Skip to content

Van basisschool naar integraal kindcentrum

Deelnemers krijgen kennis en inzichten zodat zij het ontwerp van het integraal kindcentrum (IKC) voor hun eigen school kunnen maken.

Vraag naar de mogelijkheden
Onderwijsadvies
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO erkende opleider Beoordeeld met een 8,6 door onze deelnemers

In het kort

Veel scholen hebben de ambitie om zich te ontwikkelen tot een nieuwe eigentijdse voorziening: een integraal kindcentrum. Voor schoolleiders die deze ambitie hebben met hun school, heeft Academica dit programma ontwikkeld.

 

Ten eerste krijgen deelnemers hierin de kennis en inzichten zodat zij het ontwerp van het integraal kindcentrum (IKC) voor hun eigen school kunnen maken. Daarnaast wordt er specifiek aandacht besteed aan de veranderkundige kant en het leiderschap dat nodig is bij het implementeren van het ontwerp in de eigen school.

Benadering

De benadering van Academica op het ontwerpen en ontwikkelen van een IKC is vooral onderwijskundig-organisatorisch van aard. Het gaat om leerlijnontwikkeling voor leerlingen van 0 tot 13 jaar, waarbij het pedagogisch klimaat wordt geoptimaliseerd tussen de verschillende bijeenkomsten.

 

Deelnemers ontwerpen een IKC aan de hand van de Edu-Design methodiek. Dit een methodiek waarmee deelnemers op een iteratieve wijze de “bouwtekeningen” van het IKC ontwerpen. Na iedere bijeenkomst wordt de volgende stap van het ontwerp door de deelnemer in de praktijk gebracht en wordt feedback verzameld. In de volgende bijeenkomst wordt dit verder doorontwikkeld.

Vrijblijvend advies voor uw school?

Vraag adviesgesprek aan

Inhoud

Dit programma bestaat uit drie programmalijnen:

  1. Effectief Leiderschap
  2. In relatie staan tot de omgeving en
  3. Kennis en kwaliteitsontwikkeling.

 

Deze programmalijnen bevatten de specifieke aandachtspunten, kennisbenodigdheden en vaardigheden die een schoolleider nodig heeft om het veranderproces richting een IKC succesvol te kunnen ontwerpen, initiëren en begeleiden.

De drie programmalijnen voldoen aan de herregistratieverplichting van het Schooleidersregister PO.

 

Wij werken met kerndocenten, wetenschappers en ervaringsdeskundigen die Kindcentra vanaf de grond hebben opgebouwd.

 

Bijeenkomsten

Dit programma bestaat uit 12 dagen en kan op eigen locatie of bij Academica, in Amsterdam, plaatsvinden.

Contact

Bent u aan het oriënteren op een opleiding, studeert u al bij Academica of heeft u een andere vraag? Wij helpen u graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar u binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

Academica_Weteringschans

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam