Skip to content

Effectieve Feedback

Voor teamleiders, docenten, directeuren, intern begeleiders
 • Leer effectief en gericht feedback geven
 • Krijg praktische inzichten en handvatten
 • Leer feedback geven volgens het FUEL model
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

Onderzoek en ervaring toont aan dat de beste professionals hun kracht benutten en uitbouwen tot een sterkte welke voor de organisatie het meeste effect geeft en heeft. Het is de uitdaging om hen te ondersteunen bij het vinden van die competenties waar zij passie voor hebben en waar het team behoefte aan heeft.

 

Het is echter niet altijd makkelijk om goede feedback te geven. Soms willen professionals en hun leiders moeilijke gesprekken liever voorkomen of ontmoeten zij weerstand, ontkenning en verdediging. Dit maakt dat er een cultuur ontstaat waar men mogelijk liever geen feedback wil geven. Andere professionals geloven dat als zij te veel positieve feedback geven, mensen kunnen denken dat zij de lat wel wat lager kunnen leggen. De leergang ‘Effectieve Feedback” biedt tools waarmee je je feedback effectiever kunt maken: zowel ondersteunende/opbouwende feedback als feedback bedoeld om elkaar te corrigeren en bij te sturen. 

 

Elke deelnemer zal gedurende deze leergang inzichten opdoen en vaardigheden trainen en we zullen elke deelnemer ondersteunen bij: 

 • Het begrijpen van het effect van "opbouwende" (positieve) als "corrigerende" (negatieve) feedback te geven.
 • Het oefenen en begrijpen van de bewezen zgn. “FUEL” aanpak om de feedback gesprekken te stroomlijnen ondersteunt en helpt te ontdekken hoe en wanneer je de zgn. opbouwende en corrigerende feedback aan elkaar als professional moet geven.

Middag 1 - Het hoe en wat rondom feedback

 • De definitie van feedback en wat houdt je tegen?
 • Opbouwende feedback: wanneer en hoe passen we dit toe.
 • Oefenen met elkaar vanuit een professionele leergemeenschap

 

Middag 2 - 8 emoties en behoefte en de rol van corrigerende feedback

 • 8 emoties en behoeften: waarom corrigerende feedback geven lastig is.
 • Corrigerende feedback: wanneer en hoe passen we dit toe.
 • De gewenste situatie voorbereiden: voorbereiding vooraf

Middag 3 - Emotionele besmetting en het FUEL-model

 • De rol van de emotionele besmetting
 • Corrigerende feedback volgens het zgn. FUEL- model
 • Oefenen met eigen casus en met elkaar

Komt deze opleiding in aanmerking voor subsidie?
Kijk onder "Studiekosten" om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Is deze opleiding ook als InCompany traject beschikbaar?
Ja, Academica doet al haar opleidingen ook InCompany. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

 

Hoe gaat Academica om met COVID?
Academica University of Applied Sciences volgt de richtlijnen die door het RIVM voor Hogescholen zijn gesteld. De meest recente informatie tref je op de website van RIVM.

Alle lessen blijven op locatie plaatsvinden. Dit omdat wij de kwaliteit van het onderwijs zo goed mogelijk willen waarborgen. Wij vragen je om - als je thuis moet/wilt blijven in verband met klachten - in overleg met een medestudent te regelen dat je de les online kunt volgen. Via onze online leeromgeving MyAcademica kun je je medestudenten vinden.

Academica stelt zelftests beschikbaar. Deze zijn gratis verkrijgbaar bij het Student Service Center.

Nader te bepalen

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG. Wij zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. 

 

InCompany
Data & locatie voor InCompany studiedagen worden over in overleg ingepland. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Bereikbaarheid Academica
Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 

Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

 

 • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 richting Zuid. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.
 • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 richting Noord. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.

 

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord. Metro 52 brengt je vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op enkele minuten lopen van metrostation Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul je contactgegevens in. Zo weten we wie je bent en hoe we je kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van jouw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig je inschrijving.

Na afronding van je inschrijving ontvang je binnen enkele minuten je studieovereenkomst op het door jou opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met je op om je te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat je kan verwachten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Dit programma is ook als incompanytraject beschikbaar. Zo is het mogelijk meerdere mensen van de school of stichting tegelijk en op eigen locatie op te leiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam