Skip to content

Effectieve Feedback

Voor teamleiders, docenten, directeuren, intern begeleiders
 • Leer effectief en gericht feedback geven
 • Krijg praktische inzichten en handvatten
 • Leer feedback geven volgens het FUEL model
Inschrijven
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO erkende opleider Beoordeeld met een 8,6 door onze deelnemers

Onderzoek en ervaring toont aan dat de beste professionals hun kracht benutten en uitbouwen tot een sterkte welke voor de organisatie het meeste effect geeft en heeft. Het is de uitdaging om hen te ondersteunen bij het vinden van die competenties waar zij passie voor hebben en waar het team behoefte aan heeft.

 

Het is echter niet altijd makkelijk om goede feedback te geven. Soms willen professionals en hun leiders moeilijke gesprekken liever voorkomen of ontmoeten zij weerstand, ontkenning en verdediging. Dit maakt dat er een cultuur ontstaat waar men mogelijk liever geen feedback wil geven. Andere professionals geloven dat als zij te veel positieve feedback geven, mensen kunnen denken dat zij de lat wel wat lager kunnen leggen. De leergang ‘Effectieve Feedback” biedt tools waarmee u uw feedback effectiever kunt maken: zowel ondersteunende/opbouwende feedback als feedback bedoeld om elkaar te corrigeren en bij te sturen. 

 

Elke deelnemer zal gedurende deze leergang inzichten opdoen en vaardigheden trainen en we zullen elke deelnemer ondersteunen bij: 

 • Het begrijpen van het effect van "opbouwende" (positieve) als "corrigerende" (negatieve) feedback te geven.
 • Het oefenen en begrijpen van de bewezen zgn. “FUEL” aanpak om de feedback gesprekken te stroomlijnen ondersteunt en helpt te ontdekken hoe en wanneer je de zgn. opbouwende en corrigerende feedback aan elkaar als professional moet geven.

Middag 1 - Het hoe en wat rondom feedback

 • De definitie van feedback en wat houdt u tegen?
 • Opbouwende feedback: wanneer en hoe passen we dit toe.
 • Oefenen met elkaar vanuit een professionele leergemeenschap

 

Middag 2 - 8 emoties en behoefte en de rol van corrigerende feedback

 • 8 emoties en behoeften: waarom corrigerende feedback geven lastig is.
 • Corrigerende feedback: wanneer en hoe passen we dit toe.
 • De gewenste situatie voorbereiden: voorbereiding vooraf

Middag 3 - Emotionele besmetting en het FUEL-model

 • De rol van de emotionele besmetting
 • Corrigerende feedback volgens het zgn. FUEL- model
 • Oefenen met eigen casus en met elkaar

Komt deze opleiding in aanmerking voor subsidie?
Kijk onder "Studiekosten" om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Is deze opleiding ook als InCompany traject beschikbaar?
Ja, Academica doet al haar opleidingen ook InCompany. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Bereikbaarheid Academica
Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG in Amsterdam. Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 (metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit), tram 24 (tramhalte Vijzelgracht).
 • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 (metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit).

 

Academica ligt op 2 minuten lopen van station Vijzelgracht.

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord.  Metro 52 brengt u vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op 2 minuten lopen van station Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

Meld u eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om uw inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kunt u in 3 stappen uw inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul uw contactgegevens in. Zo weten we wie u bent en hoe we u kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van uw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig uw inschrijving.

Na afronding van uw inschrijving ontvant u binnen enkele minuten uw studieovereenkomst op het door u opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op om u te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat u kan verwachten. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Dit programma is ook als incompanytraject beschikbaar. Zo is het mogelijk meerdere mensen van de school of stichting tegenlijk en op eigen locatie op te leiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Contact

Bent u aan het oriënteren op een opleiding, studeert u al bij Academica of heeft u een andere vraag? Wij helpen u graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar u binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

Academica_Weteringschans

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam