Skip to content
Terug naar overzicht

Professor Dr. Joe Folkman in het Financieel Dagblad (FD)

Dr. Joe Folkman, drijvende kracht achter data-driven leiderschapsontwikkeling, benoemd tot professor data-driven leiderschap bij Academica.
Academica
Auteur Academica
Laatst gewijzigd 17 juni 2023
Twitter LinkedIn

Academica University of Applied Sciences heeft het genoegen om dr. Joe Folkman, een gerenommeerd expert op het gebied van leiderschapsontwikkeling, te verwelkomen als professor in ‘data-driven’ leiderschap. Deze benoeming markeert een belangrijke mijlpaal in de langdurige samenwerking van 15 jaar tussen Academica en Zenger Folkman.

 

Met meer dan dertig jaar ervaring in leiderschapsontwikkeling heeft dr. Joe Folkman een onderscheidende reputatie opgebouwd als deskundige in het identificeren en ontwikkelen van effectieve leiders. Zijn diepgaande kennis en inzichten hebben organisaties over de hele wereld geholpen om leiderschapspotentieel te maximaliseren om betere bedrijfsresultaten te realiseren.


Een pionier in data-driven leiderschapsontwikkeling 

Dr. Joe Folkman staat bekend als een pionier op het gebied van data-driven leiderschapsontwikkeling en heeft talloze bestseller managementboeken en publicaties op zijn naam staan, waaronder ‘The Extraordinary Leader’, ‘The Trifecta of Trust’ en zijn bijdragen aan de Harvard Business Review. Academica heeft al meer dan 15 jaar een vruchtbaar partnerschap met Zenger Folkman, opgericht door Joe Folkman en Jack Zenger, waarbij baanbrekend onderzoek is verricht naar de effectiviteit van leiders en de impact die zeer effectieve leiders hebben, gemeten door medewerkersbetrokkenheid, klanten tevredenheid en het bereiken van organisatiedoelstellingen. 

 

Met een schat aan ervaring en een uitgebreid netwerk van samenwerkingsverbanden heeft Zenger Folkman samengewerkt met vooraanstaande organisaties wereldwijd, waaronder Fortune 500-bedrijven, internationale organisaties en overheidsinstanties, zoals Renault, Hugo Boss, NASA/JPL en Microsoft. Het partnerschap tussen Zenger Folkman en Academica heeft geleid tot erkenning en succes op het gebied van leiderschapsontwikkeling. In 2022 ontving Academica de "Outstanding Partner Award" van Zenger Folkman, waarmee hun toewijding en bijdrage als strategische partner voor de vijfde keer op rij werd erkend.


Inzichten over leiderschap in het AI-tijdperk 

In Juni 2023 heeft Joe Folkman een boeiend interview gegeven aan het Financieele Dagblad (FD), getiteld "Leiderschap in een AI-tijdperk vraagt moed". In het interview besprak Folkman de uitdagingen en kansen van leiderschap in het tijdperk van kunstmatige intelligentie (AI) en benadrukte hij drie competenties die leiders moeten hebben, het hechten van waarde aan diversiteit en inclusie, het nemen van risico’s en besluiten durven nemen.
Daarnaast onderstreept Folkman dat leiders in het AI-tijdperk moeten leren omgaan met de snelle technologische veranderingen en de impact van AI op organisaties en teams. De sleutel tot succes? Vertrouwen. "Er is een glasheldere correlatie tussen hoe snel je vooruit kunt als leider en hoeveel vertrouwen je geniet binnen je organisatie en met je stakeholders."

 

Het interview met het FD biedt diepgaande inzichten in Folkman's perspectieven over leiderschap in het AI-tijdperk en illustreert zijn vermogen om complexe onderwerpen toegankelijk te maken en praktisch advies te geven aan leiders die geconfronteerd worden met de uitdagingen van het moderne zakelijke landschap.


Versterking van het partnerschap 

Met de benoeming van Joe Folkman tot professor aan Academica University of Applied Sciences wordt het partnerschap verder versterkt. Samen zullen ze blijven bijdragen aan onderzoek en praktijkgerichte toepassingen op het gebied van leiderschap, met als doel organisaties te helpen effectieve leiders te ontwikkelen en hun prestaties te verbeteren.


De benoeming van Joe Folkman en zijn recente publicatie, samen met het inspirerende interview in het FD, bevestigen zijn positie als een vooraanstaande autoriteit op het gebied van leiderschap. Zijn voortdurende inzet voor data-driven onderzoek, het delen van waardevolle inzichten en het stimuleren van moed onder leiders dragen bij aan de groei en ontwikkeling van leiderschap in een snel veranderende wereld.


"Better Leaders, better results!"

 

 

 

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam