Skip to content

Differentiëren en hergroeperen in de klas

Dit programma, met een hoog praktisch gehalte, geeft deelnemers veel handvatten om in de klas te gebruiken omtrent het omgaan met verschillen tussen leerlingen.

Vraag naar de mogelijkheden
Onderwijsadvies
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

In het kort

In dit programma worden deelnemers meegenomen vanuit de wetenschappelijke inzichten op het gebied van differentiëren en hergroeperen. Daarnaast geven wij docenten handvatten om leerlingen op een juiste manier (responsief) te kunnen indelen in groepen.

 

De docent bepaalt daarmee, op basis van kennis over de leerling en zijn/haar vorderingen in relatie tot het lesdoel(en), worden keuzes gemaakt over de vorm van groepering. Hierbij overweegt de docent continu welke instructie of taak passend is voor leerlingen om de doelen te behalen. Geen vaste niveaugroepen meer, maar actief hergroeperen op basis van de behoeftes van leerlingen.

Differentiatie

Differentiatie wordt in het onderwijs gezien als de oplossing voor het omgaan met verschillen tussen leerlingen. Onderzoek laat echter zien dat op een verkeerde manier differentiëren kan bijdragen aan een groeiende kansenongelijkheid en scherpere scheidslijnen tussen leerlingen.

 

In een tijd dat sociale cohesie en integratie harder nodig zijn dan ooit, is het belangrijk dat docenten goed weten hoe zij verantwoord omgaan kunnen gaan met verschillen in de klas.

Vrijblijvend advies voor jouw school?

Vraag adviesgesprek aan

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam