Skip to content

Michaela Concept Schools

Steengoed onderwijs en een glasheldere gedragscultuur
  • Ontdek hoe duidelijkheid en structuur leiden tot betere resultaten
  • Leer hoe je het Michaela concept toepast in jouw school
  • Ervaar Michaela in de praktijk in Londen
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

Download de brochure voor meer informatie over het programma, onderwerpen, docenten, deelnemersprofiel, toelatingseisen en praktische informatie.

 

Michaela Concept Schools is een tweejarig programma speciaal ontwikkeld voor scholen waarbinnen (moeilijk) gedrag van leerlingen dagelijks de boventoon voert en daardoor een negatieve invloed heeft op de kwaliteit van onderwijs en leerlingsresultaten. Onze Michaela Concept School biedt leerlingen de kennis, vaardigheden en attitude om succesvol te worden in elke gewenste richting. Of dit nu een universitaire studie betreft, praktijkonderwijs of een andere richting.

De pijlers van het Michaela schoolconcept

  • Kennis is toekomst: Kennis staat centraal in het leren en het leven. Pas als leerlingen de juiste kennis hebben verworven, kunnen zij als volwaardige, democratische burgers deelnemen aan de maatschappij.
  • Zelfdiscipline is vrijheid: Het (aan)leren van zelfdiscipline geeft leerlingen de kans om de regie te pakken over hun leven en toekomst, ondanks hun achtergrond of thuissituatie. We werken met leerlingen aan zelfdiscipline, zelfregulatie, volharding en geduld, zodat zij in allerlei omstandigheden weten hoe zich te gedragen.
  • Hoge verwachtingen van gedrag en leren van alle leerlingen: Van alle leerlingen wordt hetzelfde gedrag en houding verwacht. Van iedere leerling wordt verwacht dat hij/zij hard werkt en samen zorgen wij ervoor dat geen enkele leerling achterloopt.
  • Oefening is de sleutel tot vaardigheid: Door gerichte doelbewuste oefening en veel gestructureerde herhaling krijgen leerlingen de kans om een hoog niveau van vaardigheid in alle vakken te ontwikkelen.

Michaela Concept Schools is een tweejarig programma speciaal ontwikkeld voor scholen waarbinnen (moeilijk) gedrag van leerlingen dagelijks de boventoon voert en daardoor een negatieve invloed heeft op de kwaliteit van onderwijs en leerlingsresultaten. 

The Michaela Way
Academica is de enige opleider in Nederland die dit unieke concept mag aanbieden. Hiervoor is een samenwerking opgezet met Katharine Birbalsingh, Schoolleider Michaela Community School. Je school wordt getransformeerd volgens het schoolconcept ‘The Michaela Way’. Het implementatietraject van de Michaela Concept School bestaat uit een tweejarig programma.

Elke school stelt een zogenaamd ‘change-team’ samen met daarin een schoolleider, teamleider(s), de IB’er(s) en/of ambitieuze docenten. Dit change-team bestaat uit 3-5 teamleden van een school en niet enkel de schoolleider. We verwachten van onze deelnemers een constructieve houding en eigenaarschap. De lat ligt hoog, we vragen veel van deelnemers: doorzettingsvermogen, onderzoek, creativiteit, inzicht, reflectie, etc. Alle kwaliteiten die van een gewone leider een goede leider maken. Op een Michaela Concept School is er naast kennisontwikkeling, veel aandacht voor het aanleren van gedrag dat past binnen onze maatschappij. Om dit te realiseren, wordt op een Michaela Concept School een strak, transparant en duidelijk gedragsbeleid gehanteerd met herkenbare structureren en routines. Vanaf het moment dat leerlingen voor de eerste keer de school binnenlopen, worden hoge verwachtingen gesteld. Deze verwachtingen gaan zowel over het leren als over hoe een leerling zich gedraagt in het gebouw, in de les, tegenover de docent, tegenover medeleerlingen, tijdens de lunch etc.

Een ander onderdeel van de Michaela Concept School is de wijze waarop het onderwijsaanbod wordt georganiseerd voor en door docenten. Het doel is om de werkdruk van docenten zoveel mogelijk te verlagen en daarmee te zorgen dat er zo effectief mogelijk kan worden lesgegeven. Bij de Michaela Concept School is alles dusdanig efficiënt en simpel georganiseerd dat het door alle (nieuwe) docenten te begrijpen en uit te voeren is. In andere woorden: duurzame keuzes die het onderwijs zo effectief (High-impact) en efficiënt (Low-effort) mogelijk maken.

Komt deze opleiding in aanmerking voor subsidie?
Kijk onder "Studiekosten" om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Is deze opleiding ook als InCompany traject beschikbaar?
Ja, Academica doet al haar opleidingen ook InCompany. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Nader te bepalenLocatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG. Wij zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. 

 

InCompany
Data & locatie voor InCompany studiedagen worden over in overleg ingepland. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Bereikbaarheid Academica
Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 

Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

 

  • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 richting Zuid. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.
  • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 richting Noord. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.

 

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord. Metro 52 brengt je vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op enkele minuten lopen van metrostation Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

Dit traject betreft maatwerk. Neem contact op voor een advies en offerte op maat voor je school of stichting.

Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul je contactgegevens in. Zo weten we wie je bent en hoe we je kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van jouw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig je inschrijving.

Na afronding van je inschrijving ontvang je binnen enkele minuten je studieovereenkomst op het door jou opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met je op om je te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat je kan verwachten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Dit programma is ook als incompanytraject beschikbaar. Zo is het mogelijk meerdere mensen van de school of stichting tegelijk en op eigen locatie op te leiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam