Skip to content

Effectief Leiderschap 2.0

Goed is niet goed genoeg; up-to-date inzichten.
  • Intensieve tweedaagse
  • Ontdek de effectiviteit van jouw leiderschap
  • En leer deze meetbaar verbeteren
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

Leiderschap is een continu proces. Je succes is afhankelijk van continue feedback, regelmatige aanpassingen en consistente toewijding aan de doelen die je gesteld hebt. Jaren van onderzoek en toepassing in de praktijk hebben belangrijke inzichten opgeleverd over wat leiders in staat stelt om succesvol te zijn en blijven in hun ontwikkeling.

Continue feedback is essentieel
In deze tweedaagse krijg je een nieuwe 360 graden-meting op de 19 differentiërende competenties die zeer effectieve leiders onderscheiden van andere leiders. Omdat het moeilijk is om onszelf met volledige nauwkeurigheid te beoordelen, biedt de feedback een spiegel om onszelf te zien zoals anderen ons zien.

We bekijken hoe effectief jouw acties zijn geweest en wat dit betekent voor je leiderschap de toekomst. Waar kun je als leidinggevende nog meer het accent leggen en wat gaat je ondersteunen in je acties. Ben je bijvoorbeeld meer een leider die mensen zelf tot ontwikkeling wilt laten komen, of ben je effectiever in het provoceren van anderen om actie te ondernemen en dingen gedaan te krijgen? Ben je de persoon die iedereen welkom wilt laten voelen, of de persoon die teamleden uitdaagt om iets te doen wat onmogelijk lijkt? En, welke stijl is effectiever in welke situatie? Wat draagt bij aan je effectiviteit. Hoe kun je binnen je bestaande situatie nog meer impact organiseren? Wat gaat goed en wat kan nog beter? En hoe kun je dit nog beter organiseren?

In deze tweedaagse krijg je naast je eigen herpositionering, de laatste inzichten van het onderzoek naar effectief leiderschap binnen jouw sector en datgene wat we van andere sectoren kunnen leren. Dit doen we vanuit het continue wereldwijde onderzoek van Zenger | Folkman en het onderzoek door Academica uitgevoerd in Nederland. We nodigen je graag uit om jouw leiderschap een volgende impuls te geven.

Een aantal onderdelen uit het programma:

  • Diepgaande theorie over effectief leiderschap en leiderschapsontwikkeling.
  • De ontwikkeling van jouw leiderschapsprofiel.
  • Hoe je jouw leiderschapsontwikkeling deel kan laten uitmaken van je werk.
  • Hoe je de meest effectieve elementen van leiderschap kan implementeren in je handelen en praktijk.
  • Hoe je feedback en coaching nog krachtiger kunt gebruiken voor je eigen leiderschapsontwikkeling.

Komt deze opleiding in aanmerking voor subsidie?
Kijk onder "Studiekosten" om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Is deze opleiding ook als InCompany traject beschikbaar?
Ja, Academica doet al haar opleidingen ook InCompany. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

 

Hoe gaat Academica om met COVID?
Academica University of Applied Sciences volgt de richtlijnen die door het RIVM voor Hogescholen zijn gesteld. De meest recente informatie tref je op de website van RIVM.

Alle lessen blijven op locatie plaatsvinden. Dit omdat wij de kwaliteit van het onderwijs zo goed mogelijk willen waarborgen. Wij vragen je om - als je thuis moet/wilt blijven in verband met klachten - in overleg met een medestudent te regelen dat je de les online kunt volgen. Via onze online leeromgeving MyAcademica kun je je medestudenten vinden.

Academica stelt zelftests beschikbaar. Deze zijn gratis verkrijgbaar bij het Student Service Center.

Nader te bepalen

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG. Wij zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. 

 

InCompany
Data & locatie voor InCompany studiedagen worden over in overleg ingepland. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Bereikbaarheid Academica
Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 

Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

 

  • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 richting Zuid. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.
  • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 richting Noord. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.

 

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord. Metro 52 brengt je vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op enkele minuten lopen van metrostation Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul je contactgegevens in. Zo weten we wie je bent en hoe we je kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van jouw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig je inschrijving.

Na afronding van je inschrijving ontvang je binnen enkele minuten je studieovereenkomst op het door jou opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met je op om je te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat je kan verwachten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Dit programma is ook als incompanytraject beschikbaar. Zo is het mogelijk meerdere mensen van de school of stichting tegelijk en op eigen locatie op te leiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam