Skip to content

Bedrijfskunde in de Zorg

De Pre-master voor professionals in Health and Care
  • Goed te combineren met een drukke baan door blended learning
  • In 7 fysieke bijeenkomsten naar een duurzame zorgorganisatie
  • Cases uit verschillende disciplines
Inschrijven
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

Deze opleiding is bij uitstek geschikt voor (para)medici, management en zorgondernemers met ambitie. In minder dan 6 maanden tijd ontwikkel je je tot een sterke (medisch) manager met bedrijfskundig inzicht en de vaardigheden om leiding te geven aan verandering. Tijdens de opleiding pas je de opgedane kennis toe op jouw eigen praktijkcase.

Er wordt steeds meer van je gevraagd als (zorg)professional. Het verrijken van je kennis en vaardigheden op het gebied van management, leiderschap, ondernemerschap en duurzaamheid is daarom nodig om in onze huidige tijd een bijdrage te kunnen leveren. Bedrijfkunde in de Zorg (BIZ) onderscheidt zich op meerdere vlakken. 

 

  • Praktijkgericht en direct toepasbaar. 
  • Cases van verschillende disciplines.  
  • Leren met en van elkaar door een diverse groepssamenstelling.  
  • Blended leeromgeving; hierdoor zeer goed te combineren met een drukke baan. 

Waarom juist nu bedrijfskunde? 
Bedrijfskunde houdt zich bezig met de relatie tussen de markt en de zorgorganisatie. Hierbij maken we ook gebruik van inzichten uit andere disciplines zoals bedrijfseconomie, economie, psychologie en sociologie. Maar bedrijfskunde is met name sterk praktijkgericht.

Toegevoegde waarde 
Er is veel aan de hand in onze gezondheidszorg en de vraag naar kennis en kunde op het gebied van bedrijfskundig zorgmanagement is groot. Binnen alle vakgebieden en op alle terreinen. Tijdens deze opleiding leer je op basis van ontwikkelingen binnen de zorg en de markt je strategie te bepalen. Kort gezegd, we kijken eerst naar ‘buiten’ en passen daar ‘binnen’ op aan.

Het geeft je tevens een sterke basis voor het volgen van ons MBA: Leadership in Sustainability. Tijdens de MBA zul je je verder verdiepen op de vijf duurzaamheidsthema’s: WORKERS, CUSTOMERS, COMMUNITY, GOVERNANCE en ENVIRONMENT.

Ben je ambitieus en zie jij ook dat bedrijfskundige kennis jouw professionaliteit kan versterken én wil je je leiderschapskwaliteiten verder ontwikkelen? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou! 

De opleiding bestaat uit  7 bedrijfskundige modules waarin je jouw eigen praktijkcase opbouwt: een businessplan waarin je je kennis toepast op de (zorg)organisatie of team. De opleiding daagt je voortdurend uit om vanuit een duurzaamheidsperspectief de aangeboden bedrijfskundige vakken te analyseren. 

De opleiding bestaat uit 7 bedrijfskundige modules en het maken van jouw eigen praktijkcase: een businessplan, zorgconcept of persoonlijk visiedocument waarin je je kennis toepast op jouw eigen zorgorganisatie of -team.

 

In de leergang volg je de volgende modules:

 

Module 1: WORKERS 

Leiderschap

Module 2: Research

Onderzoeksvaardigheden, camera training

Module 3: CUSTOMERS 

Supply Chain Management, Sales Management, Digital Entrepreneurship in de Zorg

Module 4: COMMUNITY 

Strategie Management, Marketing management

Module 5: GOVERNANCE 

Finance Management, Procurement Management

Module 6: ENVIRONMENT 

Organisatie en Integratie, Ethiek en Organisatiecultuur 

Module 7: Slotdag

Presentatie paper praktijkcase

 

 

Als deelnemer aan dit programma vergaar je meer kennis, begrip en inzicht in de (soms zeer complexe) bedrijfskundige samenhang van de zorgorganisatie. Met kennis van bedrijfskunde ben je een goede gesprekspartner voor collega’s en andere stakeholders in de zorgorganisatie. Je kunt alternatieve oplossingen aanreiken en een ander uitdagen om anders te kijken; met als doel om samen de zorg daadwerkelijk te verbeteren.

Komt deze opleiding in aanmerking voor subsidie?
Kijk onder "Studiekosten" om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Hoe gaat Academica om met COVID?
Academica University of Applied Sciences volgt de richtlijnen die door het RIVM voor Hogescholen zijn gesteld. De meest recente informatie tref je op de website van RIVM.

Alle lessen blijven op locatie plaatsvinden. Dit omdat wij de kwaliteit van het onderwijs zo goed mogelijk willen waarborgen. Wij vragen je om - als je thuis moet/wilt blijven in verband met klachten - in overleg met een medestudent te regelen dat je de les online kunt volgen. Via onze online leeromgeving MyAcademica kun je je medestudenten vinden.

Academica stelt zelftests beschikbaar. Deze zijn gratis verkrijgbaar bij het Student Service Center.

Nader te bepalen

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG. Wij zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. 

 

InCompany
Data & locatie voor InCompany studiedagen worden over in overleg ingepland. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Bereikbaarheid Academica
Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 

Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

 

  • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 richting Zuid. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.
  • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 richting Noord. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.

 

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord. Metro 52 brengt je vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op enkele minuten lopen van metrostation Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

De genoemde prijzen zijn inclusief materialen die tijdens de verschillende bijeenkomsten zullen worden gebruikt (literatuur e.d.) en exclusief arrangementskosten (o.a. lunch/koffie/thee).

Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul je contactgegevens in. Zo weten we wie je bent en hoe we je kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van jouw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig je inschrijving.

Na afronding van je inschrijving ontvang je binnen enkele minuten je studieovereenkomst op het door jou opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met je op om je te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat je kan verwachten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam