Skip to content

MBA module - International Business

De modulaire executive MBA voor leiders die duurzaam impact willen realiseren.
  • Het startpunt voor de nieuwe generatie leiders
  • De enige datadriven modulaire executive MBA van Europa
  • Jouw leiderschapsuitdaging uitgewerkt vanuit de B Corp waarde: Community
Persoonlijk advies?
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor deze module. Inschrijven kan nog.

Deze module International Business wordt aangeboden in samenwerking met Stellenbosch University en wordt gegeven in Zuid-Afrika. Stellenbosch University richt zich op inclusiviteit, diversiteit en het gebruik van haar academische uitmuntendheid en onderzoeksactiviteiten om duurzame oplossingen te vinden voor enkele van de grootste uitdagingen van Zuid-Afrika en Afrika.

In het bijzonder bevordert de universiteit een science-for-society aanpak gericht op het verbeteren van het leven van mensen door: het uitbannen van armoede, het bevorderen van menselijke waardigheid en gezondheid, democratie en mensenrechten, veiligheid en beveiliging, een duurzaam milieu en concurrerende industrie. 

Deze module geeft je een multidisciplinaire kijk gericht op de wereldeconomie en de impact van duurzaamheid in internationaal perspectief. Niet alleen worden zakelijke perspectieven gebruikt maar ook politieke verhoudingen, geschiedenis en cultuur komen aan bod. Stellenbosch University biedt een leeromgeving waarin iedereen professioneel wordt uitgedaagd, maar biedt ook een persoonlijke ervaring in het tonen van een cultuur waar de eerste en de derde wereld elkaar ontmoeten. 

Ga voor je MBA-titel met de volledige Executive MBA: Leadership in Sustainability of volg een of meer modules voor een snelle upgrade van jouw kennis.

Kijk jij al verder dan je eigen organisatie? Een succesvolle reis maakt je niet alleen. Om echt impact te realiseren zal je buiten je eigen sector moeten treden om de cross-over te kunnen maken. We leven in één wereld met collectieve uitdagingen die om gemeenschappelijke oplossingen vragen. 

Deelnemers aan deze modulaire executive MBA hebben gemeen dat zij allemaal professionals zijn die op zoek zijn naar een verdieping van hun professionele kennis én persoonlijke impact. De deelnemer is ambitieus en is bereid om kritisch naar zichzelf te kijken.  
 
De gemiddelde deelnemer heeft ruim 3 jaar relevante werkervaring. Om het academisch niveau in de groep te waarborgen, beschik je ook minimaal over een afgeronde Bachelor-opleiding op HBO-niveau.  

 
De modulaire executive MBA hecht er grote waarde aan dat de deelnemer leert handelen vanuit een breed perspectief, samenwerkend in een multidisciplinair netwerk. Hiertoe streven we naar groepen met deelnemers uit verschillende sectoren, en in verschillende fasen van hun professionele ontwikkeling.

Deze module omvat een studiereis naar Zuid Afrika. Voorafgaande aan deze studiereis zal je je gedurende de zelfstudieperiode verdiepen in de belangrijke thema’s van deze module waar je in de blended leeromgeving door middel van video’s, artikelen en opdrachten kennis verkrijgt wat je tijdens de studieweek in Zuid-Afrika verder zult uitdiepen. 

In deze modulaire executive MBA staat de duurzaamheidswaarde “Community” centraal. 

Je stelt jezelf de vragen: hoe hebben de afwegingen op het gebied van duurzaamheid die je hebt gemaakt invloed in een internationale context en hoe werkt dit in een ander land? Deze module geeft je een multidisciplinaire blik gericht op de wereldeconomie en de impact van duurzaamheid in een internationaal perspectief. Hierbij wordt niet alleen gebruik gemaakt van bedrijfskundige perspectieven maar ook de politieke verhoudingen, geschiedenis en cultuur wordt meegenomen. Deze internationale module biedt een leeromgeving waarin je professioneel wordt uitgedaagd en ook persoonlijk wordt meegenomen in het ondergaan van een cultuur waarin de verschillen tussen arm en rijk zichtbaar zijn.  

Thema’s die aan bod komen zijn: 

  • Internationale diversiteit, gelijkheid en inclusie. 
  • Impact op de verschillende stakeholders buiten uw eigen grenzen. 
  • Maatschappelijke betrokkenheid.

Deze module van de executive MBA geeft je een sterke basis voor het volgen van de volledige Executive MBA: Leadership in Sustainability waar u zich verder kunt verdiepen op de andere vier duurzaamheidsthema’s: WORKERS, CUSTOMERS, GOVERNANCE en ENVIRONMENT.

Deze MBA module geeft je vrijstelling voor de gelijknamige module van de volledige MBA Leadership in Sustainability. Daarbij ontvang je het certificaat "International Business" van Stellenbosch University.

 

 

 

Wat wordt er van mij verwacht?
We verwachten van onze deelnemers een constructieve houding en eigenaarschap. De lat ligt hoog. Ons onderwijs is een prettige manier van leren, maar vraagt veel van deelnemers: doorzettingsvermogen, onderzoek, inzicht en reflectie. Alle kwaliteiten die van een gewone leider een excellente leider maken.

 

Word de module ook in het engels gegeven?

Ja, de module is ook in het Engels beschikbaar. Het programma wordt één keer per jaar in het Engels gestart, waardoor internationale studenten of degenen die de voorkeur geven aan Engels als instructietaal, kunnen deelnemen aan de module. Deze tweetalige aanpak biedt een bredere toegankelijkheid en diversiteit aan studenten die geïnteresseerd zijn in het volgen van de module.

 

Wat vind ik in de online leeromgeving MyAcademica?

In de online leeromgeving MyAcademica is de hele module overzichtelijk weergegeven. Je vindt er alle studiematerialen en -informatie, verdiepende kennis, mogelijkheden voor het inleveren van opdrachten en de agenda’s van de studiebijeenkomsten. Je kunt er contact opnemen met docenten en samenwerken met medestudenten. Je kunt dus naast de geplande bijeenkomsten studeren waar en wanneer het u uitkomt en u heeft altijd zicht op uw voortgang en ontwikkeling.

Nader te bepalen

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen in Zuid Afrika op Stellenbosch University en online.

  • Minimaal afgeronde hbo opleiding
  • Ten minste 3 jaar werkervaring in een leidinggevende functie
  • Geschikte leerwerkplek

 

Als je aan de opleidingseisen voldoet, word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Aan de hand hiervan wordt je toegelaten. 

In dit gesprek wordt je aanmelding, ambities en visie op leiderschap en duurzaamheid besproken. 

De genoemde prijzen zijn exclusief materialen die tijdens de verschillende bijeenkomsten zullen worden gebruikt (literatuur e.d.) en exclusief arrangementskosten (o.a. lunch/koffie/thee) en reis- en verblijfskosten.

Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul je contactgegevens in. Zo weten we wie je bent en hoe we je kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van jouw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig je inschrijving.

Na afronding van je inschrijving ontvang je binnen enkele minuten je studieovereenkomst op het door jou opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met je op om je te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat je kan verwachten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam