Skip to content
Terug naar overzicht

Een Masterclass die ons zeker bij blijft

Hoge verwachtingen in het onderwijs door professor Christine Rubie-Davies
Academica
Auteur Academica
Laatst gewijzigd 19 april 2023
Twitter LinkedIn

Hoge verwachtingen in het onderwijs door professor Christine Rubie-Davies. Een Masterclass die ons zeker bij blijft.

Gisterenavond in Pakhuis de Zwijger volgde een volle zaal van leraren en schoolleiders, een inspirerende Masterclass over hoge verwachtingen in het onderwijs door de vooraanstaande professor Christine Rubie-Davies. Ze deelde haar jarenlange expertise op dit gebied op een genuanceerde, wetenschappelijk onderbouwde maar tegelijkertijd praktische manier. 

Dagvoorzitter Emin Kececi verwelkomde de aanwezigen en wist hen direct in de juiste mindset te brengen om open te staan voor de boodschap van Rubie-Davies. Rubie Davies nam ons mee in decennia aan onderzoek naar de invloed van verwachtingen van leerkrachten op de prestaties en ontwikkeling van leerlingen. De bevindingen waren glashelder: hoge verwachtingen van leerkrachten ten aanzien van álle leerlingen leiden tot betere prestaties, motivatie en zelfvertrouwen bij leerlingen.  

In de Q&A, geleid door Sonja Broerse, konden de aanwezigen vragen stellen. Rubie-Davies wist al onze vragen inspirerend te beantwoorden. Kortom, een Masterclass die ons lang zal bijblijven en waar we veel praktische handvatten aan hebben overgehouden om zelf aan de slag te gaan met het werken vanuit hoge verwachtingen voor álle leerlingen. Dit alles vanuit de overtuiging dat onderwijs een van de belangrijkste pijlers is voor een rechtvaardige samenleving met kansengelijkheid. Chapeau voor Rubie-Davies voor deze inspirerende Masterclass!

 

Meer foto's volgen (via onze LinkedIn pagina).

Rubie-davies

 

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam