Skip to content

AtSchool

Een AtSchool biedt eerlijke onderwijskansen, heeft hoge verwachtingen en maakt een verschil in het leven en de toekomst van al haar leerlingen.

Vraag naar de mogelijkheden
Onderwijsadvies
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

In het kort

AtSchool: een school waar robuust onderwijs wordt gegeven om eerlijke en rechtvaardige onderwijskansen te bieden aan alle leerlingen, ongeacht achtergrond of milieu.

 

Het is een school die hoge verwachtingen heeft van álle leerlingen en garandeert dat iedereen met een sterke basis van kennis en vaardigheden de school verlaat. Geen leerling ‘glipt’ door de vingers. Het AtSchool concept is geïnspireerd door de beste scholen van over de hele wereld en de laatste inzichten uit de onderwijs- en organisatiewetenschappen.

De pijlers van AtSchool

 • We garanderen iedere leerling gelijke kansen ongeacht millieu of achtergrond
 • We hebben hoge verwachtingen van alle leerlingen
 • We bepalen onze eigen bestemming en zijn leergierige wereldburgers
 • Gedrag en samenleven moet je leren, kennis gaat vooraf aan vaardigheden
 • Alle kinderen kunnen alles leren op basis van begeleide directe instructie, doelmatig oefenen en zelfstandig toepassen
 • De docent staat centraal en werkt op basis van eigen professionele inzichten gebaseerd op gedegen wetenschappelijk onderzoek.
 • Wij bepalen de wereld waarin we leven en we omarmen diversiteit
 • We hebben respect en een universele verantwoordelijkheid voor onze aarde; ons thuis

Wat is AtSchool?

We weten beter dan ooit tevoren hoe onze hersenen werken en hoe kinderen leren. Het is daarom onacceptabel en onrechtvaardig dat onderwijs ongelijkheid vergroot. Scholen hebben de taak om alle leerlingen voor te bereiden op een democratische en participerende burger. Een burger die een breed scala aan ideeën en perspectieven kan begrijpen en die effectief leiderschap kan nemen over zijn of haar eigen acties, functioneren en ontwikkeling, om zodoende grensoverschrijdende problemen het hoofd te kunnen bieden. Academica heeft daarom een schoolconcept ontwikkeld met het doel om door robuust onderwijs, eerlijke en rechtvaardige onderwijskansen te bieden aan alle leerlingen.

AtSchool is een schoolconcept dat is gebaseerd op de meest actuele en gedegen inzichten uit de onderwijs- en organisatiewetenschappen. Dit is gecombineerd met decennia aan ervaring, kennis en inzichten over wat werkt en niet werkt op scholen over de hele wereld. Het biedt een unieke visie en leidraad voor transformatie naar een High Performing School en geeft vele handvatten en inzichten voor een nieuwe organisatie, beter onderwijs en effectiever leiderschap. Het concept gaat uit van de kracht van goed, kennisgericht onderwijs, sterke docenten en een gegarandeerd kenniscurriculum

Vrijblijvend advies voor jouw school?

Vraag adviesgesprek aan

Niveaus van certificering

Basisvoorwaarde voor certificering is het met succes afronden van het High Performing Schools programma. Tijdens het certificeringstraject doorloopt jouw school meerdere audits. De AtSchool Audit is ontwikkeld om te meten hoe de school zich ontwikkeld heeft in het licht van High Performing en het AtSchool schoolconcept. Er zijn drie stadia waarop certificering plaatsvindt:

 

 • Het eerste stadium is brons: de basispositie bepalen van de school.
 • Het tweede stadium is zilver: op basis van indicatoren wordt de school getoetst.
 • Het derde stadium is goud: het effect van de operationalisering op de leerresultaten wordt gemeten.

Het AtSchool netwerk
Wanneer de eerste audit succesvol is afgrond, wordt de school lid van het AtSchool netwerk. Scholen in het AtSchool netwerk worden twee keer per jaar uitgenodigd voor netwerkbijeenkomsten waar AtSchools en HPS-alumni uit heel Nederland aan kunnen deelnemen. Daarnaast worden deelnemers iedere twee jaar uitgenodigd om hun leiderschapsontwikkeling voort te zetten door van een hermeting

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam