Skip to content

Responsief lesgeven

Gericht op de praktische kennis en vaardigheden voor leraren voor het effectief en efficiënt organiseren van instructie en lessen in hun praktijk.

Vraag offerte aan Vrijblijvend advies
Onderwijsadvies
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

In het kort

Een programma voor leraren die hun eigen kennis en vaardigheden op het gebied van evidence-informed lesgeven willen verbeteren.

 

Het programma verbindt verschillende theoretische inzichten vanuit de cognitieve leerpsychologie, effectiviteitsonderzoek naar leraren en inzichten uit onderzoek naar effectieve didactiek van het lesgeven van vandaag en morgen.

Wat levert mij dit op?

  • Je leert de meest actuele inzichten vanuit de wetenschap over goed lesgeven, vertaalt naar de praktijk en lesontwerptechnieken.
  • Je ontwikkelt een reeks aan vaardigheden in expliciet responsief lesgeven.
  • Je ontwikkelt ontwerpvaardigheden voor het bouwen van een effectieve les, lessenseries en thema’s.
  • Een pre-master certificaat waarmee je direct kunt starten met het Programma Excellent Teaching.

Losse studiedagen plannen?

Vraag adviesgesprek aan

Inhoud

Het programma bestaat uit drie blokken van twaalf dagdelen. In de eerste twee blokken wordt de leraar meegenomen door de basisprincipes van expliciet lesgeven, theoretische inzichten rondom instructievaardigheden, de principes rondom formatief handelen en het organiseren van effectief, responsief onderwijs. In blok drie verdiept de leraar zich in de inzichten van hoe je verschillende les onderdelen met elkaar kunt verbinden om tot een effectief en efficiënt lesprogramma te komen waarin alle leerlingen de lesdoelen behalen.

 

Het programma zit vol met praktische inzichten, ondersteunende materialen en inspirerende opdrachten waarmee de leraar in dagelijkse praktijk aan het denken en handelen wordt gezet.

 

Thema’s die o.a. worden behandeld:

  • Hoe wij leren
  • Dual Coding
  • Meta-cognitie & zelfregulering
  • Controle van begrip
  • Peer-tutoring
  • Formatief handelen

Praktische informatie

Bijeenkomsten
Het programma bestaat uit 12 dagdelen verspreid over 1 jaar en heeft een studielast van 5 uur per week.

Resultaat
Een pre-master certificaat. Hiermee kun je direct starten met het Programma Excellent Teaching. Het Programma Excellent Teaching richt zich op het versterken van de beroepscompetenties van excellente leraren in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs.

 

Locatie en data
De locatie en data worden in overleg bepaald. De bijeenkomsten kunnen op eigen locatie of bij Academica, in Amsterdam, plaatsvinden.

Kosten 
Neem contact met ons op.

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam