Skip to content

Indicaties in de school. Wat moeten we ermee?

Een nieuwe kijk op dyslexie, ADHD, hoogbegaafdheid en andere indicaties.

Vraag naar de mogelijkheden
Onderwijsadvies
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO erkende opleider Beoordeeld met een 8,6 door onze deelnemers

In het kort

Tijdens de sessies worden theorie en inzichten vanuit de praktijk afwisselend gebruikt om in interactie met elkaar en vanuit opdrachten tot nieuwe acties te komen voor de eigen onderwijspraktijk. Het resultaat van de training is een sterke, gedeelde visie op hoe de school om kan gaan met verschillende leerlingen en wat dit betekent voor de docent in de klas.

Indicaties

Begrippen als dyslexie, dyscalculie, ADHD en autisme zijn aan de orde van de dag in onze scholen. Onderzoek laat zien dat steeds meer kinderen een label krijgen. In sommige scholen zien we zelfs tot wel 30% van de leerlingen met het label dyslectisch. Als we dit willen veranderen, vraagt dit van scholen dat zij zich buigen over de nut en noodzaak van indicaties op basis van goede kennis.

Vrijblijvend advies voor uw school?

Vraag adviesgesprek aan

Inhoud

Er zijn verschillende denkbeelden over indicaties en de waarde daarvan voor het leren van leerlingen. In dit programma bespreken we met docenten en schoolteams de actuele inzichten omtrent de verschillende bekende (zorg)indicaties. Kennis over hoe kinderen leren en welke rol een leerkracht hierin heeft wordt gebruikt om de vraag te beantwoorden: wat hebben verschillende leerlingen nu echt nodig om goed onderwijs te kunnen krijgen?

Contact

Bent u aan het oriënteren op een opleiding, studeert u al bij Academica of heeft u een andere vraag? Wij helpen u graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar u binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

Academica_Weteringschans

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam