Skip to content

Master In. Leading and high performing Education

Voor leiders in het onderwijs die hun effectiviteit en impact naar het hoogste niveau willen brengen.
 • Bereik het hoogste niveau van schoolleider
 • Verbind theorie met eigen praktijk
 • NVAO erkend
Infosessie bijwonen?
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

Download de brochure voor meer informatie over het programma, onderwerpen, docenten, deelnemersprofiel, toelatingseisen en praktische informatie.

 

Deze master is NVAO-geaccrediteerd en wordt door DUO erkend.

 

Wil je?

 • Je leiderschap ontwikkelen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten? 
 • Strategisch HRM-management vorm kunnen geven?
 • Onderzoek binnen je organisatie in kunnen zetten t.b.v. kwaliteitsverbetering? 
 • Een opleiding die past bij een bovenschools carrièreperspectief?

 

Dan is deze master echt iets voor jou! Heb je al een diploma schoolleider vakbekwaam kom dan in aanmerking voor vrijstelling van jaar 1. Bij het toekennen van de vrijstelling zal jaar 1 in mindering worden gebracht op de factuur. 

 

Waarom deze master?

Het onderwijs kantelt; van aanbodgericht onderwijs naar een interactief proces waarin leerlingen en leraren samen inhoud en vorm geven aan het leerproces. Daarbij zijn ouders educatief partner van de school, gaat de school open relaties aan met verschillende stakeholders en participeert de school in tal van netwerken op het gebied van onderwijs (ondersteuning), kinderopvang, welzijn, sport en gezondheidszorg. Innovatieve scholen zijn toekomstbestendig georganiseerd. Er wordt toekomstgericht onderwijs gegeven waarin kwaliteiten van leerlingen en medewerkers optimaal tot ontplooiing komen.

De Master In. Leading & high performing Education (MILE) is tweejarige masteropleiding voor mensen die in het onderwijs zitten of in willen. Maar ook voor leiders in het onderwijs die het hoogste niveau van schoolleider willen bereiken. Voor hen die in staat zijn de ontwikkeling van een school te leiden op de weg naar duurzame innovatie en gericht is op het laten excelleren van zowel leerlingen als medewerkers.

 

Onze opleidingen zijn hard werken op hoog niveau en we verwachten veel van onze deelnemers. Daar geven we ook veel voor terug. Een diploma dat niet alleen erkend is, maar ook aanzien heeft. Wij zoeken schoolleiders in opleiding en/of bovenschoolse directeuren die in het bezit zijn van een bachelorsdiploma in een -voor deze opleiding- relevante richting, zoals een leraren- of managementopleiding, én als je een (leer-)werkplek hebt in een school waar je een (mede)leidinggevende rol vervult zodat je de opdrachten, gericht om theorie met praktijk te verbinden, kunt maken.

 

"Volgens Dehaene (2020) is het grootste talent van de mens het vermogen om te leren, homo docens. Elke studieopdracht biedt mij de kans om zoveel mogelijk te leren over een nieuwgekozen onderwerp, door zoveel mogelijk relevante literatuur tot mij te nemen. Dat is gelukt; zie de omvangrijke literatuurlijst. En dat is alleen nog maar de literatuur die uiteindelijk gebruikt is in deze paper." - Ralf Milegroep

Deze mensen gingen je voor

Deze master bestaat uit 2 jaar. Het eerste jaar van de opleiding is tevens de opleiding tot Schoolleider Vakbekwaam. Het met een positief resultaat afronden van deze twee opleidingen samen, leidt tot de titel Master of Arts.

 

We adviseren één dag per week structureel te besteden aan het opleidingstraject (praktijk- en onderzoeksopdrachten op school). Daarnaast is ongeveer 10 uur per week nodig voor zelfstudie. De colleges worden met een gemiddelde van 1 dag per twee weken ingepland. Daarnaast vindt een deel plaats met webinars, opdrachten en andere e-learning vormen.

 

Het programma bestaat per jaar uit 5 modules. Het is mogelijk zelf de regie te voeren over de modules. De master wordt afgesloten met een masterthesis.

 

Een module los volgen? Neem contact op met het Student Service Center voor de mogelijkheden.

Mail ons

 

Het positieve afronding van de master MILE leidt tot de internationaal erkende titel Master of Arts. Je bent o.a. in staat om strategisch HRM-management vorm te kunnen geven en onderzoek te doen binnen de eigen organisatie t.b.v. kwaliteitsverbetering. 

 

Komt deze opleiding in aanmerking voor subsidie?
Kijk onder "Studiekosten" om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Is deze opleiding ook als InCompany traject beschikbaar?
Ja, Academica biedt al haar opleidingen ook InCompany aan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Nader te bepalen

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG. Wij zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. 

 

InCompany
Data & locatie voor InCompany studiedagen worden over in overleg ingepland. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Bereikbaarheid Academica
Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 

Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

 

 • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 richting Zuid. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.
 • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 richting Noord. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.

 

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord. Metro 52 brengt je vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op enkele minuten lopen van metrostation Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

Toelatingseisen voor jaar 1 MILE

 • Afgeronde hbo-opleiding
 • Geschikte leerwerkplek

Toelatingseisen voor jaar 2 MILE

 • Afgeronde opleiding schoolleider vakbekwaam (diploma bij Academica behaald) of Afgeronde opleiding schoolleider vakbekwaam + schakelprogramma (diploma niet bij Academica behaald). Neem contact op voor meer informatie.
 • Geschikte leerwerkplek

 

Toelatingseisen zij-instromers

 • Deze opleiding is geschikt voor zij-instromers die een carrièreswitch willen maken naar schoolleider (schooldirecteur) in het basisonderwijs. Om als zij-instromer deze opleiding af te ronden dien je een leerwerkplek te hebben. Denk daarbij aan een stageplek of baan in het onderwijs. Neem contact met ons op voor meer informatie hierover. We helpen je graag.
 • Denk aan de Subsidies en tegemoetkomingen voor zij-instromers in het onderwijs.

De investering van de MILE is €23.000. Het inschrijfgeld is vrijgesteld van btw.
De master is inclusief de kosten van het 360 ˚ assessment van Zenger Folkman en exclusief arrangementskosten (o.a. koffie/thee/lunch). Het boekenpakket zit niet bij de opleidingskosten inbegrepen.

Deze master is ook in twee losse delen te volgen. De investering voor jaar 1 van de MILE is €12.000 en leidt ook tot een schoolleidersdiploma basis- en vakbekwaam. Jaar 2 van de MILE bedraagt €11.500. Als je de Master per module wilt volgen is dit een investering van € 2750 per module.

Levenlanglerenkrediet
Voor deze master is het mogelijk om de Lerarenbeurs aan te vragen of gebruik te maken van de Levenlanglerenkrediet indien aan de gestelde voorwaarden voldaan kan worden. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.

 

Schoolleidersbeurs-VO
Het is mogelijk om de schoolleidersbeurs-VO aan te vragen, voor een NVAO geaccrediteerde masteropleiding. Meer informatie kun je hier vinden. 

 

 

Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul je contactgegevens in. Zo weten we wie je bent en hoe we je kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van jouw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig je inschrijving.

Na afronding van je inschrijving ontvang je binnen enkele minuten je studieovereenkomst op het door jou opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met je op om je te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat je kan verwachten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Dit programma is ook als incompanytraject beschikbaar. Zo is het mogelijk meerdere mensen van de school of stichting tegelijk en op eigen locatie op te leiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam