Skip to content

Leidinggeven aan de gedragsverandering

Het transformeren van de schoolcultuur
  • Hoe je een cultuur kunt creëren en gedragsverandering kunt leiden op jouw school.
  • Een inspirerend netwerk van andere ambitieuze gedragsspecialisten.
  • Duidelijke verbinding tussen onderzoek en concrete oplossingen op school
Inschrijven
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

Een van de aspecten van effectief onderwijs is het beheer van gedrag en de cultuur binnen de schoolomgeving. Onderzoek en onderwijspraktijken hebben consequent aangetoond dat een positieve gedragscultuur niet alleen van invloed is op het welzijn van zowel leraren als leerlingen, maar ook op academische prestaties.

Een gedragscultuur die gedijt op respect, discipline en hoge verwachtingen heeft een aantoonbare impact op de kwaliteit van het onderwijs. Het vormt de basis voor een omgeving waarin alle leerlingen maximaal kunnen leren. Het is geen toeval dat scholen met een sterke gedragscultuur over het algemeen betere academische resultaten laten zien en een positievere sfeer creëren voor zowel docenten als studenten.

Om deze redenen is er een groeiende erkenning binnen het onderwijsveld voor de cruciale rol van gedragsspecialisten en ervaren leraren in het cultiveren en organiseren van een gezonde gedragscultuur. Deze professionals zijn de katalysatoren voor positieve verandering, en ze spelen een sleutelrol bij het inspireren en motiveren van hun collega’s, het betrekken van ouders en het bevorderen van een gunstige leeromgeving voor leerlingen.

Door deel te nemen aan deze leergang krijgen deelnemers niet alleen de kans om hun eigen professionele ontwikkeling te bevorderen, maar dragen ze ook bij aan het vergroten van de kwaliteit van het onderwijs op hun scholen. Ze zullen leren hoe ze de cultuur binnen hun schoolorganisatie kunnen verbeteren, wat zich vertaalt in betere academische resultaten, tevreden leraren en gedijende leerlingen. Als je zoekt naar manieren om je impact te vergroten en positieve verandering te stimuleren, is deelname aan deze leergang een interessante stap in die richting!

Over dit onderwerp hebben we een boek geschreven ‘Behaviour in the Classroom’. Klik hier voor meer informatie over het boek en het bestellen ervan.

Deze leergang is ontwikkeld voor ambitieuze en gedreven mensen die leiding willen nemen om de gedragscultuur in hun school te veranderen en te verbeteren. De leergang is vooral gericht op gedragsspecialisten die al ervaring hebben met verandering van gedragscultuur. De leergang is echter ook geschikt voor teamleiders, KC’ers en docenten die interesse hebben in gedrag en op dit gebied een belangrijke verandering willen kunnen maken.

Module 1 - Cultuur
•    De leergang begint met een avond (17:00-20:00) waarin we de onlosmakelijke relatie tussen gedrag en cultuur onderzoeken en bespreken.
•    We bespreken de cultuur op jouw school op dit moment en jouw visie voor de ontwikkeling van die cultuur in de loop van de tijd.
•    De module gaat verder via onze online omgeving met ongeveer 5 uur zelfstudie. We begeleiden je ook bij het uitvoeren van ongeveer 5 uur gestructureerde observatie en begeleid werken binnen de school.

Module 2 - Obstakels overwinnen
•  In deze module hebben we weer een avondsessie (17:00-20:00) waarin we kijken naar de praktische uitdagingen waarmee gedragspecialisten te maken krijgen, zoals communicatie met ouders, het handhaven van hoge verwachtingen voor alle leerlingen en het beheren van de motivatie van studenten.
•   De module gaat verder via onze online omgeving met ongeveer 3 uur zelfstudie en 3 uur begeleid werk en reflectie binnen de school.

Module 3 - Leidinggeven aan de verandering
•  Tijdens onze laatste avond samen (17:00-20:00) kijken we hoe we anderen kunnen leiden, ondersteunen en machtigen in verschillende functies - nieuwe leraren, ervaren leraren en schoolleiders - op het gebied van klassenmanagement en gedragscultuur.
•   De module gaat verder via onze online omgeving met ongeveer 2 uur zelfstudie en 5 uur gestructureerde observatie en begeleid werk binnen de school. We vragen je ook om een korte presentatie voor te bereiden waarin je je voortgang tijdens de leergang samenvat. We verwachten dat de voorbereiding hiervan ongeveer 2 uur in beslag zal nemen.

Afronding
In de laatste bijeenkomst geeft elke student een korte presentatie over de voortgang gedurende de leergang en hun visie en plan van aanpak voor de volgende stappen. We vieren de afronding van de leergang met het uitreiken van certificaten.

Academica biedt veel andere opleidingen en leergangen aan. De incompany leergang Effectief gedrag in de school sluit aan op de leergang Leidinggeven aan de gedragsverandering. In de leergang Effectief gedrag in de school wordt het hele team opgeleid in professionele cultuur om de gedragsspecialist te ondersteunen hun visie op gedragsverandering te realiseren.

Verder biedt Academica het wetenschappelijk onderbouwde veranderprogramma High Performing Schools aan. In deze opleiding maakt de gedragsspecialist deel uit van een leidende coalitie om een duurzame verandering in gedrag, didactiek en curriculum door te voeren. 

Nader te bepalen

Bijeenkomsten
De bijeenkomsten vinden plaats van 17:00 tot 20:00 uur.

 

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG. Wij zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. 

 

InCompany
Data & locatie voor InCompany studiedagen worden over in overleg ingepland. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Bereikbaarheid Academica
Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 

Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

 

  • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 richting Zuid. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.
  • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 richting Noord. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.

 

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord. Metro 52 brengt je vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op enkele minuten lopen van metrostation Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

De genoemde prijzen zijn exclusief materialen die tijdens de verschillende bijeenkomsten zullen worden gebruikt (literatuur e.d.) en exclusief arrangementskosten (o.a. maaltijd/koffie/thee) en reis- en verblijfskosten. 

Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul je contactgegevens in. Zo weten we wie je bent en hoe we je kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van jouw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig je inschrijving.

Na afronding van je inschrijving ontvang je binnen enkele minuten je studieovereenkomst op het door jou opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met je op om je te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat je kan verwachten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Dit programma is ook als incompanytraject beschikbaar. Zo is het mogelijk meerdere mensen van de school of stichting tegelijk en op eigen locatie op te leiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam