Skip to content

Iedereen kan leren rekenen

Basisvaardigheden om te leren rekenen

Bij Academica helpen we je om je rekenvaardigheden op te frissen, te verbeteren en je daarmee voor te bereiden op de rekentoets van de pabo. Met onze online te volgen module ‘Iedereen kan leren rekenen’ bepaal je zelf wanneer aan je vaardigheden werkt.

Vrijblijvend advies
Rekenbeleid_in_de_School
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

In het kort

Met de online cursus ‘Iedereen kan leren rekenen’ helpen we je om je rekenvaardigheden te verbeteren. Wil je naar de pabo, maar ben je onzeker over je rekenvaardigheden? Met onze cursus bereiden we je voor op de rekentoets van de pabo.

 

Met beknopte instructievideo’s en handige oefeningen werk je aan je eigen rekenvaardigheid. Met deze basis ben je slechts een paar stappen verwijderd van het behalen van je rekentoets.

Eigen tempo

Omdat de cursus volledig online is, kun je zelf het tempo bepalen. Er is een standaard doorlooptijd die wij adviseren, maar hier mag je zo lang over doen als je wilt. Je kunt het ook sneller afronden, maar neem genoeg tijd om je vaardigheden écht te ontwikkelen.   


Je kunt de instructievideo’s zo vaak terugkijken als je wilt en zo veel oefeningen maken als je nodig hebt. Als je klaar bent om verder te gaan, dan maak je de oefentoets en ga je door naar het volgende blok.

 

Ben je helemaal klaar met de online cursus? Dan mag je deelnemen aan de pabo rekentoets. Als je deze met succes afrondt, krijg je vrijstelling voor de rekentoets op de pabo (instroomeis).  

Iedereen kan leren rekenen,
daar zijn wij van overtuigd!

Inhoud

De online cursus bestaat uit twee modules. Je begint bij de basisvaardigheden en werkt stap-voor-stap naar de pabo rekentoets toe.

 

Module 1 – De basis op orde  (5 blokken van 5 weken)
In deze module werk je toe naar de basisvaardigheden die je nodig hebt voor rekenen. Dit gaat vooral over de basisvaardigheden van rekenen. Denk aan cijferend rekenen en rekenen met breuken. Ook herhaal je basiskennis die nodig is voor module 2, zoals het metriek stelsel, procenten, kommagetallen en schaal.  

Module 2 – Goed voorbereid op de pabo rekentoets  (4 blokken van 5 weken)
In module 2 bouw je op de basiskennis uit module 1 en werk je toe naar de pabo rekentoets. Je leert hierbij meer over het metrieke stelsel, (complexe) verhaaltjessommen, verbanden en verhoudingen.    

Aanvullende modules – Begeleiding van een rekenspecialist 
Wij begrijpen dat je misschien wat extra hulp nodig hebt. Dat kunnen we bieden! We hebben contact met veel goede rekenspecialisten in heel het land. Samen met jou kijken we naar een passend aanbod. Doe je als school mee? Dan bespreken we de mogelijkheden met de school. Bijvoorbeeld een rekenklas waarbij je in een groepje extra ondersteuning krijgt.

Vrijblijvend advies?

Vraag adviesgesprek aan

Praktische informatie

Studiebelasting

De online cursus bestaat uit twee modules met een totale studiebelasting van 55 uur (30 uur en 25 uur). Module 1 bestaat uit 5 blokken, module 2 uit 4 blokken. Elke blok duurt 5 weken. We gaan hierbij uit van ongeveer 1 uur per week oefenen. We raden aan om voor de gehele cursus ongeveer een jaar uit te trekken, zo leer je goed rekenen en hou je het tegelijk behapbaar. Uiteraard mag en kan het sneller. 

 

Resultaat
Na afronding van ‘Iedereen kan leren rekenen’ ontvang je certificaat voor de pabo rekentoets. Deze geeft vrijstelling voor de instroomtoets van rekenen aan alle pabo’s.

Investering 
De investering voor deze online cursus is €200 (early bird). Dit bedrag is vrijgesteld van BTW. 

 

Beschikbaarheid 
De online module is ontwikkeling en beschikbaar vanaf september 2023.

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam