Skip to content
Terug naar overzicht

Effectief leren door te weten wat echt werkt

Dr. Carl Hendrick geeft ouders meer informatie over hoe leren werkt.
Academica
Auteur Academica
Laatst gewijzigd 15 mei 2024
Twitter LinkedIn

Hoe kunnen kinderen en pubers het beste voor hun examens leren? En hoe kunnen ouders bijdragen aan dit leerproces? Het grootste deel van het leren vindt thuis plaats, waardoor de thuissituatie geschikt dient te zijn om effectieve leermethodes aan te kunnen houden.

 

 

Om ouders meer inzicht te geven in hoe zij bij kunnen dragen aan de prestaties van hun kinderen, zocht David James, directeur van de Lady Eleanor Holles school in Londen, de samenwerking op met Academica. Samen met onze collega dr. Carl Hendrick, professor op het gebied van hoe leren werkt, maakten we een videoserie om de ouders van de leerlingen meer te vertellen over de wetenschap achter het leren.

 

In zijn onderzoek kwam Carl erachter dat veel studenten niet goed weten of hun leerstrategie wel effectief is. In deze video’s legt hij uit welke strategieën wel het gewenste effect hebben en welke niet. Zo geeft hij aan dat multitasken eigenlijk het snel wisselen van taken is, wat op de langere termijn kan leiden tot minder goede leerresultaten.

 

Dit is niet onopgemerkt gebleven. De Britse krant The Times schreef een artikel over de videoreeks met Carl. Via onderstaande link kan het artikel teruggelezen worden.

 

 


Ook geïnteresseerd in wat Carl in deze video's deelt? Neem dan contact op met info@academica-group.com en we vertellen je erg graag meer over. En wil je meer weten over hoe leren werkt? Via onderstaande link vind je alle benodigde informatie over het programma How Learning & Teaching Happens.

 

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam