het verkrijgen van deze accreditatie vergt doorgaans een langdurig proces en vereist aanzienlijke inzet. Het is geen snelle en eenvoudige procedure, omdat het een grondige kwaliteitsbeoordeling vereist. In deze blog nemen we je mee door het proces van AACSB-membership en -accreditatie, waarbij we informatie delen over het verschil en de relevantie ervan.

aacsb-countries-

Foto 1, 2018 - Bron: https://www.aacsb.edu/

Waarom doen accreditaties er toe?

Met onze accreditaties tonen we aan dat Academica Business School consequent hoogwaardig onderwijs en onderzoek levert. We willen transparant zijn over de organisatieprocessen en kwaliteitscontroles om een bepaald niveau van onderwijs te handhaven.

What's in it for me?
De processen en controles zijn niet alleen belangrijk voor het waarborgen van de kwaliteit van onze programma's vandaag de dag, maar ook voor het behoud van de waarde van het diploma voor jou in de toekomst.

The world's business schools are where leaders are developed, inspired, and emboldened.


Academica is nu een Business School met een AACBS-lidmaatschap waardoor het deel uitmaakt van het netwerk van vooraanstaande Business Schools wereldwijd. Wij zullen in de nabije toekomst ook de accreditatie behalen, waardoor wij, en jij als afgestudeerde, zichtbaar bent voor bedrijven die excellente professionals willen rekruten.

 

Minder dan 6 procent van alle business schools wereldwijd heeft een AACSB-accreditatie.

Bron: https://www.aacsb.edu/


Conclusie: waarom kiezen voor studeren aan een AACSB-geaccrediteerde school?

AACSB-geaccrediteerde universiteiten moeten voldoen aan zeer strenge kwaliteitsnormen, waardoor ze hebben bewezen de beste bedrijfskundige opleidingen ter wereld te bieden. Voor studenten betekent dit dat AACSB-accreditatie waarborgt dat je een rendement krijgt op je investering in je opleiding. 

 

AACSB-geaccrediteerde universiteiten:

1. worden wereldwijd erkend door topwerkgevers en andere universiteiten.
2. hebben vaak een netwerk van werkgevers die alleen hun afgestudeerden aannemen.
3. hebben meer toegang tot recruiters.
4. hebben afgestudeerden die hogere, meer competitieve salarissen ontvangen.
5. zeggen dat accreditatie de kwaliteit van hun bedrijfsprogramma's verbetert.
6. zeggen dat accreditatie hen helpt de beste docenten en onderzoekers aan te nemen en te behouden.
7. hebben studenten die meer internationaal zijn en waarschijnlijk hogere onderwijsniveaus behalen.
8. hebben studenten met hoge afstudeercijfers.
9. zijn uitdagend en leren de beste vaardigheden die een duidelijk voordeel bieden in de wereld.

 

Als lid van AACSB en onderdeel van dit prestigieuze netwerk committeren wij ons volledig aan deze hoogwaardige kwaliteitsnormen. Dit betekent dat we ons voortdurend richten op het verbeteren van onze academische programma's, het bevorderen van innovatieve onderwijsmethoden en het aantrekken van hooggekwalificeerde faculteitsleden. Door deze toewijding kunnen wij onze studenten een uitstekende leerervaring bieden en hen voorbereiden op succes in het dynamische bedrijfsleven.
aacsb-business-education-alliance-member-vector-logo
Wij starten weer op 7 september 2023

Een MBA opleiding bij Academica University of Applied Sciences is een investering. Je zal bij Academica reflecteren op jezelf, je organisatie en jouw positie in de wereld. Je zal in de praktijk dingen moeten veranderen en er een thesis over schrijven.

Naast tijd zul je ook veel geld uitgeven. Al dat werk en geld zou je toch moeten opleveren waarvoor je hebt betaald, toch?

 

Terwijl wij ons voortdurend bezighouden met kwaliteitscontroles en blijven streven naar excellentie, staat onze MBA geaccrediteerd door de NVAO, stevig als een huis volgens de NVAO-kwaliteitsnormen.

Deze MBA is bedoeld voor alle leiders met lef, die willen focusen op hun sterktes en deze willen uitbouwen in een consistente duurzame leiderschapspositie in hun branche, of juist in een andere nieuwe sector.


Stel je MBA niet uit!
Ben je nieuwsgierig naar de inhoud van onze MBA Leadership in Sustainability? 

Download de MBA brochure

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam