Skip to content

Master In. Leading and high performing Education

Voor leiders in het onderwijs die hun effectiviteit en impact naar het hoogste niveau willen brengen.
 • Bereik het hoogste niveau van schoolleider
 • Verbind theorie met eigen praktijk
 • NVAO erkend
Proefcollege bijwonen?
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO erkende opleider Beoordeeld met een 8,6 door onze deelnemers

Download de brochure voor meer informatie over het programma, onderwerpen, docenten, deelnemersprofiel, toelatingseisen en praktische informatie.

 

Deze master is na vier jaar onderzoek en ontwikkeling positief beoordeeld door de NVAO en wordt door DUO erkend voor de subsidie ‘Tegemoetkoming vervangingskosten schoolleiders PO’.

 

Wilt u?

 • Uw leiderschap ontwikkelen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten? 
 • Strategisch HRM-management vorm kunnen geven?
 • Onderzoek binnen uw organisatie in kunnen zetten t.b.v. kwaliteitsverbetering? 
 • Een opleiding die past bij een bovenschools carrièreperspectief?

 

Dan is deze master echt iets voor u!

 

Waarom deze master?

Het onderwijs kantelt; van aanbodgericht onderwijs naar een interactief proces waarin leerlingen en leraren samen inhoud en vorm geven aan het leerproces. Daarbij zijn ouders educatief partner van de school, gaat de school open relaties aan met verschillende stakeholders en participeert de school in tal van netwerken op het gebied van onderwijs (ondersteuning), kinderopvang, welzijn, sport en gezondheidszorg. Innovatieve scholen zijn toekomstbestendig georganiseerd. Er wordt toekomstgericht onderwijs gegeven waarin talenten van leerlingen en medewerkers optimaal tot ontplooiing komen.

De Master In. Leading & high performing Education (MILE) is tweejarige masteropleiding voor mensen die in het onderwijs zitten of in willen. Maar ook voor leiders in het onderwijs die het hoogste niveau van schoolleider willen bereiken. Voor hen die in staat zijn de ontwikkeling van een school te leiden op de weg naar duurzame innovatie en gericht is op het laten excelleren van zowel leerlingen als medewerkers.

 

Onze opleidingen zijn niet voor iedereen. Het is hard werken op hoog niveau en we verwachten veel van onze deelnemers. Daar geven we ook veel voor terug. Een diploma dat niet alleen erkend is, maar ook aanzien heeft. Wij zoeken schoolleiders in opleiding en/of bovenschoolse directeuren die in het bezit zijn van een bachelorsdiploma in een -voor deze opleiding- relevante richting, zoals een leraren- of managementopleiding, én als u een (leer-)werkplek heeft in een school waar u een (mede)leidinggevende rol vervult zodat u de opdrachten, gericht om theorie met praktijk te verbinden, kunt maken.

Deze master bestaat uit 2 jaar. Het eerste jaar van de opleiding is tevens de opleiding tot Schoolleider Vakbekwaam. Het met een positief resultaat afronden van deze twee opleidingen samen, leidt tot de titel Master of Arts.

 

We adviseren één dag per week structureel te besteden aan het opleidingstraject (praktijk- en onderzoeksopdrachten op school). Daarnaast is ongeveer 10 uur per week nodig voor zelfstudie. De colleges worden met een gemiddelde van 1 dag per twee weken ingepland. Daarnaast vindt deel plaats met webinars, opdrachten en andere e-learning vormen.

 

Het programma bestaat uit tien modules, elk opgebouwd uit ±5 bijeenkomsten. Het is mogelijk zelf de regie te voeren over de modules. De master wordt afgesloten met een masterthesis

Het positief afronding van de master MILE leidt tot de titel Master of Arts. Je bent o.a. in staat om strategisch HRM-management vorm te kunnen geven en onderzoek te doen binnen eigen organisatie t.b.v. kwaliteitsverbetering. 

 

Komt deze opleiding in aanmerking voor subsidie?
Kijk onder "Studiekosten" om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Is deze opleiding ook als InCompany traject beschikbaar?
Ja, Academica doet al haar opleidingen ook InCompany. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Data
Het eerstvolgende startmoment voor de master is in september 2022. De volgende lichting start in februari 2023.

 

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Bereikbaarheid Academica
Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG in Amsterdam. Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 (metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit), tram 24 (tramhalte Vijzelgracht).
 • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 (metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit).

 

Academica ligt op 2 minuten lopen van station Vijzelgracht.

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord.  Metro 52 brengt u vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op 2 minuten lopen van station Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

Toelatingseisen voor jaar 1 MILE

 • Afgeronde hbo-opleiding
 • Geschikte leerwerkplek

Toelatingseisen voor jaar 2 MILE

 • Afgeronde opleiding schoolleider vakbekwaam (diploma bij Academica behaald) of Afgeronde opleiding schoolleider vakbekwaam + schakelprogramma (diploma niet bij Academica behaald). Neem contact op voor meer informatie.
 • Geschikte leerwerkplek

 

Heeft u nog geen afgeronde opleiding schoolleider vakbekwaam, dan dient u het volledige eerste jaar van deze master te volgen. Bent u schoolleider basisbekwaam? Dan hoeft u in de meeste gevallen module 4 en 5 van het eerste jaar van de master te volgen. Neem contact op voor meer informatie.
De investering de MILE is €20.000. Het inschrijfgeld is vrijgesteld van btw.
De master is inclusief de kosten van het 360 ˚ assessment van Zenger I Folkman en exclusief arrangementskosten (o.a. koffie/thee/lunch). Het boekenpakket zit niet bij de opleidingskosten inbegrepen.

Voor deze master is het mogelijk om de Lerarenbeurs aan te vragen of gebruik te maken van de Levenlanglerenkrediet indien aan de gestelde voorwaarden voldaan kan worden. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.

 

Deze master is ook in twee losse delen te volgen. De investering voor jaar 1 van de MILE is €9.500 en leidt ook tot een schoolleidersdiploma  basis- en vakbekwaam. Jaar 2 van de MILE bedraagt €11.000.

 

 

Meld u eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om uw inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kunt u in 3 stappen uw inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul uw contactgegevens in. Zo weten we wie u bent en hoe we u kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van uw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig uw inschrijving.

Na afronding van uw inschrijving ontvant u binnen enkele minuten uw studieovereenkomst op het door u opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op om u te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat u kan verwachten. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Dit programma is ook als incompanytraject beschikbaar. Zo is het mogelijk meerdere mensen van de school of stichting tegenlijk en op eigen locatie op te leiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Gerelateerde opleidingen

Schoolleidersopleiding Basis- en Vakbekwaam

Basis- en Vakbekwaam in 12 maanden, óók voor zij-instromers.

Erkend Schoolleidersdiploma

Gerelateerd

Contact

Bent u aan het oriënteren op een opleiding, studeert u al bij Academica of heeft u een andere vraag? Wij helpen u graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar u binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

Academica_Weteringschans

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam