Skip to content

Van Intern Begeleider naar Kwaliteitscoördinator: de verdieping

Voor Intern Begeleiders/Kwaliteitscoördinatoren die de leergang Van Intern Begeleider naar Kwaliteitscoördinator eerder hebben gevolgd en hun professionele ontwikkeling en prestaties hierin verder willen ontwikkelen.

Download brochure Vrijblijvend advies
IB2
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

In het kort

Als vervolgstap op de leergang Van Intern Begeleider naar Kwaliteitscoördinator heeft Academica een verdiepingsleergang van vijf dagen ontworpen waarin we het empoweren van de KC’er in hun persoonlijk en veranderkundig leiderschap centraal stellen. Het is alleen mogelijk om deze verdieping te volgen als je het programma Van Intern Begeleider naar Kwaliteitscoördinator hebt afgerond.

Thema’s die o.a. aan bod komen:

  • Effectief leiderschap, op basis van het bekroonde Zenger Folkman leiderschapsprogramma: de Professional als Leider (een verdiepingsprogramma met een 270 assessment).
  • Onderwijskundig leiderschap en actuele inzichten over verandermanagement.
  • Updates en trends rondom de kwaliteitscoördinator rollen.
  • Werken in KC-leerteams aan veranderuitdagingen.

Vrijblijvend advies voor jouw school?

Vraag adviesgesprek aan

Inhoud

Dit programma helpt jou als kwaliteitscoördinator om jouw prestaties te verbeteren en persoonlijke ontwikkeling naar een hoger plan te brengen. Het programma geeft de professional inzicht in zijn of haar rol en bijdrage aan de organisatie.


Daarnaast richt het zich specifiek op de veranderkundige processen in de organisatie en jouw rol in die verandering. Binnen de thema’s wordt expliciet aandacht besteed aan het verder ontwikkelen van het vakmanschap bij docenten en de grote zorgindicaties binnen het onderwijs worden tegen het licht gehouden vanuit recent wetenschappelijk onderzoek.

 

Tussen de bijeenkomsten door komen de deelnemers samen in (digitale) leerteam bijeenkomsten. Tijdens intervisie behandel je problemen en situaties die zich in de school voordoen. Hierdoor onderzoek je geen algemeen abstracte vragen, maar persoonsgebonden casuïstiek. Denk daarbij aan vakinhoudelijke kwesties, maar ook problemen die met het persoonlijk functioneren te maken hebben.

Daarnaast werk je samen aan opdrachten ter voorbereiding van de eerstvolgende bijeenkomst. Kortom, samen leren, werken en beslissingen nemen met gelijkgestemden.

Programma

Bijeenkomst 1 en 2 - Leiderschapsprogramma
Tijdens de eerste twee dagen wordt kwaliteitscoördinator geholpen om prestaties te verbeteren en persoonlijke ontwikkeling naar een hoger plan te brengen met als doel zijn of haar rol beter van de grond te krijgen. Het helpt de professional inzicht te krijgen in zijn/haar rol en bijdrage aan de organisatie.

Bijeenkomst 3 - Onderwijskundig verandermanagement
Hier ga jij aan de gang met de uitdagingen van verandermanagement.

Het uitgangspunt hierbij is antwoord te geven op hoe veranderingen worden aangepakt.

 

Bijeenkomst 4 - De drie rollen van kwaliteitscoördinator
Tijdens deze dag staan de drie rol van de kwaliteitscoördinator centraal. We staan stil bij recente ontwikkelingen uit de neurowetenschappen, we leren over het omgaan met en het beoordelen van onderzoek en leren over de grenzen van verantwoordelijkheden binnen de zorgstructuur van het speelveld.

Bijeenkomst 5 - Kwaliteitscongres
Tijdens dit congres presenteren de deelnemers op basis van de ingebrachte casuïstiek hun ontwikkelingen, uitkomsten en inzichten aan mededeelnemers, collega’s en directeuren.

Praktische informatie

Bijeenkomsten

Dit programma bestaat uit 5 bijeenkomsten.

 

Locatie en data
De locatie en data worden in overleg bepaald.

De bijeenkomsten kunnen op eigen locatie of bij Academica, in Amsterdam, plaatsvinden.

 

Kosten

Neem contact met ons op.

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam