Skip to content
Terug naar overzicht

MBA10 afstudeerceremonie

Leiders van de toekomst studeren af bij de B Corp Business School Leadership & Sustainability. De toekomst van duurzaamheid begint bij Leadership in Sustainability: afgestudeerden van de MBA zetten nieuwe standaarden.
Academica
Auteur Academica
Laatst gewijzigd 6 mei 2024
Twitter LinkedIn

Op vrijdag 26 april 2024, een stralend zonnige dag, vierden de afgestudeerden van MBA10 hun officiële afstuderen aan de Academica University of Applied Sciences.

1714332345938

Alle MBA10 geslaagden met Dean Hans Bossert en enkele professoren van de MBA Leadership in Sustainability.

 

De dag begon vroeg met de verdedigingen van de afstudeertheses, waarbij elke student de gelegenheid kreeg om hun onderzoek te presenteren en te positioneren binnen het multidisciplinaire spectrum van de opleiding. De examencommissie, bestaande uit de voorzitter prof. dr. Hans Bossert en professoren binnen de opleiding dr. Donna Driver, dr. Sylvia Peters en drs. Margareth de Wit, onderwierp de presentaties aan een grondige evaluatie. Er werden diepgaande en kritische vragen gesteld over de methodologie, de uitvoering van het onderzoek en de implicaties van de bevindingen. Dit proces waarborgde niet alleen de academische integriteit, maar stimuleerde ook een levendige dialoog over de relevantie en de impact van het onderzoek binnen het betreffende vakgebied.

 

Een selectie van MBA-thesisthema’s illustreert de breedte en diepte van de onderzoeksinitiatieven:

  • Duurzame implementatie van behandeling voor persoonlijkheidsstoornissen; Guideline Informed Treatment for Personality Disorders (GIT-PD);
  • De duurzame toekomst van de fysiotherapiebranche met een aantrekkelijke baan voor fysiotherapeuten en alternatieve verdienmodellen;
  • Hoe kan een senior co-living in Asturië (Spanje) een succesvolle businesscase worden, met positieve impact op zowel sociale als milieuaspecten?

 

Dit essentiële onderdeel van het MBA-programma bood grondige inzichten in de complexe uitdagingen waarmee onze studenten geconfronteerd werden.

 

Ontwerp zonder titel

Openingswoord door de voorzitter van de Examencommissie.

 

Feestelijke ceremonie

Na een ochtend vol indrukwekkende presentaties, stroomde de zaal vol met verwachtingsvolle familieleden en vrienden. De ceremonie ving aan met een voortreffelijke uitvoering door het Academica-koor, die de geslaagden met muzikale eer toezongen en daarmee de toon zetten voor een memorabele middag.

 

Academica koorHet Academica-koor.

 

Margareth de Wit, bestuurder van Academica, opende de ceremonie met een bezielend welkomstwoord. Zij onderstreepte de essentiële rol van onze afgestudeerden als 'leiders van de toekomst'. Vervolgens sprak Pieter Bootsma, voorzitter van de advisory board en Chief Value Officer van Royal FloraHolland, over het cruciale belang van leiderschap in huidige en toekomstige organisaties.

 

Hans Bossert, de dean van de School of Leadership & Sustainability, sprak over de indrukwekkende prestaties van onze studenten gedurende hun opleiding. Zijn woorden waren niet alleen een erkenning van hun harde werk en toewijding, maar ook een bevestiging van de hoge kwaliteitsstandaarden van het MBA-programma.


Student tekentOpeningswoord door Pieter Bootsma - voorzitter van de advisory board en Chief Value Officer van Royal FloraHolland.

 

De ceremonie bereikte een hoogtepunt toen elke afgestudeerde naar voren werd geroepen en een persoonlijke video werd getoond, die hun leiderschapsreis illustreerde. Dit persoonlijk beelddocument gaven familie, vrienden en medestudenten een mooi inkijkje in ieders reis door de spreekwoordelijke U van Otto Scharmer.

 

Tot slot werden er vier zogeheten Impact Awards uitgereikt, aan studenten die tijdens de opleiding uitzonderlijke prestaties hebben geleverd in verschillende categorieën. Deze omvatten:

 

Deze onderscheidingen erkennen niet alleen individuele uitmuntendheid, maar onderstrepen ook de uiteenlopende manieren waarop onze afgestudeerden invloed uitoefenen op de diverse niveaus die tijdens de opleiding zijn behandeld.

 

vierluik

Winnaars van de Impact Awards. v.l.n.r. Mitra Tebbe, Daniël Buth, Julissa Cruz Gómez, Annika van Nieuwendijk

 

De middag werd afgesloten met een feestelijk proostmoment, waarbij genodigden, docenten en familie en vrienden de kans kregen om de prestaties van de afgestudeerden te vieren. Het was een dag van vreugde, trots en hoop, met het vooruitzicht op een toekomst waarin deze nieuwe leiders een belangrijke rol zullen spelen.

 

Academica wenst de afstudeerders alle succes op jullie verdere weg. Gaan met vertrouwen, trots op wat jullie bereikt hebben en vol hoop op wat nog komen gaat. Onthoud dat jullie altijd deel zullen uitmaken van onze Academica alumni community, waar jullie een blijvende bron van inspiratie, steun en netwerkmogelijkheden zullen vinden.

 

Van harte gefeliciteerd met deze belangrijke mijlpaal en het allerbeste voor de toekomst!

 

 

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam