Skip to content

Effectief Leiderschap 2.0

Goed is niet goed genoeg; up-to-date inzichten.
 • Intensieve tweedaagse
 • Ontdek de effectiviteit van uw leiderschap
 • En leer deze meetbaar verbeteren
Persoonlijk advies?
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO erkende opleider Beoordeeld met een 8,6 door onze deelnemers

Leiderschap is een continue proces. Uw succes is afhankelijk van continue feedback, regelmatige aanpassingen en consistente toewijding aan de doelen die u gesteld heeft. Jaren van onderzoek en toepassing in de praktijk hebben belangrijke inzichten opgeleverd over wat leiders in staat stelt om succesvol te zijn en blijven in hun ontwikkeling.

Continue feedback is essentieel.
In deze tweedaagse krijgt u een nieuwe 360 meting op de 19 differentiërende competenties die zeer effectieve leiders onderscheiden van andere leiders. Omdat het moeilijk is om onszelf met volledige nauwkeurigheid te beoordelen, biedt de feedback een spiegel om onszelf te zien zoals anderen ons zien.

We bekijken hoe effectief uw acties zijn geweest en wat dit betekent voor uw leiderschap de komende periode. Waar kunt als leidinggevende nog meer het accent leggen en wat gaat u ondersteunen in uw acties. Bent u bijvoorbeeld meer een leider die mensen zelf tot ontwikkeling wilt laten komen, of bent u effectiever in het provoceren van anderen om actie te ondernemen en dingen gedaan te krijgen? Bent u de persoon die iedereen welkom wil laten voelen, of bent u de persoon die teamleden uitdaagt om iets te doen wat onmogelijk lijkt? En, welke stijl is effectiever in welke situatie? Wat draagt bij aan uw effectiviteit. Hoe kunt u binnen uw situatie nog meer impact organiseren. Wat gaat goed en wat kan nog beter? En hoe kunt u dit nog beter organiseren.

In deze tweedaagse krijgt u naast u eigen herpositionering, de laatste inzichten van het onderzoek naar effectiefleiderschap binnen uw sector en datgene wat we van andere sectoren kunnen leren. Dit doen we vanuit het continue wereldwijde onderzoek van Zenger | Folkman en het onderzoek in Nederland door Academica uitgevoerd. We nodigen u graag uit om uw leiderschap een volgende impuls te geven.

Een aantal onderdelen uit het programma:

 • Diepgaande theorie over effectief leiderschap en leiderschapsontwikkeling.
 • De ontwikkeling van uw leiderschapsprofiel.
 • Hoe u uw leiderschapsontwikkeling deel kan laten uitmaken van uw werk.
 • Hoe u de meest effectieve elementen van leiderschap kan implementeren in uw handelen en praktijk.
  Hoe u feedback en coaching nog krachtiger kunt gebruiken voor uw leiderschapsontwikkeling.

Komt deze opleiding in aanmerking voor subsidie?
Kijk onder "Studiekosten" om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Is deze opleiding ook als InCompany traject beschikbaar?
Ja, Academica doet al haar opleidingen ook InCompany. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG. Wij zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. 

 

Bereikbaarheid Academica
Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 

Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

 

 • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 richting Zuid. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.
 • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 richting Noord. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.

 

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord. Metro 52 brengt u vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op enkele minuten lopen van metrostation Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

Meld u eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om uw inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kunt u in 3 stappen uw inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul uw contactgegevens in. Zo weten we wie u bent en hoe we u kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van uw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig uw inschrijving.

Na afronding van uw inschrijving ontvant u binnen enkele minuten uw studieovereenkomst op het door u opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op om u te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat u kan verwachten. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Dit programma is ook als incompanytraject beschikbaar. Zo is het mogelijk meerdere mensen van de school of stichting tegenlijk en op eigen locatie op te leiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Gerelateerde opleidingen

Effectief Leiderschap

Voor directeuren, adjunct-directeuren en teamleiders die het verschil willen maken.

80 herregistratiepunten

De professional als leider

Waar sta ik als professional en hoe kan ik nog effectiever worden?

Certificaat

Contact

Bent u aan het oriënteren op een opleiding, studeert u al bij Academica of heeft u een andere vraag? Wij helpen u graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar u binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

Academica_Weteringschans

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam