Skip to content

MBA module - MBA Thesis

De laatste module van de executive MBA voor leiders die duurzaam impact willen realiseren.
 • De enige datadriven leadership MBA van Europa
 • Jouw leiderschapsuitdaging uitgewerkt vanuit de 5 waarden van een BCorp organisatie
 • De laatste module voor jouw MBA titel
Persoonlijk advies?
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

Je sluit het volledige Modulaire MBA programma af met het schrijven van een thesis. Het onderwerp is een door jou gekozen “praktisch managementvraagstuk”, dat je op wetenschappelijk onderbouwde manier onderzoekt. De resultaten uit het onderzoek vertaal je naar aanbevelingen voor je organisatie. Met deze module kan je starten wanner je alle andere modules hebt afgerond. Na het afronden van je thesis, ontvang je een geaccrediteerd MBA-diploma.

 

Wat levert het je op?

 • Een praktisch toepasbaar onderzoek voor jouw organisatie.
 • Zicht op de ontwikkeling van persoonlijke competenties.
 • Een geaccrediteerd MBA-diploma. 

Kijk jij al verder dan je eigen organisatie? Een succesvolle reis maakt je niet alleen. Om echt impact te realiseren zal je buiten je eigen sector moeten treden om de cross-over te kunnen maken. We leven in één wereld met collectieve uitdagingen die om gemeenschappelijke oplossingen vragen. 

Deelnemers aan deze modulaire executive MBA hebben gemeen dat zij allemaal professionals zijn die op zoek zijn naar een verdieping van hun professionele kennis én persoonlijke impact. De deelnemer is ambitieus en is bereid om kritisch naar zichzelf te kijken.  
 
De gemiddelde deelnemer heeft ruim 3 jaar relevante werkervaring. Om het academisch niveau in de groep te waarborgen, beschik je ook minimaal over een afgeronde Bachelor-opleiding op HBO-niveau.  

 
De modulaire executive MBA hecht er grote waarde aan dat de deelnemer leert handelen vanuit een breed perspectief, samenwerkend in een multidisciplinair netwerk. Hiertoe streven we naar groepen met deelnemers uit verschillende sectoren, en in verschillende fasen van hun professionele ontwikkeling.

De MBA wordt afgesloten met een thesis en een verdediging. De thesis is gericht op de 5 duurzaamheidswaarden die u als eindpunt neemt bij de leadershipcase uit module 7. Je beschrijft de impact van jouw leiderschap op basis van de gemaakte keuzes en de wijze waarop jij dit vanuit jouw leiderschap realiseert. Je werkt een strategische aanpak uit waarin je de organisatieprioriteiten afstemt op de relevante SDG’s voor jouw organisatie. De geïdentificeerde SDG’s dienen als hefboom om impact te vergroten met als doel als organisatie bij te dragen aan de vooruitgang richting het behalen van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. 

Wat ga je doen? 
De thesis staat in het teken van een praktisch vraagstuk uit je eigen organisatie. Het resultaat moet zowel academisch verantwoord als praktisch bruikbaar zijn. De eindpresentatie en verdediging van je thesis geven daarnaast ook zicht op de ontwikkeling van je persoonlijke competenties.  

De module rond je binnen zes maanden af en bestaat uit: 

 • Formuleren en verifiëren van de onderzoeksvraag. 
 • Schrijven van de thesis. 
 • Thesis presenteren en verdedigen. 
 • Tijdens het schrijven van de scriptie krijg je persoonlijke begeleiding. 

Deze module van de executive MBA geeft je een sterke basis voor het volgen van de volledige Executive MBA: Leadership in Sustainability waar u zich verder kunt verdiepen op de andere vier duurzaamheidsthema’s: WORKERS, CUSTOMERS, COMMUNITY GOVERNANCE en ENVIRONMENT.

Wat wordt er van mij verwacht?
We verwachten van onze deelnemers een constructieve houding en eigenaarschap. De lat ligt hoog. Ons onderwijs is een prettige manier van leren, maar vraagt veel van deelnemers: doorzettingsvermogen, onderzoek, inzicht en reflectie. Alle kwaliteiten die van een gewone leider een excellente leider maken.

Hoe gaat Academica om met COVID?
Academica University of Applied Sciences volgt de richtlijnen die door het RIVM voor Hogescholen zijn gesteld. De meest recente informatie tref je op de website van RIVM.

Alle lessen blijven op locatie plaatsvinden. Dit omdat wij de kwaliteit van het onderwijs zo goed mogelijk willen waarborgen. Wij vragen je om - als je thuis moet/wilt blijven in verband met klachten - in overleg met een medestudent te regelen dat je de les online kunt volgen. Via onze online leeromgeving MyAcademica kun je je medestudenten vinden.

Academica stelt zelftests beschikbaar. Deze zijn gratis verkrijgbaar bij het Student Service Center.

Nader te bepalen

Neem contact op om een startdatum af te stemmen.

Locatie
De bijeenkomsten vinden online plaats.

 

 • Minimaal afgeronde hbo opleiding
 • Ten minste 3 jaar werkervaring in een leidinggevende functie
 • Je heb alle andere modules van de MBA Leadership in Sustainability afgerond.

 

Als je aan de opleidingseisen voldoet, word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Aan de hand hiervan wordt je toegelaten. 

In dit gesprek wordt je aanmelding, ambities en visie op leiderschap en duurzaamheid besproken. 

Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul je contactgegevens in. Zo weten we wie je bent en hoe we je kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van jouw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig je inschrijving.

Na afronding van je inschrijving ontvang je binnen enkele minuten je studieovereenkomst op het door jou opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met je op om je te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat je kan verwachten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam