Skip to content

De professional als leider

Waar sta ik als professional en hoe kan ik nog effectiever worden?
 • Ontdek jouw sterktes
 • En leer deze optimaal benutten
 • Voor jezelf én je organistatie
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

Wie zijn onze toekomstige leiders? Hebben we zicht op de ambities van onze medewerkers? Leiderschap ontwikkeling op alle niveaus binnen de organisatie en het ontwikkelen van een professionele cultuur is de uitdaging van onze schoolorganisatie. We verwachten van elke professional autonomie en zelf organiserend vermogen. Het is essentieel dat we begrijpen dat elke professional effectiever is als hij/zij zijn leiderschapsvaardigheden ontwikkelt. Daarnaast zijn organisaties die continue werken aan het ontwikkelen van hun toekomstige leiders, succesvoller.

Het programma “De Professional als leider” ondersteunt professionals in het verbeteren van de prestaties en vanuit een visie op de persoonlijke ontwikkeling deze naar een hoger plan te brengen. Het geeft de professional inzicht in zijn/haar rol en bijdrage aan de organisatie. Aandacht wordt besteed aan belangrijke vragen als: wat zijn mijn sterktes? Ben ik een informele leider, specialist of generalist en wat betekent dit voor mijn verdere loopbaan en impact voor de organisatie? Deelnemers krijgen hiermee een beter beeld van de eigen leerdoelen, hun persoonlijke ontwikkeling en hoe zij hun leiderschapscompetenties zo goed mogelijk kunnen inzetten voor de organisatie.

Door concrete oefeningen die deelnemers ondersteunen bij het inzichtelijk maken van de eigen sterktes, de persoonlijke passies en de behoeften van de organisatie wordt een effectief leiderschap ontwikkelprofiel opgemaakt, op basis van een vooraf afgenomen 270 graden feedback vragenlijst. Deelnemers maken kennis met de hoogwaardige en unieke aanpak van Zenger | Folkman en worden begeleid in het ontwikkelen van onderscheidende competenties voor excellente prestaties.

De professional met leiderschapscompetenties werkt continu aan zijn eigen ontwikkeling.

Sessie 1

 • De eigen sterktes in relatie tot de behoeften van de organisatie en hoe door te groeien naar een excellente performer en/of leidinggevende
 • De 16 onderscheidende competenties voor excellente performance
 • Hoe zij tot excellente prestaties komen.

 

Sessie 2:

 • Jouw passies en sterktes en deze effectief verbinden aan de behoefte van de organisatie;
 • Jouw huidige ontwikkel stadium (fasen van bijdrage) én de stappen die je wil nemen in jouw verdere ontwikkeling;
 • De concrete stappen die nodig zijn voor het maken van een actieplan om ambitie(s) te realiseren.

 

Follow-up
Als goede opvolging van dit programma bevelen wij de zogenaamde Pulse-Check aan. Na een aantal maanden vraagt de deelnemer gericht aan zijn eigen omgeving opnieuw feedback over een aantal specifiek door hem/haar geselecteerde gedragingen. Hierdoor wordt inzicht verkregen in ontwikkelvoortgang en de wijze waarop de omgeving ziet dat de professional actief communiceert over zijn/haar ontwikkeldoelstelling.

Komt deze opleiding in aanmerking voor subsidie?
Kijk onder "Studiekosten" om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Is deze opleiding ook als InCompany traject beschikbaar?
Ja, Academica doet al haar opleidingen ook InCompany. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

 

Hoe gaat Academica om met COVID?
Academica University of Applied Sciences volgt de richtlijnen die door het RIVM voor Hogescholen zijn gesteld. De meest recente informatie tref je op de website van RIVM.

Alle lessen blijven op locatie plaatsvinden. Dit omdat wij de kwaliteit van het onderwijs zo goed mogelijk willen waarborgen. Wij vragen je om - als je thuis moet/wilt blijven in verband met klachten - in overleg met een medestudent te regelen dat je de les online kunt volgen. Via onze online leeromgeving MyAcademica kun je je medestudenten vinden.

Academica stelt zelftests beschikbaar. Deze zijn gratis verkrijgbaar bij het Student Service Center.

Nader te bepalen

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG. Wij zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. 

 

InCompany
Data & locatie voor InCompany studiedagen worden over in overleg ingepland. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Bereikbaarheid Academica
Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 

Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

 

 • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 richting Zuid. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.
 • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 richting Noord. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.

 

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord. Metro 52 brengt je vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op enkele minuten lopen van metrostation Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul je contactgegevens in. Zo weten we wie je bent en hoe we je kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van jouw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig je inschrijving.

Na afronding van je inschrijving ontvang je binnen enkele minuten je studieovereenkomst op het door jou opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met je op om je te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat je kan verwachten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Dit programma is ook als incompanytraject beschikbaar. Zo is het mogelijk meerdere mensen van de school of stichting tegelijk en op eigen locatie op te leiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam