Skip to content

Persoonlijk leiderschap en teamdynamiek

In dit programma gaan professionals samen gericht opzoek naar hun kracht om deze in te zetten voor het team en de organisatie.

Vraag naar de mogelijkheden
Onderwijsadvies
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

In het kort

Aan de hand van analyses krijgen deelnemers inzicht in de 6 kritische succesfactoren die professionals zeer effectief kunnen maken. Daarnaast ontdekken zij, door de resultaten van een persoonlijk zelfassessment, waar zij meer energie van krijgen en geven de deelnemers elkaar feedback over de sterktes die zij van elkaar zien.

 

De succesfactoren worden vervolgens verbonden met de analyse van de behoeften van het team/de organisatie. Met dit inzicht verkregen door oefeningen, de uitslag van het zelfassessment en gesprekken met collega’s, maakt eenieder een gericht persoonlijk ontwikkelplan en presenteert dit aan het team.

Leiderschap

Het succes van intensieve veranderprocessen is sterk afhankelijk van (gedeeld) leiderschap. Docenten hebben daarbij de grootste impact op de leerresultaten van de leerlingen en op de uiteindelijke resultaten van hun school. Het tonen van effectief leiderschap is een essentiële attitude. Een professional die doelgericht leidinggeeft aan zijn eigen ontwikkeling is effectiever en meer betrokken.

Vrijblijvend advies voor jouw school?

Vraag adviesgesprek aan

Inhoud

Tijdens de bijeenkomsten helpen wij de deelnemers hun kritische succesfactor (hefboom) te identificeren en gericht in te zetten aan de hand van de analyse die gemaakt wordt op drie elementen:

  • Waar zit mijn kracht?
  • Wat geeft mij energie?
  • Wat is de behoefte van mijn team?

Het programma wordt ondersteund door een eigen deelnemershandleiding en de uitslag van het zelf assessment rapport waarin de scores op de 6 kritische kernkwaliteiten worden weergegeven. Na een aantal maanden is het mogelijk om een zgn. “Check-In” te doen, over de impact van de eigen gekozen succesfactor. 

Programma

Dag 1:

  • Module 1: Professionals en hun professionele ontwikkeling
  • Module 2: Het CPO-model
  • Module 3: De zes kritische succesfactoren
  • Module 4: Een kritische succesfactor kiezen


Dagdeel 2:

  • Module 4: Een kritische succesfactor kiezen
  • Module 5: Sterktes opbouwen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam