Skip to content
Terug naar overzicht

Een duurzame stap voorwaarts in de zorg: studenten van MBA9  triomferen in verdediging en diploma-uitreiking

Gefeliciteerd, studenten van MBA9, met jullie welverdiende MBA diploma.
Academica
Auteur Academica
Laatst gewijzigd 13 juni 2023
Twitter LinkedIn

Op een zonnige dag vol triomf en emotie werd het thesis traject van de studenten van MBA9 tot een hoogtepunt gebracht. De studenten werden, na 1,5 jaar van hard werken, uitgedaagd om hun kennis en vaardigheden te tonen tijdens een verdediging voor een kritische jury. De dag culmineerde in een plechtige ceremonie waarin de studenten hun welverdiende diploma's in ontvangst namen. Het was een onvergetelijke dag die het begin markeerde van een nieuw hoofdstuk in hun professionele reis.

 

J-Thesisverdediging_beeldmerk

 

Toekomst bestendig opgaan met mens en planeet

De spanning was voelbaar terwijl de MBA studenten zich voorbereidden op de verdediging van hun thesis. Met jaren van toewijding en expertise in vakgebieden als de gynaecologie, de ouderenpsychiatrie, farmaceutische industrie, de orthopedische zorg en ondernemers in het zorg domein hadden de studenten zich gedurende het thesis traject gewijd aan het bestuderen van complexe uitdagingen waarmee de zorgsector wordt geconfronteerd. Door diepgaand onderzoek te doen naar onderwerpen zoals gezondheidsbeleid, kostenbeheersing, technologische vooruitgang en patiëntgerichte zorg, was nu het moment gekomen om deze kennis om te zetten in actiegerichte oplossingen en ze te presenteren aan een kritische jury.

 

Tijdens de verdediging werden de studenten geconfronteerd met vragen die specifiek gericht waren op de complexe vraagstukken in de zorg. De juryleden waren nieuwsgierig naar de innovatieve benaderingen die de studenten hadden ontwikkeld om de kwaliteit van de zorg te verbeteren, de toegankelijkheid te vergroten en duurzame oplossingen te vinden. De studenten werden uitgedaagd om hun persoonlijk leiderschap te tonen en onderbouwde hoe hun ideeën de potentie hadden om een positieve impact te hebben op de zorgsector.

 

 

Ik heb twee kernwaarden voor mezelf geformuleerd, duurzaamheid en samenwerking. Het is belangrijk toekomst bestendig om te gaan met de mensen en de planeet, ik ben bang dat als wij dat nu niet goed inzetten, je dan achter het net vist.

 

 

De juryleden waren onder de indruk van de moed en het inzicht van de studenten. Ze erkenden dat deze toekomstige leiders in de zorgsector in staat waren om complexe uitdagingen te overwinnen en de weg te banen naar een betere toekomst in de zorg. De verdediging was niet alleen een triomf voor de studenten, maar ook een bevestiging van hun vermogen om als leiders in de zorgsector op te treden en het verschil te maken bij het aanpakken van de complexiteit van de zorg.

Het begin van een professionele reis

Na een intense en lange dag van verdedigingen was het tijd voor een welverdiende pauze. De jury ging in beraad terwijl familieleden, vrienden en docenten zich verzamelden in een feestelijke sfeer, gereed om de aankomende afgestudeerden te feliciteren.

 

De officiële afsluiting begon met een persoonlijke toespraak waarin de professoren prof. dr. Wes Wierda & Drs. Margareth de Wit MBA en de voorzitter Dr. Sylvia Peters van de jury het woord namen. Hierin benadrukte Wierda de prestaties van de studenten en noemde de uitdagingen die ze tijdens hun MBA-reis hadden overwonnen.

 

Het hoogtepunt van de ceremonie was het langverwachte moment waarop de MBA studenten hun diploma's in ontvangst namen. Met stralende glimlachen en een gevoel van voldoening stapten ze één voor één naar voren om hun diploma's in ontvangst te nemen. Dit symbolische gebaar markeerde het einde van een uitdagende academische reis en het begin van een veelbelovende toekomst als professionals.

 

groepsfoto-geslaagden

Foto: Milette Raats. Studenten: Karen Verloop MBA, Mireille Duindam MBA, Rik Smit MBA, Marcel Korver MBA, Jennefer Timisela MBA, Frank van der Helm MBA, Maartje Geraedts MBA, Hanna Laport MBA, Michiel van Werkum MBA.

 

Verbondenheid als Alumni

Terwijl de dag ten einde liep, werden de MBA studenten niet alleen gediplomeerde professionals, maar ook trotse leden van het alumni netwerk van Academica. Als alumni van Academica hebben ze toegang tot een uitgebreid netwerk van professionals en bronnen die hen ondersteunen bij hun voortdurende groei. De studenten omarmen hiermee het concept van een leven lang leren als een essentiële pijler van hun professionele groei, zodat ze effectieve leiders kunnen blijven en positieve veranderingen kunnen aansturen, om zo bij te dragen aan toekomst bestendige zorg voor iedereen.

Bekijk de opleiding waar deze studenten voor kozen:

Ga naar de MBA-opleiding

 

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam